Promotion

Agriturismo Lazio

  • Home
  • agriturismo-lazio

Toen ik ontdekte dat de Italiaanse regio Lazio vol met schitterende agriturismi zit, had ik er een nieuwe missie bij: de pareltjes eruit vissen! Sindsdien boek ik tijdens mijn reizen naar Lazio steeds een agriturismo, want deze blinken uit in hun vaak schitterende ligging en simpelweg: het pure Italië...

Een landgoed vol Italiaanse olijfbomen...

Bij zo goed als alle agriturismi die ik ontdekte in Lazio, kreeg ik er een landgoed vol olijfbomen bij cadeau. Dat voerde mij in gedachten steeds weer even terug naar een bijzondere vakantie die ik eens beleefde elders in Italië: ik hielp een week lang met het plukken van olijven op een Italiaanse boerderij. Een fantastische belevenis die ik niet gauw vergeet. Een veld vol olijfbomen: daar word ik héél blij van!

Beleef een boerderijvakantie in Lazio

Zoals gezegd heb ik er mijn missie van gemaakt de allermooiste pareltjes uit de Italiaanse regio Lazio te ontdekken en met jullie te delen. En dat lukt gelukkig aardig! Neem nou Il Bagolaro: een boerderij waar door de eigenaren gewerkt wordt op het land, maar waar je tevens als gast kunt logeren. Dat is meteen ook het hele idee achter een agriturismo. Eigenaresse Valentina ontving me met open armen op 'haar' boerderij, die in werkelijkheid al sinds de jaren '50 in de familie is. Het land van dit fijne plekje bedraagt maar liefst 150 hectare. Valentina gaf me een uitgebreide rondleiding, ik keek mijn ogen uit. Toen even later de kok met een vijgentaart, gemaakt van vijgen uit eigen tuin, op ons af kwam lopen, wist ik het weer: dit is waarom een vakantie op een agriturismo zo geweldig is!

Sorteer op:

Je hebt gezocht op

Vertrek

Reisduur

Prijs per persoon

Verblijf

Slaapkamers

Verzorging

Vervoer

Luchthaven

Afstand strand

Afstand centrum

Faciliteiten

Wi-Fi

Sterren

Thema's