Promotion

Agriturismo Puglia

  • Home
  • agriturismo-puglia

Agriturismo Puglia

Toen ik met de auto door het zuiden van Italië reed, keek ik mijn ogen uit. Heuvel na heuvel, dal na dal, overal waar ik keek zag ik wijngaarden. Puglia is dan ook de grootste exportproducent van Italië. Wil je Puglia ervaren zoals de locals? Dan kun je het allerbeste verblijven op een agriturismo. Op deze landelijke adresjes proef je het authentieke Puglia.

Een boerderijvakantie met het strand dichtbij

Een agriturismo is een boerenbedrijf dat haar deuren heeft geopend voor gasten. In Puglia is dat vaak een wijnboerderij. Uniek aan een agriturismo-vakantie in Puglia is de nabijheid van het strand. Zo ben ik het ene moment nog aan het helpen met de wijnoogst op de boerderij en ben ik even later aan het pootjebaden in de azuurblauwe zee. De veelzijdigheid van Puglia verveelt nooit.

Een unieke agriturismo in Puglia: de trullo

Puglia staat bekend om een wel heel bijzondere agriturismo: de trullo. Trulli zijn witte, kegelvormige huisjes die enkel in Puglia te vinden zijn. Ze zien er haast sprookjesachtig uit. Het dorpje Alberobello kent de meeste trulli; ongeveer 1000 stuks. Bij een aantal van mijn vakantieadresjes is het mogelijk om in een trullo te overnachten.

Sorteer op:

Je hebt gezocht op

Vertrek

Reisduur

Prijs per persoon

Verblijf

Slaapkamers

Verzorging

Vervoer

Luchthaven

Afstand strand

Afstand centrum

Faciliteiten

Wi-Fi

Sterren

Thema's

Specials