Promotion

Agriturismo Umbrië

  • Home
  • agriturismo-umbrie

Agriturismo Umbrië

Umbrië, het groene hart van Italië, is werkelijk sprookjesachtig. Nergens in Italië vind je zulke ongerepte natuur, schilderachtige meren en pittoreske dorpjes. Wil je het echte Umbrië ontdekken? Dan kun je het beste in een agriturismo verblijven. Dichterbij het authentieke landelijke leven kom je niet.

Een agriturismo in Umbrië, wat is dat?

Een agriturismo is een typisch Italiaans vakantieadresje op het platteland. De gastheer of gastvrouw runt een boerenbedrijf en heeft een aantal kamers of appartementen beschikbaar gesteld voor gasten. In Umbrië kun je bijvoorbeeld verblijven op een wijnboerderij, een veehouderij, maar typisch Umbrisch is een saffraanboerderij of truffelreservaat. Ook in andere regio’s in Italië vind je agriturismi, zoals Sardinië, Puglia en Toscane. Leuk weetje; Italianen beschouwen agriturismi als belangrijk cultureel erfgoed. De term is zelfs beschermd. Een agriturismo moet dan ook in het bezit zijn van een speciale vergunning.

Proef het authentieke Umbrië

Umbrië staat bekend om haar bijzondere seizoensproducten zoals asperges, champignons en natuurlijk truffels. Wanneer je vakantie viert op een agriturismo in Umbrië zal je optimaal van deze producten kunnen genieten. Van het land, zo op je bord. De eigenaren hebben dan ook veel verstand van de lokale cuisine en staan graag in de keuken om hun gasten te verassen met de lekkerste gerechten. Verlang je al naar lange diners buiten op het terras?

Sorteer op:

Je hebt gezocht op

Vertrek

Reisduur

Prijs per persoon

Verblijf

Slaapkamers

Verzorging

Vervoer

Luchthaven

Afstand centrum

Faciliteiten

Wi-Fi

Sterren

Thema's

Specials