Toen een goede vriend mij een paar jaar geleden vertelde over de schoonheid van het Griekse eiland Ithaka, keek ik hem verbaasd aan. Eerlijk waar: ik had nog niet eerder van dit eiland gehoord. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik boekte een ticket. En dat is maar goed ook… Ithaka zit namelijk vol verrassende bezienswaardigheden!

Vissersdorp Frikes

Verse vis: je kunt er niet omheen tijdens je vakantie op Ithaka. En gelukkig maar! Het is vaak het eerste wat ik doe als ik ben aangekomen op dit eiland: een vers visje bestellen op een sfeervol terras. Een goede plek om dit te doen is het vissersdorpje Frikes. Vanaf het terrasje kijken we uit op de talloze dobberende vissersboten, die vaak in bezit zijn van de lokale bevolking. En misschien wel het meest bijzondere wat ik hier tegenkwam: de traditionele windmolens die op de top van het dorp staan!

Bergdorp Exogi

Slingerend door de bergen van Ithaka kan ik niet anders dan mezelf ultiem gelukkig voelen. Opnieuw ben ik blij dat mijn goede vriend Alexios me over dit eiland inseinde. Zelf had ik nooit bedacht dat deze plek zo bijzonder is. Onderweg naar het bergdorp Exogi besef ik maar weer hoe dol ik ben op het ontdekken van nieuwe, onontdekte plekken. Eenmaal daar gaat mijn hart nog sneller kloppen: Exogi blijkt een prachtig mooi oud bergdorp op 340 meter hoogte, waar de Griekse charme vanaf druipt. Vanaf een terrasje in Exogi kijken Alexios en ik onze ogen uit over de naburige eilanden van Ithaka. Over charme gesproken…

Ithaka Exogi

De oudheden van Odysseus

Mijn Griekse vriend Alexio legt me tijdens onze vakanties graag tot in detail uit waar we zijn en wat de geschiedenis van een bepaalde plek is. Zijn verhalen zijn om te smullen! Dankzij hem kwam ik erachter dat Ithaka het thuiseiland is van de Griekse held Odysseus. Op Ithaka vind je tal van verhalen die zijn levensloop vertellen, inclusief de moeilijke terugkeer naar zijn thuiseiland Ithaka. Zijn drive om terug te keren was groot, en dat snap ik maar wat goed…

De prachtige stranden van Ithaka

Eenmaal op Ithaka kan een bezoek aan een van de idyllische strandjes niet ontbreken. Ook daarin wijst Alexio me graag de weg. Zijn favoriete strand is het strand van Polis, vlakbij het dorpje Stavros. Wanneer hij me hiernaartoe heeft gereden, begrijp ik meteen waarom. De baai ligt in alle rust en het groene, heuvelachtige landschap maakt dat ik me even helemaal aan de andere kant van de wereld waan… Diezelfde vakantie neemt Alexio me ook nog mee naar de stranden van Sarakiniko en Filiatro, die wederom schitterend zijn en waar de rust vanaf straalt!

Ithaka strand

Benieuwd naar mijn ontdekkingen op het Griekse eiland Ithaka? Bekijk mijn adresjes op Ithaka ik de afgelopen jaren verzamelde voor een onvergetelijke fly & drive naar dit Griekse eiland.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Toen een goede vriend mij een paar jaar geleden vertelde over de schoonheid van het Griekse eiland Ithaka, keek ik hem verbaasd aan. Eerlijk waar: ik had nog niet eerder van dit eiland gehoord. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik boekte een ticket. En dat is maar goed ook… Ithaka zit namelijk vol verrassende bezienswaardigheden!

Vissersdorp Frikes

Verse vis: je kunt er niet omheen tijdens je vakantie op Ithaka. En gelukkig maar! Het is vaak het eerste wat ik doe als ik ben aangekomen op dit eiland: een vers visje bestellen op een sfeervol terras. Een goede plek om dit te doen is het vissersdorpje Frikes. Vanaf het terrasje kijken we uit op de talloze dobberende vissersboten, die vaak in bezit zijn van de lokale bevolking. En misschien wel het meest bijzondere wat ik hier tegenkwam: de traditionele windmolens die op de top van het dorp staan!

Bergdorp Exogi

Slingerend door de bergen van Ithaka kan ik niet anders dan mezelf ultiem gelukkig voelen. Opnieuw ben ik blij dat mijn goede vriend Alexios me over dit eiland inseinde. Zelf had ik nooit bedacht dat deze plek zo bijzonder is. Onderweg naar het bergdorp Exogi besef ik maar weer hoe dol ik ben op het ontdekken van nieuwe, onontdekte plekken. Eenmaal daar gaat mijn hart nog sneller kloppen: Exogi blijkt een prachtig mooi oud bergdorp op 340 meter hoogte, waar de Griekse charme vanaf druipt. Vanaf een terrasje in Exogi kijken Alexios en ik onze ogen uit over de naburige eilanden van Ithaka. Over charme gesproken…

Ithaka Exogi

De oudheden van Odysseus

Mijn Griekse vriend Alexio legt me tijdens onze vakanties graag tot in detail uit waar we zijn en wat de geschiedenis van een bepaalde plek is. Zijn verhalen zijn om te smullen! Dankzij hem kwam ik erachter dat Ithaka het thuiseiland is van de Griekse held Odysseus. Op Ithaka vind je tal van verhalen die zijn levensloop vertellen, inclusief de moeilijke terugkeer naar zijn thuiseiland Ithaka. Zijn drive om terug te keren was groot, en dat snap ik maar wat goed…

De prachtige stranden van Ithaka

Eenmaal op Ithaka kan een bezoek aan een van de idyllische strandjes niet ontbreken. Ook daarin wijst Alexio me graag de weg. Zijn favoriete strand is het strand van Polis, vlakbij het dorpje Stavros. Wanneer hij me hiernaartoe heeft gereden, begrijp ik meteen waarom. De baai ligt in alle rust en het groene, heuvelachtige landschap maakt dat ik me even helemaal aan de andere kant van de wereld waan… Diezelfde vakantie neemt Alexio me ook nog mee naar de stranden van Sarakiniko en Filiatro, die wederom schitterend zijn en waar de rust vanaf straalt!

Ithaka strand

Benieuwd naar mijn ontdekkingen op het Griekse eiland Ithaka? Bekijk mijn adresjes op Ithaka ik de afgelopen jaren verzamelde voor een onvergetelijke fly & drive naar dit Griekse eiland.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

06 december, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter