Op Ithaka in Griekenland heb je alles dat je maar nodig hebt voor een geslaagde vakantie: gezellige stadjes om te bezoeken, geweldige hiketochten met indrukwekkende uitzichten en een prachtige zee met vele zandstranden. Weet je waarom ik zo van dit eiland hou? Dat komt door de vele prachtige bezienswaardigheden van Ithaka. Ontdek wat er allemaal te doen is op Ithaka.

Wat te doen op Ithaka?

Het schilderachtige eiland Ithaka is een echte verborgen Griekse parel. Niet veel mensen gaan hier naartoe op vakantie en tot voor kort ik ook niet. Maar dat is vanaf nu anders! Het is me bij aankomst al duidelijk: de verstrekkende schoonheid van dit Griekse eiland vergeet ik niet snel. De mooiste bezienswaardigheden van Ithaka zijn voor mij absoluut de hemelse verborgen strandjes, authentieke dorpjes en prachtige bergen. Wist je trouwens dat het eiland een belangrijke rol speelde in de Griekse mythologie? De beroemde Griekse held Odysseus was hier namelijk koning.

Vissersdorp Frikes

Verse vis: je kunt er niet omheen tijdens je vakantie op Ithaka. Het is werkelijk overal, je hoeft er alleen maar je neus voor te volgen. En gelukkig maar, want dat is precies wat ik graag doe. Wanneer ik op een visserseiland aankom, kan ik het niet laten om een hapje verse vis mee te pikken. Het liefst op een gezellig terrasje en zó uit de zee op mijn bord. Mijn favoriete plek op Ithaka hiervoor is het vissersdorpje Frikes. Vanaf het terras kijk je uit op de talloze vissersboten die in de verte al komen aanvaren met hun buit van die dag. Aan de andere kant ligt het dorp in de verte. Een bijzonder gezicht, want het dorp is op een berg gebouwd dus de huisjes kruipen naar boven. En wat zie ik daar? Een bezienswaardigheid van Ithaka op zich: heuse traditionele windmolens, bovenop de top van het dorp. Heel bijzonder!

Het zij-aanzicht van Grieks dorpje Frikes

Foto: ontdek het vissersdorp Frikes op eiland Ithaka

Bergdorp Exogi

Eén van mijn andere favoriete dorpen op Ithaka is het bergdorp Exogi, dit dorp is een heuse beleving op zich. De wandeling over een slingerend paadje naar het dorp toe is al de moeite waard. Wat een uitzicht! Exogi ligt op ongeveer 340 meter hoogte en is een ware lust voor het oog. Dit oude dorp druipt van de charme en de vriendelijke bewoners maken het tot één van de fijnste reiservaringen die ik heb gehad. De schattige witte huisjes op scheve straatjes die omhoog en omlaag lopen geven het dorp een bijzonder aangezicht. Gekleurde deurtjes en schattige bijpassende luikjes voor de kleine raampjes maken het beeld helemaal compleet. Tip: hier schiet je gemakkelijk een paar mooi kiekjes voor je Instagram-account. Na een lange wandeling beloon je jezelf met een heerlijk glas koude wijn op één van de vele terrasjes die het dorp rijk is. Met het spectaculaire uitzicht over de naastgelegen eilanden droom je even helemaal weg…

De prachtige stranden van Ithaka

Wil je even lekker ontspannen aan het strand? Dan kun je je geluk niet op, want Ithaka is vele idyllische strandjes rijk. Mijn favoriet is het strand van Polis, vlakbij het dorpje Stavros. Hier kom ik dan ook vaak, helemaal fijn als je het combineert met de bergwandeling naar Exogi. Ik hoor de golven in alle rust kabbelen in de baai en het groene, heuvelachtige landschap om je heen maakt dat je je even helemaal aan de andere kant van de wereld waant. Ook op de strandjes van Sarakiniko en Filiatro voel ik mij helemaal thuis: het zijn echte pareltjes waar de rust van af straalt.

Rotsachtig strand Sarakiniko op Ithaka

Foto: bezoek het prachtige strandje Sarakiniko op Ithaka

Ga jij binnenkort naar het prachtige Griekenland? Bekijk dan mijn favoriete adresjes in Griekenland van de afgelopen jaren. Combineer je verblijf met een dagtrip naar éénn van de vele mooie Griekse eilanden!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Op Ithaka in Griekenland heb je alles dat je maar nodig hebt voor een geslaagde vakantie: gezellige stadjes om te bezoeken, geweldige hiketochten met indrukwekkende uitzichten en een prachtige zee met vele zandstranden. Weet je waarom ik zo van dit eiland hou? Dat komt door de vele prachtige bezienswaardigheden van Ithaka. Ontdek wat er allemaal te doen is op Ithaka.

Wat te doen op Ithaka?

Het schilderachtige eiland Ithaka is een echte verborgen Griekse parel. Niet veel mensen gaan hier naartoe op vakantie en tot voor kort ik ook niet. Maar dat is vanaf nu anders! Het is me bij aankomst al duidelijk: de verstrekkende schoonheid van dit Griekse eiland vergeet ik niet snel. De mooiste bezienswaardigheden van Ithaka zijn voor mij absoluut de hemelse verborgen strandjes, authentieke dorpjes en prachtige bergen. Wist je trouwens dat het eiland een belangrijke rol speelde in de Griekse mythologie? De beroemde Griekse held Odysseus was hier namelijk koning.

Vissersdorp Frikes

Verse vis: je kunt er niet omheen tijdens je vakantie op Ithaka. Het is werkelijk overal, je hoeft er alleen maar je neus voor te volgen. En gelukkig maar, want dat is precies wat ik graag doe. Wanneer ik op een visserseiland aankom, kan ik het niet laten om een hapje verse vis mee te pikken. Het liefst op een gezellig terrasje en zó uit de zee op mijn bord. Mijn favoriete plek op Ithaka hiervoor is het vissersdorpje Frikes. Vanaf het terras kijk je uit op de talloze vissersboten die in de verte al komen aanvaren met hun buit van die dag. Aan de andere kant ligt het dorp in de verte. Een bijzonder gezicht, want het dorp is op een berg gebouwd dus de huisjes kruipen naar boven. En wat zie ik daar? Een bezienswaardigheid van Ithaka op zich: heuse traditionele windmolens, bovenop de top van het dorp. Heel bijzonder!

Het zij-aanzicht van Grieks dorpje Frikes

Foto: ontdek het vissersdorp Frikes op eiland Ithaka

Bergdorp Exogi

Eén van mijn andere favoriete dorpen op Ithaka is het bergdorp Exogi, dit dorp is een heuse beleving op zich. De wandeling over een slingerend paadje naar het dorp toe is al de moeite waard. Wat een uitzicht! Exogi ligt op ongeveer 340 meter hoogte en is een ware lust voor het oog. Dit oude dorp druipt van de charme en de vriendelijke bewoners maken het tot één van de fijnste reiservaringen die ik heb gehad. De schattige witte huisjes op scheve straatjes die omhoog en omlaag lopen geven het dorp een bijzonder aangezicht. Gekleurde deurtjes en schattige bijpassende luikjes voor de kleine raampjes maken het beeld helemaal compleet. Tip: hier schiet je gemakkelijk een paar mooi kiekjes voor je Instagram-account. Na een lange wandeling beloon je jezelf met een heerlijk glas koude wijn op één van de vele terrasjes die het dorp rijk is. Met het spectaculaire uitzicht over de naastgelegen eilanden droom je even helemaal weg…

De prachtige stranden van Ithaka

Wil je even lekker ontspannen aan het strand? Dan kun je je geluk niet op, want Ithaka is vele idyllische strandjes rijk. Mijn favoriet is het strand van Polis, vlakbij het dorpje Stavros. Hier kom ik dan ook vaak, helemaal fijn als je het combineert met de bergwandeling naar Exogi. Ik hoor de golven in alle rust kabbelen in de baai en het groene, heuvelachtige landschap om je heen maakt dat je je even helemaal aan de andere kant van de wereld waant. Ook op de strandjes van Sarakiniko en Filiatro voel ik mij helemaal thuis: het zijn echte pareltjes waar de rust van af straalt.

Rotsachtig strand Sarakiniko op Ithaka

Foto: bezoek het prachtige strandje Sarakiniko op Ithaka

Ga jij binnenkort naar het prachtige Griekenland? Bekijk dan mijn favoriete adresjes in Griekenland van de afgelopen jaren. Combineer je verblijf met een dagtrip naar éénn van de vele mooie Griekse eilanden!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

15 november, 2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter