PCR-test voor jouw vakantie

  1. Home
  2. Corona
  3. PCR test

Eenvoudig de PCR-test boeken bij Eliza was here

Zonder zorgen op reis

Eliza was here werkt samen met het HealthCheckCentre waar jij de test kunt afnemen om vervolgens zorgeloos op vakantie te gaan. Op deze pagina vind jij meer informatie en veel gestelde vragen over de PCR-test.

Hoe kan ik de PCR-test boeken?
1.
Boek de PCR-test bij tijdens het maken van jouw boeking of later via Mijn Eliza. Let op: het kan tot 48 uur na boeken duren voordat jouw boeking bekend is bij het HealthCheckCentre.
2. Na aankoop zal Eliza was here de PCR-test op het factuur vermelden.
3. 7 dagen voor vertrek ontvang je van ons een e-mail met jouw tickets en daarnaast een PDF met uitgebreide reisinformatie.
4. In deze PDF vind je de stappen en link om jouw test aan te vragen. Let op: Aanmelden kan alleen via de genoemde link in de PDF.

Hoe kan ik de PCR-test goedkoop bijboeken?
De kosten voor een PCR-test bedragen bij Eliza was here slechts €40,- per persoon. Voor een reguliere test betaal je al snel tussen de €95,- en €125,-. Mocht blijken dat de bijgeboekte PCR-test later niet meer verplicht is, dan betalen wij het bedrag uiteraard terug.

Is de PCR-test gratis voor kinderen?
Wij komen jouw gezin graag extra tegemoet. Sommige bestemmingen verplichten namelijk het doen van een PCR-test. Soms ook voor kinderen. Wij vinden dat iedereen een vakantie verdient. Dus bieden wij gratis PCR-testen aan voor kinderen tot 18 jaar.

Welke bestemmingen verplicht en hoe neem je een PCR test af?

Hoeveel uur voor vertrek moet ik de PCR-test afnemen?
Wanneer je de PCR-test via ons hebt bijgeboekt dan kun jij je laten testen op meer dan 35 locaties van HealthCheckCentre in Nederland. Op deze pagina vind je een overzicht en de bijhorende openingstijden. Vanaf 7 dagen voor vertrek kun jij je vervolgens aanmelden voor het afnemen van een test. Op deze pagina lees je exact hoe jij je kunt aanmelden.

Het HealthCheckCenter heeft genoeg capaciteit om iedereen binnen het gevraagde tijdsbestek te testen. Hierdoor hoef je niet eerder dan 7 dagen voor vertrek te registreren.

Hoe ziet een reiscertificaat eruit en hoe neem ik deze mee op reis?
Het (negatieve) COVID-19 Certificaat is een Engelstalig document welke per e-mail in PDF-vorm wordt verstuurd. Ga ook met een gerust op vakantie met een reis- en annuleringsverzekering.

Let op: het reis certificaat moet geprint meegenomen worden. Het certificaat in de HealthPassportApp bewijst niet genoeg om de grens van jouw vakantie bestemming over te kunnen gaan.

Voor welke bestemming moet ik mij verplicht laten testen en vanaf welke leeftijd?
De test is verplicht voor onderstaande bestemmingen. Staat jouw bestemming hier niet tussen, maar blijkt later dat de test toch nodig is voor jouw vakantiebestemming? Dan zullen wij je hierover informeren.

Als voor jouw vakantiebestemming een PCR-test niet verplicht is, dan bieden wij de test ook niet aan voor jouw boeking.

BESTEMMING WANNEER LEEFTIJD
Cyprus 72 uur voor vertrek Vanaf 12 jaar en ouder
Frankrijk 72 uur voor aankomst Vanaf 11 jaar en ouder
Griekenland 72 uur voor aankomst Vanaf 5 jaar en ouder
Italië 48 uur voor aankomst Vanaf 2 jaar en ouder
Malta 72 uur voor aankomst Alle leeftijden
Portugal - Vasteland 72 uur voor vertrek Vanaf 2 jaar en ouder
Portugal - Madeira 72 uur voor vertrek Vanaf 12 jaar en ouder
Spanje 48 uur voor aankomst Vanaf 6 jaar en ouder

Bovenstaande informatie is met zorg samengesteld door Eliza was here in samenwerking met HealthCheckCentre op basis van informatie verstrekt door de Nederlandse autoriteiten. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaarden Eliza was here en HealthCheckCentre geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.