Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Eliza was here

Reiziger aan het woord

 1. Home
 2. Corona
 3. Reiziger aan het woord

Laat je informeren door andere reizigers

Veilig op reis tijdens corona

Ik ben in deze tijd extra benieuwd hoe mijn gasten de vakantie hebben ervaren tijdens de huidige corona situatie. Het is belangrijk voor mij dat iedere gast veilig op vakantie kan gaan. Daarom heb ik alvast een aantal van mijn gasten gevraagd om hun reisverhaal met mij en nu ook met jou te delen. Zij zijn in de zomer van 2020 op vakantie geweest.

Ik hoop jou hiermee op je gemak te stellen en jouw zorgen weg te nemen. Met Eliza Veilig&Zeker bied ik jou ook de garanties om zonder zorgen een vakantie te boeken. Samen helpen we elkaar verder! 

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de reisverhalen van anderen?

Liefs,

Eliza

Weinig toerisme en met open armen ontvangen - Toscane

Edmée en Pascal - 16 juni t/m 24 juni 2020

Ondertussen zijn we al een paar dagen terug en hebben we genoten van een deugddoende vakantie. Wij hebben een hele leuke, rustige vakantie gehad en alles is prima verlopen. Ons huisje Villa Serenella, was zeer mooi gelegen en op amper een kilometer van het stadje. In Italië is alles nog zeer rustig en word je met open armen ontvangen. Ik denk dat ze er wel naar uitkijken dat de toeristen terug komen. De maatregelen voor corona zijn gelijkwaardig als in België. Dus als je je daaraan houdt, is er geen enkel probleem. Het voordeel is dat wij hebben kunnen genieten van steden zoals Sienna, Multipulciano en Cortona en dit terwijl er nog zeer weinig toerisme is. Ook een plaats bemachtigen op een terrasje was geen probleem en je hoefde dus niet op voorhand te reserveren. Dit zal in de komende dagen, weken misschien toch wel veranderen.

We zullen zeker nog reizen boeken met Eliza!

Wil jij op vakantie tijdens corona? Bekijk dan van te voren de Covid-19 maatregelen op Toscane.

 • Zeer weinig toerisme
 • Rustig gelegen
 • Met open armen ontvangen
 • We waren gelijk verkocht, heerlijke bedjes bij het zwembad en een echt Grieks ingericht huis - Samos

  Thom - augustus 2020

  Wat hebben we genoten van Samos en het huis Eleonas Votsalakia in Votsalakia. Halverwege augustus ging onze vlucht met als bestemming Samos. Alle updates waren vooraf door Eliza doorgegeven en we waren volledig op de hoogte van alle benodigdheden voor onze reis. Na een korte vlucht van iets meer dan 3 uur kwamen we aan op het  vliegveld van het zonnige Samos. Op het vliegveld en in het vliegtuig waren mondkapjes verplicht, dit hebben we niet als vervelend ervaren. Iedereen in het vliegtuig hielt zich hier keurig aan.

  Onze huurauto stond keurig klaar en we konden gelijk op pad naar ons huis in bij Eleonas village in Volatsalakia in het westen van Samos. Na een klein uurtje rijden kwamen we aan en werden we al opgewacht door de eigenaresse. Temperatuur werd opgemeten en we kregen uitleg over het schitterende huis met zwembad. We waren gelijk verkocht, heerlijke bedjes bij het zwembad en binnen een echt Grieks ingericht huis.

  Reiservaring
  We hebben 2 weken zalig weer gehad, heerlijk gegeten en diverse bergdorpjes bezocht. Kokkari met het mooie strand en restaurantjes. Pyyhagoria is ook een gezellig dorpje. Samos stad vonden wij wat tegenvallen. In de restaurants  dragen de obers een mondkapje. Verder is het alleen in de supermarkten en winkels noodzakelijk om een mondkapje op te doen. Daarnaast is het houden aan de minimale afstand van 2 meter voldoende. Op stranden en in restaurants is alles hier keurig op ingericht.

  Wil jij op vakantie tijdens corona? Bekijk dan van te voren de Covid-19 maatregelen op Samos.
 • Alles is keurig erop ingericht
 • Schitterend huis met zwembad
 • Updates door Eliza
 • Geen moment onveilig gevoeld - Algarve

  Karen en Roel - 29 juni t/m 6 juli 2020

  Al in december 2019 hadden we onze vakantie naar de Algarve voor eind juni 2020 geboekt. Toen leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Helaas leek Covid 19 toch roet in het eten te gooien..
  Tot er gelukkig goed nieuws kwam dat de grenzen weer open gingen en er weer gereisd kon worden. We moeten eerlijk bekennen dat we tot 2 weken voor vertrek hebben getwijfeld of we wel of niet zouden gaan. Maar door de goede informatie, flexibele en meedenkende houding van Eliza was here hebben we er toch voor gekozen te gaan. En wat zijn we blij dat we gegaan zijn. Het was een fantastische week!

  Vliegreis tijdens corona
  We hadden onze grootste twijfels over het vliegen en de drukte op de luchthaven. Maar dat viel 100% mee. Het was zelfs erg rustig op vliegveld Schiphol. Een extra voordeel was dat we nu voor een langere periode op P1 konden parkeren tegen hetzelfde tarief als P3.
  Er is duidelijk aangegeven wanneer er mondkapjes verplicht zijn. In het begin is dit even wennen, maar op een gegeven moment weet je eigenlijk niet beter.
  Het vliegtuig was gelukkig niet helemaal vol. De gehele vlucht moet je een mondkapje op. Door de koele lucht is dit niet heel vervelend. Ze mogen wel even af als je wat wil eten of drinken in het vliegtuig.Het vliegveld in Faro was ook weer rustig. Hierdoor verliep alles heel snel (ophalen bagage en huurauto). Ook de terugreis verliep zo. Erg rustig op beide luchthavens en snelle doorloop van bagage, boarding en inleveren huurauto etc.

  Bij het adresje
  Het ontvangst bij ons hotel, Conversas de Alpendre, was zeer hartelijk. We waren aan de vroege kant, waardoor we moesten wachten op onze kamer. Tijdens het wachten kregen we verse jus d'orange (hotel ligt midden in sinaasappelboomgaard) en mochten we ons ergens omkleden om alvast een duik te kunnen nemen in het zwembad.

  Het verblijf bij dit hotel was in 1 woord geweldig! Wat een heerlijk kleinschalig hotel (12 hele mooie kamers) is dit op een vrij groot terrein met eigen parkeerplaats en een kleine groep vaste vriendelijke medewerkers en het gezin dat dit hotel bestiert. Zij dragen in de nabijheid van de gasten mondkapjes. De gasten hoeven in het hotel geen mondkapje op. Vrijwel alles bij het hotel is in de buitenlucht. Iedere kamer is toegankelijk met zijn eigen buitendeur (dus geen hotelgangen die je door moet).
  Het ontbijt en diner worden geserveerd in het half overdekte terras nabij het zwembad. Ik denk dat het ontbijt normaal in buffetvorm wordt verzorgd. Nu wordt alles aan tafel geserveerd en is zeer uitgebreid. We hebben ook 3 keer ‘s avonds bij het hotel gegeten; heerlijk en ieder keer weer een verrassing.
  Op basis van tips van het hotel hebben we ook bij andere restaurants gegeten. Ze adviseerde om dit nu wel te reserveren en dat heeft ze daarom ook voor ons gedaan.

  Vakantie tijdens corona
  Tijdens onze dagelijkse uitstapjes naar mooie plaatsjes en stranden hebben we wel wat gemerkt van de maatregelen, maar we waren er niet veel mee bezig en we vonden het ook helemaal niet vervelend.
  Wat we vooral opmerkelijk vonden, is dat het overal zo rustig was. Dat was natuurlijk wel te verwachten, maar voelt toch gek. Dit vonden wij eigenlijk wel erg lekker. Je kunt op je gemak dorpen en stadjes ontdekken en mensen (bij o.a. horeca en musea) zijn blij dat je er bent.

  Verder moesten we op verschillende plaatsen een mondkapje dragen, zoals in de supermarkt en andere winkels, als je een restaurant binnen liep (totdat je aan je tafeltje zit), in musea en als je wat gaat bestellen aan de bar bij het strand. Dit vonden we helemaal niet vervelend, eigenlijk voelde dat vrij snel als normaal. Alleen als het erg warm was, dan voelt zo’n kapje niet zo prettig. Maar gelukkig hoef je het niet zo lang op. Verder staan op veel plaatsen dispensers met ontsmettingsgel. Prima geregeld.
  Het hotel bood ons mondkapjes aan. We hadden er zelf ook genoeg bij ons.
  We hebben wel dagelijks in de gaten gehouden hoe het met het reisadvies zat. Gelukkig veranderde daar niets aan tijdens ons verblijf (overigens wel bij Porto en Lissabon).

  Reiservaring
  Kortom, we hebben echt genoten van onze vakantie in Portugal en hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Alles was prima geregeld.
  Onze vakantie is niet anders verlopen dan een vakantie zonder Corona maatregelen.

  Wil jij op vakantie tijdens corona? Bekijk dan van te voren de Covid-19 maatregelen in de Algarve.

   

 • Geen moment onveilig gevoeld

 • Mondkapje voelde snel als normaal

 • Het was rustig op het vliegveld

 • Wat me wel echt raakte, was de rust - Algarve

  Ellen - juni 2020

  We waren midden juni één van de eersten die weer met Eliza op vakantie mochten. Het was natuurlijk wel spannend maar Eliza was zo uitgebreid met alle informatie omtrent maatregelen op het vliegveld, maatregelen op bestemming, tips, etc., dat we ons goed konden voorbereiden.

  Vliegreis tijdens corona
  We vlogen vanaf Eindhoven Airport en omdat ze daar ook net die week pas weer opgestart waren, gingen er nog niet zoveel vluchten als nu. Het was dus erg rustig, het grondpersoneel moest zelf ook nog een beetje oefenen, maar alles ging op z'n gemak en er hing een gemoedelijke sfeer. 

  Ook in het vliegtuig hebben we ons geen moment onveilig gevoeld: het zat weliswaar helemaal vol, maar we wisten dat de HEPA-filters goed werk leveren en iedereen droeg keurig z'n mondkapje. En waar ik normaalgesproken na een vliegvakantie altijd wel een verkoudheidsvirusje van iemand anders oppik, heb ik nu nergens last van gehad. 
  Ook op Faro Airport was niets te doen: we hebben nog nooit zó snel onze koffers en huurauto gehad. Binnen een half uur waren we op weg naar Fazenda Grande, onze accomodatie bij Tavira. 

  Bij het adresje
  Omdat we 's avonds aankwamen was er niemand bij de accommodatie, maar onze namen hingen aan de deur van het appartement zodat we wisten waar we moesten zijn. Wat meteen opviel is dat ze in ieder appartement bij de deur een unit met desinfectiemiddel hadden opgehangen, zodat je altijd even je handen schoon kon maken. Dit hing ook bij de BBQ. En er lagen doekjes en schoonmaakmiddel om eventueel zwembadmeubelen, e.d. schoon te maken.
  Maar omdat er maar 5 appartementen zijn (ook nog eens niet allemaal tegelijk bezet) had eigenlijk iedereen wel z'n eigen spullen en hoefde je niet heel de tijd alles te poetsen. Het was gewoon echt goed geregeld, heel fijn!

  Vakantie tijdens corona
  In Portugal zelf geldt dat je mondkapjes op moet in openbare ruimtes, zoals musea, winkels en restaurants. Dit is even wennen, omdat we dat in Nederland niet hoeven, maar het is niet vervelend. Als je eenmaal zit in het restaurant, mag het namelijk gewoon weer af. En als je op een terras zit, hoeft je het helemaal niet op. Daarnaast draagt al het personeel zelf wél mondkapjes dus ook dat voelt alweer veilig aan. Verder merk je eigenlijk weinig van de maatregelen: je moet afstand houden en er staat overal desinfectiemiddel, maar dat kennen we Nederland dan weer wel, dus dat gaat vanzelf. 

  En het strand? Dat was heerlijk! Geen overvolle of zelfs afgesloten parkeerplaatsen vanwege de drukte, zoals hier in Nederland. Geen file-rijden om er überhaupt te komen. En alle ruimte op het strand zelf. Zelfs op zondagmiddag, als de Portugezen zelf ook massaal een bezoekje aan het strand brengen. Social distancing is een eitje hier!

  Reiservaring
  Wat me wel echt raakte was de rust. Voor ons is het heerlijk dat er weinig toeristen zijn, maar voor de Portugezen, zo afhankelijk van het toerisme, is het verschrikkelijk! Ze zijn dus echt blij dat je komt en doen er alles aan om je een topvakantie te laten beleven. 

  Wij hebben dus een heerlijke vakantie gehad. We hebben ons ook geen moment onveilig gevoeld: hier in Nederland in de supermarkt voel ik me vaak een stuk onveiliger. Ik heb zelfs al weer een nieuwe vakantie geboekt voor in oktober. Weer naar Portugal, lekker rustig 😄

  Wil jij op vakantie tijdens corona? Bekijk dan van te voren de Covid-19 maatregelen in de Algarve.

 • Alle ruimte op het strand
 • Desinfectiemiddel in het appartement
 • Nog nooit zó snel onze koffers en huurauto gehad
 • Iedere dag het gevoel dat wij het rijk voor ons alleen hadden - Algarve

  Tessa & Lorenzo - september 2020

  Bij het adresje
  Alle ingrediënten voor een unieke vakantie weg van de massa vind je bij Alamos Retreat. Wat een pareltje… Een klein hotel met maar een aantal kamers, waardoor we iedere dag het gevoel hadden dat wij het rijk voor ons alleen hadden. Geen moment onveilig gevoeld door Covid-19, daar zorgde het personeel wel voor. Tsagana, Teresa en Lourenzo zijn zo vriendelijk en voor hen is werkelijk geen enkele vraag te veel. Dat is al te merken bij serveren van het (vegetarische) ontbijt, wat een verwennerij! Verse jus of smoothies, een schaal vol met kleurrijk fruit, een mand vol broodjes en een plateau vol lekkere kazen. Iedere dag hadden ze nog een andere special, zoals toast met avocado, pannenkoeken of scrambled eggs. Het paste niet eens allemaal op tafel! En de koffie is ook lekker (van americano tot cappuccino), voor ons een belangrijk puntje. Daarnaast maakte de eigenaresse ook cake die iedere dag vers klaar staat om te pakken wanneer je wilt. De kamer is ook hemels en ruim opgezet (wij hadden de superieur) en werd heel schoon gehouden. Er staat wel alleen een waterkoker, dus koffieliefhebbers neem je Nespresso apparaat mee de koffer in of ga ter uitzondering een keer voor oploskoffie. (Pro-tip: maak het de avond van tevoren, zet het in het koelkastje en je hebt de in de middag een lekkere ijskoffie). Bij het zwembad staan genoeg bedden en vaak lig je er heerlijk alleen. Wij hadden voor onze vakantie nog nooit yoga gedaan en doordat Griekenland onverwachts op slot ging, hebben wij dit bijzondere plekje toch geboekt, wetende dat we naar een yoga retreat gingen. Maar er wordt je niks opgedrongen en we hebben zelfs 2 lessen meegedaan. Super leuk om een keer te doen en vooral Igor als leraar is een aanrader. Daarnaast waren wij nog nooit in de Algarve geweest, maar het is ook zeker een aanrader: wat een prachtige natuur. We hebben gewandeld over kliffen, zijn naar het einde van de wereld geweest en hebben genoten op de standen…

  Vakantie tijdens corona
  Één ochtend zijn we naar Albufeira geweest, maar we wisten niet hoe snel we weer weg moesten na zo gewend te zijn aan ons kleinschalige plekje. Er zijn ook leukere stadjes en dorpjes in de omgeving te vinden. Wees wel voorbereid op typisch afgelegen Portugese weggetjes, maar onze Fiat 500 had daar gelukkig geen moeite mee. Zo hebben wij aan zo’n weggetje vlakbij Vilamoura een geweldig restaurant ontdekt! Oliveira Dourada heeft een lieve eigenaar die overduidelijk kennis heeft van koken, wat een smaaksensaties. Wij hadden de steak en de tahin en kregen zelfs een gratis dessert. Een verborgen Eliza pareltje met een gezellig interieur. Absolute aanrader. Een andere tip is Quinta da Saudade in Guia, we kwamen aanrijden op een oprijlaan en moesten een trap omhoog lopen waar we terecht kwamen in een fijn familierestaurant. Wel even reserveren, want ze zitten snel vol. Ook vonden wij Museu dos Salgados in Guia nog een leuk restaurantje. Mocht je al het vlees en vis een avondje zat zijn, kan je bij Appetito Pizza Bar heerlijk Italiaans eten (ze hebben ook een cocktailbar beneden!). Wij hebben ze gevonden via Tripadvisor, maar let wel op, er worden soms ook restaurantjes aangeraden waarbij je eigenlijk in een halve snackbar terecht komt 😉 Wij kunnen niet anders zeggen dat we hebben genoten bij Alamos Retreat en dat we het iedereen aanraden voor rust en ontspanning!

  Reiservaring
  Eigenlijk viel me weinig op qua corona, je merkte er weinig van. Wij hebben grote stadjes eigenlijk ontweken, we zijn één ochtend in Albufeira geweest en daar was het zo druk en het was totaal niet ons ding. Dus als je liever niet bij veel mensen bent, zoek dan ook niet de grootste steden op, maar ga lekker naar de kleinere dorpjes. Bij de accommodatie droeg het personeel altijd mondmaskers en maakte ze iedere dag de kamer schoon. Verder totaal geen last gehad van beperkingen hier.

  Zodra je ergens naar binnen gaat of bijv. een drankje haalt aan een bar (ook buiten op het strand) wordt wel meteen het mondkapje opgezet. De Portugezen houden zich hier heel nauw aan en wijzen je er ook op, maar wij hebben dit niet als vervelend ervaren. Terug in Nederland moesten we zelfs wennen dat we hem niet op moesten.
  We zijn naar een paar bezienswaardigheden gegaan met wandelroutes langs kastelen en deze waren allemaal wel gesloten, dit staat niet altijd goed op internet aangegeven.

  Wil jij op vakantie tijdens corona? Bekijk dan van te voren de Covid-19 maatregelen in de Algarve.

 • Je merkt weinig van corona
 • Rust & ontspanning
 • Yoga retreat
 • We hebben veel tussen de locals gezeten - Sicilië

  Hardy - 3 juli 2020 

  Het gevoel wat wij hebben ervaren gunnen we iedereen! 

  Reiservaring
  Wij zijn zo blij dat we gegaan zijn! Wij hebben een heerlijke vakantie gehad. Sicilië heeft niet heel veel Covid besmettingen gehad. Wij hebben dan ook nauwelijks iets gemerkt van beperkingen. Daarnaast was het heel erg rustig, we hebben veel tussen de locals gezeten  en dat was fantastisch! We konden overal gemakkelijk naar toe rijden, geen parkeerproblemen, geen rijen voor bezienswaardigheden en de mensen namen alle tijd voor ons. Had er graag nog een paar weken gezeten!

  Vliegreis tijdens corona
  Wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld (we voelen ons in Nederland minder veilig dan op Sicilië). De vlucht met Transavia was prima. Zonder de gezondheidsverklaring en de temperatuurcheck kwam je het vliegtuig niet in. Als gezin zit je bij elkaar. Passagiers die alleen reizen worden, waar mogelijk uit elkaar gehaald. Er zit in ieder geval één lege stoel tussen. Bij aankomst in Catania volgde een tweede check, dit keer door een warmte meter die aan het plafond bevestigd was. De mondkapjesplicht geldt tijdens de vlucht en op de luchthavens, maar dat wisten we van te voren. Op de luchthaven in Catania liep ook personeel rond die mensen er op attendeerde hun mondkapjes op te houden.

  Bij het adresje
  De ontvangst en het verblijf bij Casal Di Noto zijn waren FANTASTISCH! Zo blij met deze keuze! Wat een hartelijke ontvangst en wat een service, een dikke 10!!
  Van de 8 kamers waren er in totaal maar 3 bezet. Niet voor niks kiezen wij voor Eliza was here, maar dit was natuurlijk wel heel fijn .Voor de accommodatie natuurlijk niet prettig, maar wat hebben we genoten!! Wat een rust en luxe om dit te mogen ervaren. Het enige wat anders was, was dat het ontbijt geserveerd werd en dat je het niet zelf kon pakken. Normaal gesproken werken ze met locale leveranciers voor bepaalde producten zoals jam, nu waren ze genoodzaakt iedereen te voorzien van kleine potjes vanwege de hygiëne voorschriften. Ondanks dat we in totaal met 9 mensen in de gehele accommodatie waren, was de service er niet minder om. Zelfs de poolbar ging elke middag open, ook al lagen er maar 2 personen.

  Vakantie tijdens corona
  De Covid-19 maatregelen vielen mee, dit kwam ook doordat er niet veel slachtoffers zijn geweest, in ons stadje is zelfs niemand ziek geweest. De momenten, dat we op een terras zaten of in een restaurant, waren voor ons net als voor de Covid tijd. Het enige verschil is dat het personeel een mondkapje op heeft. 

  Alleen in publieke dichte ruimtes, zoals een supermarkt wordt gevraagd een mondkapje te dragen. Dit geldt voor de meeste winkels. Het staat ook goed aangegeven als het wel moet.

  En dan het strand… Voor mijn gevoel stonden de strandbedjes wel wat verder uit elkaar maar dat was veelal niet nodig, omdat je maar met een paar mensen op het strand lag. In het weekend is het wel drukker, maar dit voelde voor ons  absoluut niet onveilig.  Bepaalde plaatsen, zoals Taormina en Syracuse, die normaal gesproken druk zijn, waren een genot om te bezoeken. Gezellige drukte maar geen massatoerisme. Zoals ik al eerder heb vermeld, nergens rijen en we hebben ook geen restaurants hoeven te reserveren. We hebben dit meerdere keren vanuit gewoonte gedaan, maar het was  niet noodzakelijk geweest.

  Reiservaring
  Nogmaals, het is lastig om onder woorden te brengen hoe wij onze vakantie hebben ervaren, ik wou dat we elk jaar zo op vakantie konden gaan, uiteraard in een Covid vrije wereld, want ik vind het aan de andere kant triest om te zien hoe ook daar alle omzet wegvalt. Ik kan het iedereen aanbevelen om te gaan. 

  Volgend jaar hopen we met jullie naar Puglia te kunnen reizen! 😊

  Wil jij op vakantie tijdens corona? Bekijk dan van te voren de Covid-19 maatregelen op Sicilië.

 • Makkelijk overal naar toe rijden

 • Hartelijk ontvangst en goede service

 • Gezellige drukte, maar geen massatoerisme

 • Ook op Kreta verliep als vlot en corona-veilig - Kreta

  Ruud en Marjolein - 19 juli 2020

  Wij gingen van 19 juli tot 25 juli op reis naar het prachtige Kreta. We verbleven er in Arhanes, in een appartement van Eliathos

  Vliegreis tijdens corona
  Onze vlucht vertrok vrij vroeg in de ochtend aangezien we nog iets aan onze dag wilden hebben in Arhanes. Het inchecken van de bagage was het drukste moment in Zaventem. Daar stond toch wel een vrij lange rij, maar iedereen droeg een mondmasker dus ik voelde me op geen enkel moment onveilig. Daarna verliep alles heel vlot. De vliegreis zelf was ook ok. Het mondmaskertje was niet het meest aangename om aan te hebben tijdens de volledige vlucht, maar uiteindelijk was het ook maar 3,5 uur.

  Aangekomen op de luchthaven in Iraklion of Heraklion viel ook daar het weinige volk op. We hadden vrij snel onze bagage en gingen dan onze huurauto ophalen. Ook hier verliep alles vlot en corona-veilig. De auto (het stuur en de zetel) was afgedekt met een papieren hoes. Deze hebben we zelf verwijderd waarna we de tocht konden aanvatten naar onze verblijfplaats.

  Bij het adresje
  Hier werden we opgewacht door de eigenares. Zij droeg een mondmaskertje en handschoenen en hield steeds voldoende afstand! Daarnaast kregen we ook een gratis flesje alcoholgel. Er werden een aantal kleine aanpassingen gemaakt. Zo kwam tijdens ons verblijf niemand naar binnen van het onderhoud, maar moesten we de lakens, handdoeken en vuilzakjes buiten aan de deur zetten en lagen er nadien verse. Dit vonden we uiteraard niet erg.
  Het appartement zelf was eerder klein, maar ruim genoeg voor 2 personen. Al was het schuine dak boven niet zo handig voor twee volwassen mensen 😉 Na een aantal keer je hoofd te stoten, leer je het echter wel. Ook de douche was wat aan de kleine kant. Het zwembad was dan weer ideaal om na een lange, warme dag even aan uit te rusten en het koele water werkte heel verfrissend!

  Door de Corona zaten we daar ook praktisch alleen. De eerste twee dagen was er nog een Frans gezinnetje. De laatste dag een andere Belg. Beide keren aangenaam gezelschap. Voor ons was deze rust natuurlijk heel aangenaam, voor het lokale toerisme iets minder. 
  Daarom besloten we ook elke dag uit eten te gaan in Arhanes zelf. Op het pleintje beneden in het dorp waren voldoende eetgelegenheden om elke avond ergens anders te gaan eten. De mensen van het restaurant droegen wel een mondmasker of faceshield, maar niet altijd op de correcte manier. In sommige restaurantjes was ook alcoholgel aanwezig, maar niet overal. Maar dankzij het mooie weer zaten we toch altijd buiten.

  Vakantie tijdens corona
  In Griekenland moet je nooit te veel bestellen. De porties zijn heel ruim en je krijgt quasi overal gratis raki en dessert. Soms heel eenvoudig wat meloen, maar soms ook wat specialer (zoals bv. een soort pizzataart met kaas en honing). De prijzen zijn hier absoluut niet hoog, zowel voor het eten niet als voor het drinken. Een aanrader zijn de lokale wijnen! Totaal niet duur. maar wel heel lekker.

  We hebben ook enkele uitstappen gedaan. Het paleis van Knossos, Heraklion, Phaistos, Matala, Elounda, Spinalonga en Agios Nikolaos passeerden de revue. Vaak combineerden we twee plaatsen die dicht bij elkaar lagen met elkaar. Op geen enkele plaats hebben we ons onveilig gevoeld. Zeker in de musea werden de corona maatregelen zeer goed opgevolgd. Overal stonden er mensen om je de juiste weg te wijzen en om alles wat in de gaten te houden. Voor ons persoonlijk was het bezoek aan Spinalonga het hoogtepunt. Daarvoor reden we eerst naar Elounda, namen een bootje en liepen toen een uurtje rond op het voormalige lepra-eiland. 
  De laatste twee dagen kozen we dan voor wat meer rust en bleven we in Arhanes. Ook hier verkenden we de omgeving en de natuur, maar lagen ook wat van de rust te genieten aan het zwembad.

  Naar de winkels zijn we niet zo vaak gegaan. Een tweetal keer om ontbijt te kopen in de lokale supermarkt. Daar droegen zowel de werknemers als de klanten geen mondmasker of als ze het wel droegen op een foute manier. Maar door zelf een mondmasker aan te doen, voldoende afstand te bewaren en onze handen te ontsmetten probeerden we het risico op besmetting zelf zo klein mogelijk te houden.

  Reiservaring
  We hadden niet het gevoel veel risico op besmetting te hebben op Kreta. Het drukste moment was dan de terugreis naar België, in de luchthaven van Heraklion zelf. Daar droeg iedereen wel een mondmasker, maar was het toch vrij druk. Er waren toen ook wat problemen met de aanduiding van onze vlucht (die stond nergens op de informatieborden dus moesten we zelf op zoektocht gaan). De terugvlucht verliep even vlot als onze heenreis en we vonden het jammer in het bewolkte, regenachtige België terug te komen. 

  Wil jij op vakantie tijdens corona? Bekijk dan van te voren de Covid-19 maatregelen op Kreta.

   

 • De rust was heel aangenaam

 • In musea corona maatregelen goed opgevolgd

 • Op geen enkele plaats onveilig gevoeld

 • We hebben ons 100% veilig gevoeld tijdens de vakantie! - Kreta

  Madeleen - juli 2020

  Vliegreis tijdens corona
  Wij vlogen de heenweg vanaf Rotterdam, daar werd om het gezondheidsformulier gevraagd. Voor de rest verliep alles normaal. Natuurlijk draagt iedereen een mondkapje, maar als je daar eenmaal aangewend bent, is het niet zo erg. In het vliegtuig kregen we een doekje om te desinfecteren.  We konden ook gewoon eten en drinken bestellen in het vliegtuig. Bij aankomst in Griekenland, was er wel een controle. Je moest het formulier laten zien en er werden steekproefsgewijs mensen getest. Wij werden niet getest en konden snel doorlopen. De terugweg zijn we geland op Schiphol, daar was geen controle. 

  Bij het adresje
  Bij aankomst bij Eco Villas, werden we opgewacht door de eigenaresse van het appartement. Zij droeg een gezichtsmasker. Ze leidde ons rond door het appartement en gaf ons een warm welkom. Daarnaast benoemde ze ook wat ze gedaan hadden om te zorgen voor een veilig verblijf. 
  Er was extra goed schoongemaakt (zelfs de gordijnen werden gestoomd). Er was overal handgel aanwezig, bij het zwembad waren er bepaalde regels over afstand houden ten opzichte van andere gasten en hoeveel gasten er in het zwembad mochten. Doordat het kleinschalig is, werden we niet beperkt door de maatregelen. We hebben ons verblijf als zeer relaxed ervaren. Ook is het een luxe appartement en was het heerlijk om een dagje daar te blijven.

  Vakantie tijdens corona
  In Griekenland merk je niet heel veel van de maatregelen. Je hebt het gevoel dat je ook veilig en relaxt vakantie kunt vieren. 
  Ook uit eten gaan, was heel relaxt. Alle obers droegen netjes een mondkapje of gezichtsmasker. Maar zelf merk je niet dat er heel veel anders gaat dan normaal. 
  In de supermarkt in Griekenland moet je wel een mondkapje op. Ook werd er wel gekeken hoeveel mensen er binnen waren, soms moest je even wachten omdat het te druk was. We hebben dit niet als vervelend ervaren. In alle andere winkels hoef je geen mondkapje op, al hebben veel verkopers dit wel. Ook op het strand merkten we weinig van de maatregelen. We konden gewoon strandbedjes huren, deze stonden op voldoende afstand van andere strandbedjes. Ook bij bezienswaardigheden geen rare dingen meegemaakt. Veel wat je bekijkt, is buiten daar hoef je dus ook geen mondkapje op. 

  Reiservaring
  We hebben ons 100% veilig gevoeld tijdens de vakantie! 

  Wil jij op vakantie tijdens corona? Bekijk dan van te voren de Covid-19 maatregelen op Kreta.
 • Extra goed schoongemaakt
 • Overal handgel aanwezig
 • Veilig en relaxed vakantie vieren
 • Vakantie als 'normaal' ervaren - Kreta

  Sandra & Daniel - juli 2020

  Wij hebben erg van onze vakantie genoten bij het adresje Agroikies en deze als ‘normaal' ervaren tijdens de Corona periode. We konden vooraf geen stoel reserveren in het vliegtuig, dat was allemaal al geregeld. Het was fijn om 3 stoelen in het vliegtuig alleen voor ons te hebben. De ervaring op Schiphol viel ook reuze mee. Slechts op enkele plekken was een mondkapje nodig. Eenmaal op de bestemming merkten we ook weinig van Corona. Het was lekker rustig overal, heerlijk om een strand te delen met slechts enkele mensen. Vrijwel alle restaurantjes aan de kust met een buitenterras waren open. Binnenlandse restaurantjes waren bijna allemaal dicht. We hebben ook weinig gemerkt van maatregelen bij restaurantjes. De accommodatie was afgelegen en rustig. Wij hebben ons op geen enkel moment onveilig gevoeld. 

  Wil jij op vakantie tijdens corona? Bekijk dan van te voren de Covid-19 maatregelen op Kreta.

 • Als 'normale' vakantie ervaren
 • Lekker rustig overal
 • Geen enkel moment onveilig gevoeld
 • Het was veel rustiger dan anders - Kreta

  Jos en Joke - 26 juli t/m 9 aug

  Wij zijn van 26 juli tm 9 augustus jl op Kreta geweest. Eerst een week in Aptera Appartments, de tweede week in Avdou Collection Suites. We hadden dit in februari geboekt en hebben lang gedacht dat de vakantie niet meer door zou gaan. Eliza informeerde ons steeds keurig over de ontwikkelingen m.b.t. de vliegreis en alle maatregelen. Gelukkig kregen we begin juli te horen dat Griekenland code geel was en besloten we wel te gaan. We zijn heel blij dat we gegaan zijn want we hebben een fantastische vakantie gehad op Kreta. 

  Vliegreis tijdens corona
  We zagen wel wat op tegen de vliegreis met mondkapje en de strenge maatregelen die Griekenland heeft. We moesten thuis al een PLF formulier invullen en kregen de dag van vertrek een QR code. Die moest je op het vliegveld in Griekenland laten zien. Ze nemen bij ongeveer 1 op de 10 mensen een test af, waarna je 24 uur in quarantaine moet (dat hadden wij gehoord maar niet gezien). Gelukkig konden wij zo doorlopen, sommigen hadden die QR code niet en die hadden wel een probleem volgens mij. 

  Bij het adresje
  Bij beiden hebben wij het verblijf als zeer positief ervaren. De schoonmaaksters en ander personeel droegen allen mondkapjes, bij het eerste verblijf werd gevraagd of wij de bedden zelf wilden afhalen en in een plastic zak wilden doen. Bij het tweede verblijf hoefde dit niet, maar mocht er tijdens schoonmaak niemand anders in het appartement. Ook werd het eten bij je appartement bezorgd i.p.v. dat je bij het restaurantje ging zitten. Bij beiden stonden flesjes alcoholgel.
  Het was veel rustiger dan anders, bij het eerste verblijf waren er 10 appartementen en behalve ons was er nog 1 en later 2 anderen bezet. We lagen vaak als enige bij het prachtige zwembad. 
  Ook bij Avdou was het minder dan de helft bezet. Wij hadden hier een luxe villa met privé zwembad. We hebben nog nooit zo’n mooie en luxe accommodatie gehad, echt top! 

  Vakantie tijdens corona
  Bij het boodschappen doen moest je een mondkapje dragen, we zagen wel dat er op gecontroleerd werd in grotere supermarkten. Bij restaurants droeg alleen het personeel mondkapjes, maar niet altijd op de goede manier. We zijn zelfs op Santorini geweest, daar was het nu veel rustiger dan normaal dus perfect om juist dit jaar heen te gaan! Ook hier mondkapje op tijdens de bootreis en gezondheidsverklaring mee. Er werd streng gecontroleerd, dit vinden wij juist goed. 

  Reiservaring
  We hebben ons niet onveilig gevoeld op Kreta en zijn erg blij dat we wel naar dit prachtige eiland zijn gegaan. Eliza heeft ons steeds erg goed op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. 
   

  Wil jij op vakantie tijdens corona? Bekijk dan van te voren de Covid-19 maatregelen op Kreta.

 • Als enige bij het prachtige zwembad
 • Er werd streng gecontroleerd
 • Luxe villa met privézwembad
 • De maatregelen en aanpassingen zijn goed te doen op Karpathos - Karpathos

  Carin - 7 juli 2020

  Vliegreis tijdens corona
  Op dinsdag 7 juli vertrokken wij voor 15 dagen naar Karpathos, we logeerden bij Arkasa Palace Boutique Hotel. Toen we op Schiphol aankwamen voor de heenreis was het ontzettend rustig, we konden meteen doorlopen om onze bagage te droppen. Het inchecken hadden wij thuis al gedaan. Net zoals de huurauto, de sleutel was daardoor ook snel en makkelijk op te halen. De tijd tot we konden boarden hebben we op een rustig plekje bij de gate gewacht. De vlucht was erg rustig, het vliegtuig zat misschien 1/3 vol. Transavia zorgt er zoveel mogelijk voor dat er zoveel mogelijk ruimte tussen elkaar zit en je als gezin bij elkaar zit. Afstand houden was daardoor heel makkelijk. Cabinepersoneel komt niet onnodig langs. Op Heraklion hadden we een tussenlanding, de passagiers voor Karpathos moesten ook het vliegtuig verlaten zodat er schoongemaakt kon worden. Eenmaal op Karpathos kregen wij een test, bijna alle passagiers. We zouden binnen 24 uur gebeld worden bij alleen een positieve test. 24 uur later niks gehoord dus de testen waren negatief. 

  Bij het adresje
  De ontvangst bij Arkasa Palace Boutique Hotel was heel hartelijk, ze vonden het heel fijn dat we waren gekomen. Er werd netjes verteld wat de maatregelen waren en ze hielden afstand van ons. Het verblijf was heerlijk, we hebben ontzettend genoten. Natuurlijk zijn er aanpassingen, maar dat is hier in Nederland natuurlijk niet anders. En het heeft ons geen enkel moment gestoord. De mondkapjes, handschoenen, desinfectie, iets minder vaker schoonmaak en wisseling van beddengoed en handdoeken, het hoort er deze tijden nu eenmaal bij. Op Karpathos, en dat zal ook voor andere Griekse eilanden gelden, zijn de maatregelen juist veel beter te doen. Er zijn zoveel plekken op het eiland waar je helemaal alleen bent, kilometers lang kom je helemaal niemand tegen of je loopt alleen op een strand. Met de prachtigste uitzichten en wegen, wat wil een mens nog meer! We hebben vaak heerlijk gegeten bij allerlei verschillende restaurantjes. Overal dragen de medewerkers mondjeskapjes en sommigen ook nog handschoenen. Er staat desinfecterende handlotions op de tafels en vaak ook bij de in/uitgang. Doen ze dit niet dan staat er een grote boete op. Ook bij de restaurantjes waren ze heel blij als je kwam eten, overal kregen we wat lekkers cadeau en hield iedereen zich aan de maatregelen. In de supermarkten zijn sinds 18 juli mondkapjes verplicht. Helemaal prima, het heeft ons niet gestoord en het is een kleine moeite. Wij hadden er meer dan genoeg mee, we waren goed voorbereid. Fijn om van jullie mail te ontvangen met deze informatie. 

  Vakantie tijdens corona
  Bij bezienswaardigheden en dorpjes was het vaak erg rustig, soms waren we helemaal alleen en soms een handje vol mensen. Ook hier was afstand bewaren dus heel gemakkelijk. In winkeltjes (souvenirs, kleding etc) hadden de meesten ook maatregelen getroffen, denk aan schermen bij de kassa en mondkapjes. Hier was het vooral in de weekenden iets drukker maar nog steeds prima te doen en afstand bewaren gaat je ook dan nog steeds makkelijk af. De meesten doen het zelf ook netjes. Op het strand was het ook ontzettend rustig, de bedjes staan ruim uit elkaar en ook daar dragen de medewerkers mondkapjes. Het zwembad bij het hotel hadden we 90% van de tijd helemaal voor onszelf! De bedjes daar staan ook ruim uit elkaar en deze werden regelmatig gedesinfecteerd. Net als de tafeltjes. De schoonmaakster droeg een plastic gezichtschild en handschoenen.

  Terugreis
  De terugvlucht was drukker dan de heenreis, maar ook deze vlucht zat niet vol. Transavia controleert goed of iedereen zijn/haar mondkapje draagt. Er zijn aanpassingen in de service en toiletten. Zelf hadden wij ook nog kleine tubes desinfecterende gel in onze tassen. Op Schiphol was het ook bij terugkomst erg rustig, ook bij de bagageband.

  Reiservaring
  Wij hebben ons de gehele vakantie veilig gevoeld, op Schiphol, tijdens de vluchten en tijdens ons verblijf op Karpathos. Natuurlijk was het dit jaar erg rustig, maar ook als het drukker op het eiland was geweest is het ontzettend makkelijk om je aan de maatregelen te houden. In onze ogen vele malen veiliger dan hier in het drukke Nederland.

  Voor iedereen die nog op (vlieg)vakantie gaat, bereid je goed voor. Lees je in welke maatregelen er gelden op je bestemming. Zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan en je je goed aan de maatregelen daar kunt houden. Wat je moet doen voor vertrek, voor Griekenland was dat in ons geval minimaal 48 uur van tevoren een vragenlijst invullen van de Griekse overheid. Hierop kregen we een QR code die op de luchthaven gecontroleerd wordt, aan de hand daarvan wordt je getest of niet. Zorg voor genoeg mondkapjes en het is handig, ondanks dat het op heel veel plekken staat, om je eigen desinfecterende gel mee te hebben. 

  Het gaf ons op voorhand al een heel goed gevoel dat er Griekenland weinig Corona gevallen zijn. Dat was voor ons de hoofdreden om te gaan. De maatregelen en aanpassingen zijn er ontzettend goed te doen en heeft onze vakantie geen enkel moment in de weg gestaan of gestoord. We hebben deze vakantie net zo genoten zoals we ieder jaar op een geweldig plekje via Eliza was here gedaan hebben!

  Wil jij op vakantie tijdens corona? Bekijk dan van te voren de Covid-19 maatregelen op Karpathos.

 • Kilometerslang kom je niemand tegen
 • Zorg voor genoeg mondkapjes
 • Het zwembad vaak voor onszelf
 • Nog mooier dan gedacht bij Amousso Beach Villas - Lefkas

  Alex en zijn gezin - augustus 2020

  Vliegreis tijdens corona
  Vroeg in de ochtend vertrokken we, begin augustus, naar Schiphol voor onze vakantie naar Lefkas met onze 2 kinderen. Koffers uit de auto, mondkapje op en Schiphol binnen. Het inchecken en door de douane gaan ging snel, aangezien Schiphol zichtbaar moeite deed om grote groepen mensen te voorkomen. Het vliegtuig was in 6 zones verdeelt en per zone mochten de mensen het vliegtuig in tijdens het boarden. Bij aankomst viel het ons op dat de meeste mensen netjes bleven zitten totdat zij aan de beurt waren met uitstappen. Wij zaten helemaal achterin dus konden gelijk naar buiten via de achteruitgang.Voordat we de koffers konden halen, werden eerst onze QR-codes gescanned die onze PLF documenten bevatten. Deze moesten we uiterlijk 48 uur van tevoren invullen.

  Bij het adresje
  We verheugden ons heel erg om te gaan, na het zien van de mooie foto’s van Amousso Beach Villa’s. Bij aankomst was het eigenlijk nog mooier dan we gedacht hadden! Wat een geweldig uitzicht op zee! We liepen gelijk langs het heerlijke grote zwembad en werden rondgeleid door het huis door Stathis, de eigenaar.

  Vakantie tijdens corona
  Het is fijn om een auto te hebben, zo rijd je naar verschillende stranden en restaurants in de buurt. Op alle stranden werden netjes alle bedjes gedesinfecteerd voor de volgende gasten. Eigenlijk was er niet veel te merken van alle Corona regels op Lefkas. Alleen in de supermarkten en winkeltjes moesten we een mondkapje op. Daarnaast had alle bediening van de restaurants ook een mondkapje op.
  Tijdens onze vakantie werd de regel ingevoerd dat alle horeca om 12 uur ‘s nachts dicht moest. Aangezien wij 2 kleine kinderen hebben is dit voor ons dus geen probleem geweest.

  We hebben 11 dagen genoten en kunnen alleen maar positief zijn over deze geweldige locatie! We missen het nu al en komen graag nog eens terug!

  Wil jij op vakantie tijdens corona? Bekijk dan van te voren de Covid-19 maatregelen op Lefkas.

 • Geweldig uitzicht op zee
 • Nog mooier dan gedacht
 • Alle bedjes gedesinfecteerd
 • Alle ruimte, alle aandacht, alle liefde, alleen voor ons - Kefalonia

  Danielle, Erik en Rebecca - juli 2020

  Eind juli hebben we de stoute schoenen aangetrokken en toch een vakantie geboekt naar Kefalonia. We hebben bewust voor Kefalonia gekozen omdat we het eiland kennen en in deze onzekere tijden is er dan toch iets vertrouwd. Alleen al het boeken voelde als een klein cadeautje in deze gekke tijd, want we hadden niet gedacht dat we zouden kunnen gaan. En we waren vooral blij dat we even de drukte in Nederland achter ons konden laten.

  Vliegreis tijdens corona
  Op Schiphol was het erg rustig. Dat voelde wel een beetje raar. Onze vlucht zat volgeboekt. Even gek met zoveel mensen bij elkaar, maar het voelde niet onveilig.
  Het personeel was erg vriendelijk en legde alles goed uit. Zo'n mondkapje went snel en het voelt niet benauwd. Kortom, een prettige vlucht.

  Bij het adresje
  De ontvangst bij Tramonto Suites was warm en we voelden ons meteen erg welkom. Katharin legde ons de regels uit en nam ons mee naar onze suite. 
  De regels waren erg simpel, helder, prima en vooral gericht op ieders veiligheid. Zo werd onze kamer maar 1 keer in de 3 dagen schoongemaakt in plaats van elke dag. Schone handdoeken kon je bij de receptie vragen mocht het nodig zijn. Het bestek, kopjes etc, was verwijderd uit het appartement. We waren hierop voorbereid, dus dat was geen probleem. Het ontbijt verliep ook prettig en rustig. Er was gewoon een buffet en je kon vanaf een kleine afstand aangeven wat je wilde eten en dat werd dan voor je opgeschept. Prima dus. Het personeel droeg overigens een mondkapje en handschoenen. Ook als je iets wilde bestellen aan het zwembad, dan werd dat voor je klaargemaakt en op een tafeltje gezet, waar je het kon afhalen. 
  Keer op keer kregen ging dit gepaard met excuses. Ze vonden het erg rot dat ze niet de service konden bieden zoals ze dat normaal zouden doen. WIj vonden de service juist top. Alles werd met zorg en liefde klaargemaakt en geregeld om ons een zo fijn mogelijke vakantie te bieden. Complimenten voor Tramonto Suites. 

  Vakantie tijdens corona
  Op het eiland was het stil. De drukkere stranden waren nu erg rustig. Geen gedoe om een parkeerplek te vinden of een bedje. Dat was natuurlijk wel heel super de luxe. Alle ruimte, alle aandacht, alle liefde, alleen voor ons, tenminste... zo voelde het. Omdat we altijd in het hoogseizoen moeten reizen, was dit een cadeautje. 
  In de winkeltjes en supermarkten moesten we een mondkapje dragen, maar verder konden we vrij ademen, of zoals Kostas, onze gids zei.....let’s enjoy the clean air and the oxygen freely.
  Heerlijk! We hebben heel wat gezonde lucht mogen inademen, in alle rust en met alle ruimte om ons heen. 
  Ook in de restaurants was het dragen van een mondkapje niet nodig. Het personeel droeg er wel eentje. Maar die hebben een heel mooi exemplaar ontworpen, helemaal doorzichtig waardoor je toch iemands gezicht ziet en waardoor diegene toch goed verstaanbaar is. 

  Reiservaring
  De mensen op Kefalonia hebben ons hartelijk ontvangen. Met open armen werd een beetje moeilijk, maar het was fijn om te merken dat ze blij waren dat je er was.
  We zijn dan ook super dankbaar dat we toch nog op vakantie zijn geweest. We hebben genoten van elke dag. Heel bewust en in het volle besef van dit geluk. Eliza had alles weer goed geregeld en we wisten dat als er iets zou gebeuren dat we in goede handen waren. We hebben weer mooie herinneringen gemaakt als gezin, zo waardevol en zo belangrijk. 

  Wil jij op vakantie tijdens corona? Bekijk dan van te voren de Covid-19 maatregelen op Kefalonia.
 • Het voelde als een cadeautje
 • Hartelijk ontvangen
 • Mooie herinneringen gemaakt
 • Je moet je alleen net iets beter voorbereiden dan normaal - Zakynthos

  Romy - augustus 2020

  Vliegreis tijdens corona
  Vliegen, het mocht weer. Maar niet zonder enige maatregelen. Ik moet bekennen dat er door al deze maatregelen toch wel een bepaalde stressfactor op me kwam te liggen. Achteraf nergens voor nodig, want alles was goed geregeld. Je moet je van te voren alleen wat beter voorbereiden. Naast je gewoonlijke vakantiespullen als zwemkleding en zonnebrand, moest je dit jaar ook een mondkapje meenemen en een gezondheidsverklaring invullen. Omdat we naar Zakynthos vlogen (Griekenland algemeen), moest je ook een PLF (passenger locator form) invullen, anders kon je na landing gelijk weer terug naar huis. Inmiddels zijn hier ook weer veranderingen in toegepast, vooral alles goed in de gaten houden dus! Op Schiphol was alles goed geregeld. Overal werd afstand gehouden waar het kon en stapte we het vliegtuig in met zogeheten zones, zo stond je dus niet meer in die lange rij met het boarden. Van mij mogen ze deze maatregel er wel in houden! Door de voorbereiding wisten we dat we bij aankomst steekproefsgewijs getest konden worden op corona. Na het scannen van je QR-code werd je dus doorgewezen naar een coronatest, of je mocht direct naar je bagage.

  Bij het adresje
  We verbleven met 5 man in de Azzure Vista Villa. Het ontvangst vond ik niet anders dan anders. We werden nog net zo open en hartelijk ontvangen als normaal, buiten de afstand die wel werd gecreëerd.  We konden de villa zo vaak laten schoonmaken als we zelf zouden willen. Het scheelde bij ons natuurlijk wel heel erg dat we ons eigen ‘plekje’ hadden en dus bijvoorbeeld niet in een appartementencomplex zaten.

  Vakantie tijdens corona
  Er moest natuurlijk ook lekker gegeten worden op het prachtige eiland. In vrijwel ieder restaurantje stond op iedere tafel desinfectiegel/spray waarmee je niet alleen je handen maar bijvoorbeeld ook de tafel mee af kon doen. Ook droeg het gehele personeel handschoenen en een mondkapje. Een veilig gevoel gaf dit zeker, zo konden we volop genieten van het gezelschap en de omgeving.

  Boodschappen en winkelen idem dito. Hierbij droeg het gehele personeel een mondkapje en vrijwel iedereen ook handschoenen. Hierbij was het naar binnen gaan van een winkel of supermarkt ook voor bezoekers een verplichting voor het dragen van een mondkapje. Wanneer we besloten om naar een strandje te gaan werden de bedjes gedesinfecteerd voor nieuwe gasten.

  Reiservaring
  Ik heb me gedurende de gehele vakantie veilig gevoeld. Over het vliegen had ik me het meest druk gemaakt aangezien je dan gedwongen word om in een kleine ruimte met veel mensen te zijn. Achteraf nergens voor nodig geweest. En wat was het rustig op Zakynthos. Bijzondere ervaring, dat zeker. Voor mij heeft Covid-19 de vakantie zeker niet minder leuk gemaakt. Maar zoals ik al zei; je moet je alleen net iets beter voorbereiden dan normaal.

  Wil jij op vakantie tijdens corona? Bekijk dan van te voren de Covid-19 maatregelen op Zakynthos.

 • Bijzondere ervaring
 • Geen lange rij meer met boarden
 • Net zo open en hartelijk ontvangen als normaal
 • Iedereen hield zich netjes aan de regels, waardoor je snel gewend raakt aan de situatie - Sardinië

  Denise - augustus 2020

  Vliegreis tijdens corona
  Na lang twijfelen hebben wij de beslissing gemaakt om toch op vakantie te gaan met het vliegtuig. Door Eliza was here kregen we er vertrouwen in dat het allemaal veilig en goed georganiseerd zou zijn. Voordat je op vakantie gaat, heb je wel een andere voorbereiding nodig dan normaal. Omdat wij vertrokken naar Sardinië, moesten wij 48 uur van te voren een overheidsformulier invullen voor Sardinië zelf. Daarnaast moesten wij een gezondheidsverklaring bij ons hebben. Op Schiphol was het niet rustig, maar ook zeker niet druk. Je had alle ruimte en iedereen droeg zijn mondkapje netjes op de juiste plekken. De gezondheidscheck ging heel soepel. In het vliegtuig was het rustig. Je werd toegewezen aan een zone. Dat vond ik heel fijn, hierdoor ging je één voor één het vliegtuig in.

  Bij het adresje
  Bij aankomst bij het adresje, Hotel Su Lithu, werden we heel warm en vriendelijk ontvangen. Zodra we het hotel binnenstapten, werd er gevraagd of wij een mondkapje wilden dragen. Als je door het hotel liep, was het verplicht een mondkapje te dragen. Alleen aan het zwembad of in het restaurant hoefde je geen mondkapje op. De lieve eigenaar, Dario, was heel blij dat wij er waren! Hij nam de maatregelen van Covid-19 heel serieus en probeerde zoveel mogelijk te ontsmetten. Dat gaf ons een heel veilig gevoel. Er was geen lopend buffet, want elke dag kregen wij het verzoek om een ontbijtformulier in te vullen. Dan kon je de volgende ochtend genieten van je uitgebreide ontbijtje, net zoals normaal.

  Bij het zwembad was het niet altijd druk, hierdoor kon je altijd wel afstand van elkaar houden. Ook hadden we altijd een eigen bedje en konden we ontspannen het zwembad induiken. Ook de andere hotelgasten gedroegen zich netjes en namen de maatregelen serieus.

  Vakantie tijdens corona
  Op Sardinië is een mondkapje overal verplicht zodra je je op drukke plekken bevindt. In het begin was dit even wennen. Voordat je de deur uit ging, moest je ervoor zorgen dat je een mondmasker en handgel bij je had. Na een aantal dagen raakte je er al helemaal aan gewend. Verder hebben wij geen beperkingen gehad tijdens onze vakantie vanwege Covid-19 maatregelen.

  Als je een restaurant binnenstapte of een terras opliep, was het belangrijk dat je een mondkapje droeg. Zodra je aan tafel zat, mocht je het af doen. Al het personeel droeg altijd een mondkapje, waardoor je je al direct veilig voelde als je een bestelling maakte. Tijdens het winkelen werd er ook verwacht dat je bescherming droeg en afstand nam van andere winkeliers. We hebben het niet als vervelend ervaren.

  Een dagje strand vonden wij heel fijn, omdat je dan je eigen plekje kon uitkiezen en altijd op een veilige afstand kon zitten. De weg naar het strand toe was vaak wel druk, voornamelijk op de boulevard. Hierdoor kreeg je wel de behoefte om vrijwillig je mondkapje te dragen, omdat afstand houden vaak niet te doen was. Maar dit verschilt ook per strand. Soms bezochten we een minder toeristisch strandje en daar ervaarden we geen last.

  Reiservaring
  De gehele vakantie hebben wij ons niet druk gemaakt om het corona virus. De Italiaanse bevolking hield zich netjes aan de regels, waardoor je snel gewend raakt aan de situatie. Het leek al snel alsof het de normaalste zaak was. Het was mooi om te zien hoe de Italianen al gewend zijn. Ze zijn heel voorzichtig en zorgen dat jij je ook op je gemak voelt. We hebben ons dan ook 100% veilig gevoeld tijdens de vakantie!

  Wil jij op vakantie tijdens corona? Bekijk dan van te voren de Covid-19 maatregelen op Sardinië.

 • 100% veilig gevoeld
 • Vliegtuig was heel rustig
 • Zoveel mogelijk werd ontsmet
 • Een heerlijk vakantiegevoel - Peloponnesos

  Michelle - september 2020

  Voor het eerst een reis via Eliza geboekt en alles wat beloofd werd klopte. Onze accommodatie op Peloponnesos lag hoog in de bergen en na een steil, kronkelend weggetje met onze huurauto (help!) zagen we bijna op de top een paar villa’s uitsteken. Nog nooit ergens geweest waar je zo’n geweldig uitzicht had, vanaf je eigen terras, vanuit het infinity zwembad en wat was het er heerlijk stil…. Zeker voor herhaling vatbaar, maar dan op een andere magische plek. 

  Ver weg van de massa was zeker het geval. Heel fijn met alle Corona maatregelen om je heen. In Peloponnesos viel dat reuze mee; afstand houden is gewenst en in restaurants werkt de bediening standaard met (plastic) gezichtsbescherming. Fijn dat je het gezicht én de Griekse glimlach gewoon kan zien. In de accommodatie waren we alleen, was er prima schoongemaakt en hebben we er geen hinder van ondervonden. Een hele relaxte reis, waarin het wel rustiger was dan normaal, maar waarin we zéker een heerlijk vakantiegevoel hadden.

  Wil jij op vakantie tijdens corona? Bekijk dan van te voren de Covid-19 maatregelen op Peloponnesos.

 • Geweldig uitzicht
 • Griekse glimlach
 • Heerlijk stil