Malta

Vakantie Malta

Wist jij dat Malta uit drie verschillende eilanden bestaat? Malta is de naam van een eilandengroep in de Middellandse Zee waartoe Malta, Gozo en het onbewoonde eiland Comino behoren. Ik heb er de mooiste plekjes om te logeren gevonden. Vaak zijn het gerenoveerde farmhouses op het platteland, waar je bij je eigen zwembad in de luwte van de binnenplaats in alle rust kunt genieten. ’s Avonds drink ik er een glas wijn onder de sterrenhemel. En proost op die drie eilandjes waar het leven fantastisch is.

Meer over Malta

Bezienswaardigheden op Malta

Malta heeft een plekje veroverd in mijn hart. Ik probeer er minstens ieder jaar even heen te gaan. Voor een boottochtje naar het onbewoonde eiland Comino, dat vernoemd is naar de komijn die daar groeit. Een bezoekje aan het kleine buureiland Gozo is zeker de moeite waard. Ook ga ik graag naar Valletta, de prachtige hoofdstad van Malta. Het liefst struin ik over de pleintjes waar je de lekkerste taartjes kan proeven. Ik ben er nu zo vaak geweest, dat het een beetje als thuis voelt. Maar vervelen zal het nooit. Let op: op Malta rijdt men links!

Eten en drinken op Malta

Als ik naar Malta ga, geniet ik altijd van de grote variatie aan gerechten. Omdat door de eeuwen heen verschillende bevolkingsgroepen Malta hebben veroverd, kun je in de keuken van Malta diverse invloeden proeven. Als je een traditioneel gerecht wilt proberen, ga dan bijvoorbeeld voor kapatuna (de Maltese ratatouille) of gbejniet (schapen- of geitenkaas). Op zondagochtend bezoek ik graag een vismarkt, om alle verse vis te bekijken. Ieder seizoen brengt weer een andere visvangst met zich mee, wat voor mij een goede reden is om regelmatig naar Malta terug te keren. Om in de herfst zwaardvis te proberen bijvoorbeeld!

Het weer op Malta

Malta heeft warme, droge zomers en milde, natte winters. Tijdens de winter kan hier echter wel een stevige wind staan, waardoor het toch koud aan kan voelen. Van mei tot september kun je op Malta genieten van lange zomeravonden en veel zon, met temperaturen rond de 30 graden.

close

Al mijn ontdekkingen in Malta

Altijd in een bijzondere omgeving

De mooiste ontdekkingen in Malta

Ver weg van de massa