Costa Verde (Porto)

Portugal

Vakantie Costa Verde (Porto)

Wat zal ik vandaag eens gaan doen? De zon schijnt uitnodigend en een zacht briesje waait door mijn haar. Het is een goede dag om op pad te gaan. Nippend aan een kop koffie schiet me een mooi plekje te binnen: Porto. Daar is altijd leven! Ik verveel me er nooit. Vol bewondering kan ik er uren door het historische centrum lopen. Over de stalen Dom Luis I-brug en langs de gekleurde huizen aan de rivier de Douro. De Costa Verde doet zijn naam eer aan. Het is er groen en heuvelachtig en de talloze wijngaarden die ik tegenkom trekken elke keer weer mijn aandacht. Ik heb nu al zin om onderweg bij één van de boerderijen te stoppen om een echte portwijn te drinken. A sua saúde!

Meer over Costa Verde (Porto)

Bezienswaardigheden in de Costa Verde (Porto)

De Costa Verde is naast de beroemde portwijn ook bekend om de ongerepte natuur. Ik maak er graag lange wandelingen langs de stranden, rivieren, bergen en watervallen. Of ik strijk neer op een terrasje in één van de gezellige steden zoals Porto, Braga en Guimarães. De plaats Aveiro wordt ook wel het Venetië van Portugal genoemd. Met de gondels, kanalen en gekleurde gevels, begrijp ik wel waarom!

Eten en drinken in de Costa Verde

Zeg je verse visgerechten? Dan zeg ik Costa Verde! De vis die ’s morgens door de vissersbootjes wordt binnengehaald, belandt dezelfde dag nog op je bord. Zo ontdekte ik in Porto het gerecht Acorda de Mariscos, een Portugese klassieker gemaakt met zeevruchten. Ook de in zout gedroogde kabeljauw is een bekend Portugees gerecht. Hiervan krijg ik nooit genoeg. In de traditionele koffiehuizen, genaamd Pastelarias, eet ik graag een typisch Portugees gebakje. En de dag sluit ik af met, je raadt het al, een heerlijke Port.

Het weer in de Costa Verde

Het klimaat van de Costa Verde is mild en vochtig. De zomers zijn droog en warm en de winters zijn zacht maar er kan dan wel vrij veel regen vallen. De Costa Verde is natuurlijk niet voor niets zo groen!

close

De mooiste ontdekkingen in Costa Verde (Porto)

Ver weg van de massa