• Home
 • Service & Contact

Veelgestelde vragen

Eliza was here

 • Wie ben ik?

  De meest unieke plekjes rondom de Middellandse Zee, ongerept en écht. Daar ben ik altijd naar op zoek. Ik blijf bij voorkeur weg van de massa, houd van gastvrije mensen en snuif graag de couleur locale op. Waar iedereen rechts afslaat, sla ik linksaf. Zo ontdek ik de meest bijzondere bestemmingen en accommodaties, die ik graag met jou wil delen.

 • Hoe selecteer ik mijn accommodaties?

  De plekjes die ik graag met jou wil delen, heb ik uitgezocht op basis van gastvrijheid, een persoonlijke benadering en atmosfeer. Vaak gaat het om kleinschalige accommodaties, waar je in alle rust kunt genieten. Ik vind het belangrijk dat er altijd een zwembad is, of dat de zee in de buurt is.

Kinderen

 • Kan ik een kinderstoeltje, voor in de auto, huren?

  Geen probleem natuurlijk! Tijdens het boeken kun je dit aangeven in ‘opties bij te boeken’ in stap 2. Het autoverhuurbedrijf regelt dan een kinderstoeltje voor je, dat je ter plekke kunt afrekenen. Een kinderstoel in de auto is verplicht wanneer een kind jonger is dan twaalf jaar of kleiner dan 1,35 meter.

 • Is er een babybedje aanwezig in de accommodatie?

  De eventuele kosten voor het babybedje moeten ter plaatse betaald worden bij de accommodatie.

 • Welke accommodaties zijn geschikt voor kinderen?

  De meeste accommodaties die ik heb uitgezocht, zijn geschikt voor kinderen maar bieden meestal geen speciale kinderfaciliteiten. Als je met een gezin reist, zou ik je graag een appartement willen aanbevelen. Dan heb je over het algemeen de meeste ruimte tot je beschikking. Op zoek naar kinderfaciliteiten? Neem dan een kijkje bij mijn kindvriendelijke vakantieadresjes.

 • Ontvang ik kinderkorting?

  Afhankelijk van de leeftijd van jouw kinderen, krijg je in sommige accommodaties een kinderkorting. Deze kortingen vind je terug in de prijsberekening van jouw reis.

 • Welke reisdocumenten heb ik nodig voor mijn kind(eren)?

  Sinds 26 juni 2012 moet ieder kind in het bezit zijn van een eigen reisdocument, ongeacht de leeftijd. Je bent hier als reiziger zelf verantwoordelijk voor. Het is niet meer toegestaan de grens te passeren met een paspoort waarin kinderen zijn bijgeschreven.

Vluchten

 • Vanaf welke luchthaven kan ik vliegen?

  Op alle bestemmingen vertrekken er vluchten vanaf luchthaven Schiphol. Bij een aantal bestemmingen vliegen we vanaf Eindhoven, Rotterdam, Groningen, Maastricht, Dusseldorf en Brussel. Voor de regiovluchten kunnen toeslagen of kortingen gelden.

  De mogelijkheden per bestemming staan aangegeven in de prijsberekening van de door jou gekozen vakantie. Hier staat dan direct welke vluchten (vanaf welke luchthavens) beschikbaar zijn.

 • Met welke maatschappij vlieg ik?

  Bij Eliza was here vliegen we naar vrijwel al onze bestemmingen met Transavia, maar we maken ook gebruik van andere gerenommeerde en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen zoals Vueling, EasyJet, Air Malta, Corendon, Brussels Airlines en Level. Wij stellen op alle vluchten uitsluitend Economy Class stoelen ter beschikking.

  In het hoogseizoen zet Transavia ook andere luchtvaartmaatschappijen in. Goed om te weten is dat de vertrektijd en het vluchtnummer gewoon hetzelfde blijven. De vliegtuigmaatschappijen voldoen volledig aan de veiligheids- en kwaliteitseisen die je van Transavia mag verwachten en het cabinepersoneel biedt dezelfde service. Op dit moment kunnen het de volgende maatschappijen zijn: Jet Time, Miami Air en KLM.

 • Wat zijn mijn vluchttijden?

  Op alle bestemmingen wordt gebruik gemaakt van chartervluchten. De reden hiervoor is, onder andere, om de vakanties betaalbaar te houden. De vliegtuigmaatschappijen hebben het recht vertrektijden tot op het laatste moment te wijzigen. Als organisatie zijn wij in dit geval afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij.

  Mocht het zo zijn dat de vluchttijden onvoordelig uitpakken, dan heeft dat in grote mate te maken met de chartervlucht(en). Het zou namelijk voor kunnen komen dat je bij een 8-daagse reis 's avonds laat heen vliegt, en op de dag van vertrek 's ochtends vroeg weer vertrekt richting Nederland. Ook in dit geval zijn wij afhankelijk van (de tijden) van de vliegtuigmaatschappij.

  Voor meer informatie, zie:
  https://www.anvr.nl/Lists/FAQItem/Detail.aspx?ID=57

Reisdocumenten

 • Welke reisbescheiden ontvang ik en wanneer ontvang ik deze?

  Jouw reisbescheiden bestaan uit een voucher voor de autohuur, een voucher voor de accommodatie en vliegtickets. Na boeking ontvang je een e-mail met jouw factuur. In deze e-mail staan ook instructies hoe je kunt inloggen in de portal Mijn Eliza, waar je alle informatie omtrent de geboekte reis kunt bekijken. Als Eliza was here de gehele betaling heeft ontvangen wordt ongeveer een week voor vertrek jouw reisbescheiden op de portal geplaatst.

  In onze app kun je ook al jouw boekingsinformatie en reisdocumenten vinden. Zo heb je altijd de belangrijkste informatie voor jouw vakantie altijd bij de hand. Download de app voor iOS hier of voor Android hier.

  Je kunt de reisbescheiden digitaal vanuit de portal of app als PDF variant openen en tonen indien nodig.

  Heb je een last minute vakantie met vertrek binnen één week geboekt, dan zorgen wij ervoor dat na de betaling de reisbescheiden zo snel mogelijk op de portal en de app klaar staan.

 • Welke reisdocumenten heb ik precies nodig?

  Check enige tijd voordat je vertrekt of jouw paspoort, of identiteitskaart, nog geldig is op het moment dat je op vakantie gaat. Niets is zo vervelend als een ongeldig reisdocument op de dag van vertrek. Kijk op www.minbuza.nl voor meer informatie en details.

Boeken

 • Welke bestemmingen kan ik boeken?

  Op dit moment bied ik zomervakanties aan naar Algarve, Alicante, Andalusië, Catalonië, Chalkidiki, Corfu, Costa de Lisboa, Costa Verde (Porto), Cyprus, Epirus (Parga), Gozo, Gran Canaria, Ibiza, Ithaka, Karpathos, Kefalonia, Kreta, La Palma, Lanzarote, Lazio, Lefkas, Lesbos, Madeira, Mallorca, Malta, Menorca, Peloponnesos, Puglia, Rhodos, Samos, Santorini, Sardinië, Sicilië, Tenerife, Toscane, Umbrië en Zakynthos. In de winter kun je naar de Algarve, Alicante, Andalusië, Costa de Lisbia, Costa Verde (Porto), Cyprus, Gran Canaria, La Palma, Lanzartoe, Madeira en Tenerife.

 • Hoe kan ik boeken?

  Je kunt op twee manieren boeken: via de site en telefonisch. Via de site kan dit gewoon 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Telefonisch zijn wij op de volgende dagen bereikbaar:

  Maandag t/m Vrijdag van 09.00 - 18.00 uur

  Zaterdag van 10.00 - 17.00 uur

  Tel.: +31 (0)102700820

  Als je boekt via het internet (of telefonisch) staat deze boeking vast

 • Kan ik een voorkeur bij mijn boeking opgeven?

  Dat mag natuurlijk altijd. We kunnen echter niet honderd procent garanderen dat jouw voorkeur in behandeling wordt genomen.

 • Wat zijn de prijzen?

  De vermelde prijzen zijn per persoon. De prijzen kunnen tijdens het seizoen wisselen. De reissom is vastgesteld op basis van prijzen, belastingen en wisselkoersen. Wanneer zich op een bepaald tijdstip wijzigingen voordoen in genoemde componenten, dan behouden wij het recht deze kosten door te rekenen.

 • Kan ik een rondreis boeken (meerdere accommodaties)?

  Heb je een bestemming op het oog, maar kan je niet kiezen tussen alle vakantieadresjes? Dan is een rondreis voor jou ideaal! Je kunt tijdens je reis twee, drie of meer accommodaties combineren. Via het formulier op deze pagina kun je jouw wensen kenbaar maken. Doe dit zo duidelijk en volledig mogelijk. Vervolgens gaan wij aan de slag en sturen we je een offerte op maat!

 • Is het goedkoper om rechtstreeks een vlucht, hotel of auto te boeken?

  Nee! Door de goede contacten met accommodatie eigenaren, vliegmaatschappijen en autoverhuurbedrijven hebben wij voor jou scherpe prijzen en voorwaarden weten vast te leggen. Hooguit aanbiedingen van bovengenoemde partijen vallen wellicht goedkoper uit, maar dan nog is het de vraag of je in totaal minder betaalt.

 • Zit ik aan mijn vakantie vast wanneer een land failliet gaat?

  Het is lastig te voorspellen wat een eventueel faillissement van een land voor gevolgen zal hebben voor jouw vakantie.

  Als blijkt dat jouw vakantie niet uitgevoerd kan worden zoals een vakantie bedoeld is (bijvoorbeeld door sociale onrust, doordat winkels en restaurants in het hoogseizoen gesloten zijn, doordat er niet of nauwelijks mogelijkheden zijn om geld te pinnen of doordat vluchten geannuleerd worden), dan overleggen we uiteraard samen of je wellicht beter kunt uitwijken naar een andere bestemming.

  Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zullen wij op dat moment bekijken wat de ANVR adviseert. In het uiterste geval, dat we jouw vakantie volledig moet annuleren, verwachten we de totale reissom naar je terug te kunnen storten.

  Uiteraard houden wij dit dagelijks met onze lokale contactpersonen in de gaten; mochten er veranderingen optreden, dan zullen wij jou hier direct van op de hoogte brengen.

Betalingen

 • Wanneer ontvang ik mijn factuur?

  Zodra je geboekt hebt, ontvang je binnen vier dagen de online factuur per mail. Deze factuur is tegelijkertijd de bevestiging van de geboekte vakantie.

 • Kan ik met creditcard betalen?

  Uiteraard! Zodra je geboekt hebt, ontvang je van mij een bevestigingsmail met daarin de inloggegevens voor mijn.elizawashere.nl. Hierin kun je onder andere jouw betaling nakijken. Het is ook mogelijk om hier via credit card of andere betaalwijze zoals iDeal de eventuele restbetaling te doen.

  Ondervind je problemen met betalen? Neem dan telefonisch contact met ons op (tel: +31 (0)102700820). Je kunt dan telefonisch betalen met je creditcard.

 • Wanneer moet ik de aanbetaling en volledige reissom voldoen?

  De aanbetaling dient binnen 7 dagen na boeken op onze rekening te staan en bestaat uit:

  • • het calamiteitenfonds (100%)
  • • kosten voor de eventueel afgesloten annuleringsverzekering (100%)
  • • eventuele poliskosten bij afgesloten verzekering (100%)
  • • 30% over de overige reisonderdelen

  Let op: Boek je een vliegvakantie naar Toscane, Lazio, Umbrië, Sardinië, Puglia, Costa de Lisboa, Costa Verde (Porto) of Catalonië? Dan betaal je naast de standaard aanbetaling ook de kosten voor de vluchten en ruimbagage.

  Extra uitzonderingen

  • • Voor vliegreizen naar Cyprus geldt deze voorwaarde ook bij vakantie met een reisperiode tussen 1 november 2018 en 31 maart 2019.
  • • Voor vliegreizen naar Alicante geldt deze voorwaarde bij een vakantie met reisperiode van 1 april – 31 oktober 2019.
  • • Voor vliegreizen naar Gozo/Malta geldt deze voorwaarde ook bij vakanties geboekt voor 7 december 2017.

  De kosten voor de vlucht vind je terug op de factuur die je ontvangt na de boeking.

  De hoogte van de aanbetaling van jouw vakantie kun je terugvinden op jouw factuur.

  Indien je binnen twee weken vertrekt, kun je de reissom op één van onderstaande mogelijkheden betalen.

  Spoedoverboeking

  Als je binnen twee weken na je boeking vertrekt, kun je de reissom via een spoedoverboeking of creditcard betalen. Vermeld hierbij altijd je boekingsnummer.

  Eliza was here

  BIC/Swift code: RABONL2U

  Ibancode: NL18 RABO 0127 4824 66

  Creditcard betaling

  Zowel op de website als in Mijn Eliza Was Here kun je betalen met credit card (Mastercard / Visa). Na het boeken ontvang je een bevestiging met inloggegevens voor Mijn Eliza Was Here. Hierin kun je onder andere jouw betaling nakijken. Het is ook mogelijk om hier via credit card of andere betaalwijze zoals iDeal de eventuele restbetaling te doen.

  Indien je problemen hebt met het betalen kun je contact opnemen met Eliza was here. Het telefoonnummer van de administratie; +31 (0)102700820. Je kunt dan telefonisch betalen met je creditcard.

  Tele-/internetbankieren

  Indien je gebruik wilt maken van tele- of internetbankieren, dan is dat eveneens mogelijk. De enige voorwaarde is dat je een spoedoverboeking doet. Bij vertrek binnen een week raad ik het gebruik van internetbankieren af. Betalingen zijn dikwijls langer onderweg dan je verwacht en een "printscreen" wordt niet geaccepteerd als betalingsbewijs. Als de betaling niet op tijd binnen is loop je het risico dat je jouw reisbescheiden niet op tijd in huis hebt en/of dat je de reissom nogmaals moet voldoen op een van de eerder genoemde mogelijkheden. Zodra we de reissom echter voor de tweede keer ontvangen, wordt deze direct teruggestort op de door jou opgegeven rekening.

  Betaling uit het buitenland

  Betaling vanuit het buitenland is een optie! Indien je niet in Nederland woont, dan kun je een storting doen doormiddel van een IBANcode (IBAN: NL18RABO 0127 482 466) en BICcode (BIC: RABONL2U).

Autohuur

 • Wat is er allemaal inclusief bij de autohuur?

  Bij jouw reis is voor de gehele periode een auto inbegrepen. Deze auto haal je op- en lever je af op de luchthaven. Uitzondering hierop is Ithaka.. Wanneer je de auto later inlevert, dan dat je hem hebt opgehaald, (afhankelijk van de vliegtijden) betaal ik deze extra kosten.
  • • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • • Standaard extra WA-verzekering van € 7,5 miljoen
  • • Schadeverzekering (CDW)
  • • Diefstalverzekering (TP)
  • • Terugbetaling eigen risico
  • • Dekking glas-banden-bodem en dakschade
  • • Eén extra bestuurder
  • • 24/7 bereikbaarheid van het noodnummer van Sunny Cars
  Wellicht probeert de verhuurder je bij het afhalen van je huurauto nog een extra verzekering aan te bieden. Deze kun je resoluut afwijzen. De huurauto die ik via Sunny Cars voor je laat klaarzetten, is altijd all-in verzekerd. Controleer voordat je vertrekt goed welke schade de auto eventueel al heeft en leg dit vast samen met de verhuurder.
  Let op! De auto is allrisk verzekerd. Deze verzekering dekt echter niet schade veroorzaakt door misbruik of nalatigheid, sleutel-of autopapierenverlies, schade aan het interieur of persoonlijke bezittingen, schade veroorzaakt door het gebruiken van de verkeerde soort brandstof, boetes of tol. In het geval van een boete zal de autoverhuurder bovenop het bedrag van de boete administratiekosten berekenen.
 • Wat moet ik doen bij schade en/of een ongeval?

  Heb je per ongeluk schade opgelopen tijdens een trip? Geen paniek, je bent volledig verzekerd. Vul direct een schadeformulier in. Neem vervolgens contact op met de verhuurder. Het telefoonnummer van de lokale verhuurder staat op de papieren die je bij ontvangst van de auto mee krijgt. In overleg wordt bepaald of je met de betreffende huurauto verder kunt rijden of eventueel vervangend vervoer nodig hebt. Meld de schade daarna ook bij Sunny Cars via het noodnummer. Sunny Cars kan je adviseren wat je het beste kunt doen.

  De lokale partner zal het schadebedrag tot een maximum van de volledige waarborgsom afschrijven. Hij bepaalt de exacte schade en belast het verschil tussen daadwerkelijke schade en waarborgbedrag aan je door. Je krijgt het hele schadebedrag vergoedt als je dit bij ons declareert. Eenmaal terug in Nederland kan je de schade claimen via Eliza was here. Neem contact met ons op, zodat we je kunnen informeren over de benodigde informatie en documenten die we nodig hebben om jou te kunnen helpen. Wens je de schade liever direct bij Sunny Cars in te dienen? Vul dan het online schadeformulier in.

 • Moet ik borg betalen?

  Ja, de lokale wagenparkaanbieder vraagt een verplichte waarborg: je krijgt immers een object mee dat een behoorlijke waarde vertegenwoordigt. De borg is voor hem een garantie bij eventuele schade, diefstal, fraude of nalatigheid. Hoe hoog de waarborg is, hangt af van de lokale partner. Het bedrag staat altijd duidelijk vermeld in de huurvoorwaarden.

  Om de borg te betalen, is een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder verplicht. De waarborg wordt van je creditcard afgeschreven – houd dus rekening met een tijdelijk lagere bestedingslimiet. Na de huurperiode stort de lokale partner het bedrag binnen 10 werkdagen weer terug. De creditcardmaatschappij heeft vervolgens enige tijd nodig voor de verwerking van jouw af- en bijschrijvingen. Binnen welk termijn het gereserveerde of afgeschreven bedrag weer zichtbaar is, is afhankelijk van jouw creditcardmaatschappij.

  In de voorwaarden, te vinden op de autohuurpagina, kun je controleren wat de hoogte van de waarborg is. Ben je al in het bezit van een autohuur voucher? Dan kun je ook hierop controleren wat de hoogte van de waarborg is.

 • Heb ik een creditcard nodig?

  Ja, bij het ophalen van je huurauto wordt er om je creditcard met pincode gevraagd.
  Zonder geldige creditcard mét pincode kun je geen waarborg achterlaten en zal de lokale partner geen auto mee willen geven. Klinkt streng, maar is vrij logisch: de lokale autoleverancier wil enige zekerheid voor hij je zo’n waardevol product meegeeft waarmee je alle kanten op kan. De huurovereenkomst ga je persoonlijk aan. Daarom moet de creditcard op je eigen naam staan. Dus niet op naam van je ouders of een vriend maar op de eigen naam van degene die het huurcontract als hoofdbestuurder ondertekent.

 • Wat is de minimum en maximum leeftijd om een auto te mogen huren?

  In de huurvoorwaarden kun je controleren wat de minimum en maximum leeftijd is, die bij jouw verhuurder van toepassing is. Aan de minimale en maximale leeftijd dien je te voldoen, hier gelden geen uitzonderingen op. Het kan zijn dat er een toeslag wordt berekend, ook indien je wel aan de minimale leeftijd voldoet. Op de autohuurpagina vind je de voorwaarden per bestemming, lees deze voorwaarden goed door!

 • Welke huurauto is inclusief?

  Iedere vakantie biedt een standaard huurauto van de kleinste categorie. De modellen die je op de boekingspagina van je accommodatie vindt, zijn indicatief voor de categorie waarin ze vallen. Dat betekent dat je altijd het getoonde model óf een gelijkwaardige auto tot je beschikking krijgt. Tegen een meerprijs kun je eventueel een ander type boeken. Als je dit doorgeeft bij de boeking, is het vaak voordeliger dan eenmaal ter plaatse.

  Let op! Ga je met vier of meer familieleden of vrienden op vakantie? Het is dan aan te raden om in ieder geval een upgrade te selecteren of om een extra auto te huren. Je kunt de auto upgrade selecteren in de tweede stap van het boekingsproces. Dit is altijd op aanvraag. Mocht er geen groter autotype beschikbaar zijn, dan nemen we natuurlijk even contact met je op. Alleen wanneer de huurauto voldoende gordels heeft voor het aantal passagiers, zijn alle inzittende verzekerd. Vanaf de klasse compact worden 5 gordels gegarandeerd. Wil je graag een extra auto boeken? Neem dan contact met ons op.

 • Is het altijd mogelijk een upgrade te boeken?

  Met onze partner Sunny Cars is er afgesproken dat de autocategorieën Mini en Economy altijd geleverd moeten kunnen worden. Heb jij gekozen voor een andere autocategorie en blijkt deze niet leverbaar, dan heb je altijd nog de keuze om een auto in de categorie Mini of Economy te reserveren óf een extra (standaard) huurauto bij te boeken. Voor verdere informatie hierover, kun je telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

 • Waar vind ik de huurvoorwaarden die van toepassing zijn op mijn huurauto?

  Lees voordat je vertrekt goed de voorwaarden door. Op de autohuurpagina vind je meer informatie en de voorwaarden per bestemming.

 • Kan ik mijn huurauto nog ophalen bij een late aankomst op bestemming?

  Ja, dit kan zeker! We stellen de autoverhuurder op de hoogte van de vluchttijden en deze zal ervoor zorgen dat er sowieso een medewerker aanwezig is zodat je de huurauto gewoon kunt ophalen en naar jouw vakantieadresje kunt rijden.

 • Kan ik een huurauto met automatische transmissie huren?

  Na boeking kunnen we hiervoor een verzoek neerleggen bij partner Sunnycars. Zij zullen een voorstel doen op basis van beschikbaarheid welke wij vervolgens aan je doorgeven. Het is aan jou te bepalen of je met het voorstel akkoord wenst te gaan. Zo niet, dan kunnen we de handgeschakelde huurauto op verzoek annuleren. Je ontvangt een eenmalige korting op basis van bestemming, reisperiode en reisduur.

Mijn Eliza was here

 • Waar vind ik informatie over mijn geboekte reis?

  Boek je jouw vakantie bij Eliza was here, dan krijg je een persoonlijke portal voor jouw reis. Op de portal van Eliza was here vind je online alle informatie en documenten aangaande de door jou geboekte vakantie zoals jouw factuur, details over de boeking, en jouw reisbescheiden. Zodra er nieuwe documenten voor je klaar staan ontvang je hierover per e-mail bericht.

 • Hoe kan ik inloggen in de Mijn Eliza was here portal?

  Zodra je een boeking maakt ontvang je binnen 24 uur een e-mail met je gebruikersnaam en een link naar de portal waar je een wachtwoord aan kunt maken. Houd er rekening mee dat je een wachtwoord dient te kiezen dat je nog niet eerder hebt gebruikt voor een vakantie bij Eliza was here. Heb je 2 of meer fijne vakanties bij ons in het vooruitzicht? Dan dien je voor iedere vakantie een uniek wachtwoord te kiezen, dat je nog niet eerder hebt gebruikt. Wordt er na het inloggen informatie weergegeven van jouw eerdere vakantie met Eliza was here? Log dan uit en stel vervolgens een nieuw wachtwoord in door op ‘wachtwoord vergeten’ te klikken. Het is belangrijk dat je dit wachtwoord nog niet eerder hebt gebruikt voor een vakantie bij Eliza was here. Zodra je dit hebt gedaan wordt de informatie van je eerstvolgende vakantie getoond nadat je opnieuw inlogt.

Eliza's app

 • Hoe kan ik de app van Eliza was here downloaden?

  Met de app van Eliza was here heb je heel makkelijk toegang tot informatie over jouw accommodatie, je reisdocumenten en het actuele weer op de bestemming. De app kun je downloaden op je mobiele telefoon zodat je altijd je gegevens bij de hand hebt.

  Je kunt de app van Eliza was here downloaden in de App Store voor iPhone, en via Google Play voor Android.

 • Hoe kan ik inloggen in de app van Eliza was here?

  Je logt in met jouw inloggegevens van Mijn Eliza. Zodra je een boeking maakt ontvang je binnen 24 uur een e-mail met je gebruikersnaam en een link naar de Mijn Eliza portal waar je een wachtwoord aan kunt maken. Deze inloggegevens kun je vervolgens ook gebruiken voor de app.