Andalusië

Spanje

Vakantie Andalusië

Andalusië is beroemd vanwege prachtige steden als Sevilla en Granada. Smalle, kronkelende straatjes brengen je van de ene naar de andere verrassing: verscholen hofjes met fonteinen en imposante gebouwen met paradijselijke tuinen. Buiten de steden vind je de Costa del Sol en de Costa de la Luz, met kilometerslange goudgele zandstranden. Passie voor het leven. Daar draait het in Zuid-Spanje om. Dat proef je terug in de heerlijkste tapas en hoor je in de vurige, temperamentvolle muziek.

Meer over Andalusië

Bezienswaardigheden in Andalusië

Een van mijn favoriete bezigheden in Andalusië is het bezoeken van de authentieke dorpjes zoals Ronda en Nerja of het bewonderen van de prachtige Moorse bouwwerken zoals het Alhambra in Granada. Ook de typische Spaanse tuinen zoals het Royal Alcazar in Sevilla bezoek ik graag. Vanaf het meest zuidelijke puntje van Spanje, Gibraltar, kun je Afrika zien liggen. En het beste van alles? Met de auto is alles makkelijk te bereiken, waardoor je tijdens je vakantie geen hoogtepunten hoeft te missen. Tip: boek je bezoek aan het Alhambra van te voren via http://www.ticketmaster.es/nav/landings/en/mucho_mas/entradas_alhambra/entradas.html

Eten en drinken in Andalusië

Naast de kust vind je in Andalusië vaak bootjes waar ze sardientjes grillen. Als je in de buurt van Malaga komt, moet je eigenlijk wel een zogenaamde espeto de sardinas geproefd hebben. ’s Avonds geven de barbecue bootjes ook nog eens een mooi effect, als het vuur sterk afsteekt tegen de donkere lucht. Ook van andere vissoorten kun je hier volop genieten, bijvoorbeeld gamba’s al pil pil. Ik zorg wel altijd dat ik nog ruimte heb voor een toetje, want die sla ik hier nooit over. Het water loopt me bijna in de mond als ik denk aan de zoete pestiños en alfajores. Heerlijk!

Het weer in Andalusië

Andalusië is het zuidelijke deel van Spanje, hier kan het dus in de zomer flink warm worden (boven de 35 graden). Vooral als je op vakantie graag actief bezig bent, is het voorjaar of het najaar de beste tijd om naar Andalusië te reizen. Dan is het nog niet heel erg heet, maar al warm genoeg om lekker rond te flaneren (15-25 graden).

close

De mooiste ontdekkingen in Andalusië

Ver weg van de massa