Spanje

Vakantie Spanje

“Wat is er nou eigenlijk zo speciaal aan Spanje?” Ik kijk Juan kort zijdelings aan en zie een lach op zijn gezicht verschijnen. “Kom, ik zal je Spanje laten zien!” Hij pakt me bij mijn arm en neemt me mee naar zijn auto. We rijden over kleine, kronkelende wegen steeds hoger een berg op. “Waar neem je me mee naar toe?”, vraag ik terwijl ik vol verwondering om me heen kijk. “Dat zie je zo meteen wel!” Even later zet hij de auto stil als we bijna bovenaan de berg zijn. “We moeten nog een klein stukje lopen Eliza.” Hij loopt voor me uit een brede, stenen trap op. Als we bovenaan de trap staan, kijk ik mijn ogen uit. Vanuit hier kunnen we over de gehele omgeving heen kijken. Ik zie de baai onder ons, die glinstert in het zonlicht. Ik zie de prachtige Spaanse bouwwerken die trots boven een berg uit torenen. De groene heuvels daar achter reiken zo ver als ik kan kijken. Hij heeft mijn vraag zonder woorden perfect beantwoord. Dit is Spanje.

Meer over Spanje

Bezienswaardigheden in Spanje

De herinneringen die ik heb aan mijn reizen naar Spanje toveren altijd een grote glimlach op mijn gezicht. Bijvoorbeeld de dag dat ik mijn goede vriend Juan voor het eerst ontmoette of de eerste keer dat ik Berenjenas Fritas con Miel de Caña probeerde. Spanje heeft mooie kathedralen, eindeloze stranden en indrukwekkende natuurgebieden. Als je door de smalle straatjes van een willekeurig Spaans dorp slentert, kom je altijd wel een groepje dansende en zingende mensen tegen. Juist die relaxte sfeer die echt draait om “genieten van het leven”, maakt dat ik iedere keer weer met veel plezier naar Spanje terugkeer.

Eten en drinken in Spanje

In Spanje kun je genieten van de lekkerste tapas, maar ook zomerse drankjes hebben ze hier genoeg. Sangria en tinto de verano zijn mijn favorieten, beiden geven me echt een ultiem vakantiegevoel. Als je een goede graadmeter wilt of een bepaald restaurant wel of niet goed is, kun je dit vaak bepalen door te kijken naar het aantal mensen dat er zit te eten. Zit het heel vol? Zoek gelijk een plekje! Zorg wel dat je niet te vroeg op de avond je zoektocht staakt omdat alle restaurants uitgestorven zijn: in Spanje gaan veel mensen pas rond 10 uur ’s avonds eten.

Het weer in Spanje

Hoewel Spanje warme zomers kent, kan het tijdens de wintermaanden ook best koud zijn in Spanje. Vooral in centraal Spanje en in het noorden kan de temperatuur dan rond het vriespunt liggen. De zuidelijke costa’s en Canarische eilanden zijn echter prima bestemmingen om het einde van de herfst of begin van de lente te bezoeken, omdat de temperatuur hier dan hoger is. Als winterbestemming zijn de Canarische eilanden het meest geschikt omdat het ook tijdens de wintermaanden hier vrij droog is.

close

Al mijn ontdekkingen in Spanje

Altijd in een bijzondere omgeving

De mooiste ontdekkingen in Spanje

Ver weg van de massa