Tenuta Le Silve of Armenzano

Italië | Umbrië | Assisi

 • Zwembad: Ja
 • Airco: Nee
 • Dorp: 12,5 Km
 • Strand: 200 Km
 • Supermarkt: 12,5 Km
 • Restaurant: 2,5 Km
 • Luchthaven: Pisa 297 Km
 • Logies (Zonder Ontbijt)
April 2015 | 6 Dagen | 4 Personen
 • Accommodatie inbegrepen
Vanaf €135 p.p. Boeken

Eliza over Tenuta Le Silve of Armenzano

 • januari 26
  Eliza:
  Het sprookje begint bij een prachtig hotel op een heuvel, maar dan gaat het verder. Twee kilometer om precies te zijn. Op de plek tussen de bomen waar de appartementen Tenuta Le Silve of Armenzano uitkijken over de dansende heuvels en waar de zonsondergangen je één doen voelen met alles om je heen. En dan denk je: ‘This is it, this is the place.'

  Die middag was ik onderweg naar Tenuta Le Silve of Armenzano. Een eeuwenoud boerenlandgoed met een hotel en appartementen middenin het hart van Umbrië. Ik rijd door het idyllische dorpje Assisi waar de monniken stilletjes door de straten lopen. Als ik een paar minuten later op een lange onverharde weg rijd, word ik nieuwsgieriger bij elke bocht. En dan ineens doemt Hotel Le Silve op. Boven op de heuvel en met een magnifiek uitzicht op de groene valleien en Assisi.

  Eigenaresse Francesca verwelkomt me en meteen zegt ze: ‘Stap maar weer in, we moeten nog iets omhoog.' Samen rijden we tien minuten verder de bossen in naar mijn eindbestemming voor vandaag: Tenuta Le Silve of Armenzano, twee eeuwenoude boerenhuizen die twaalf appartementen herbergen. Onderweg kletst Francesca over hoe haar vader meer dan veertig jaar geleden dit oude landgoed kocht toen het nog verwilderd was en alleen bestond uit ruïnes. ‘Mijn vader kwam hier letterlijk thuis. Huizen kun je bouwen, ruïnes kun je renoveren maar de natuur is zoals het is. Zo mooi! Dit is een meesterwerk van Moeder Natuur.' En ik snap direct wat dat betekent. De buitenwereld is vertrokken, hier zijn de natuur en de stilte je beste vrienden.

  Francesca laat me de appartementen zien. Ze zijn ruim, landelijk en in Umbrische stijl ingericht. Zonder al te veel tierelantijnen, maar met achter elk venster de mooiste stillevens. Er is een open haard en al het comfort dat ik nodig heb. Eenmaal buiten adem ik diep in. Ondanks de heerlijke stoel op het terras, strijk ik neer in het gras. Francesca gaat naast me zitten.

  En daar zitten we nu nog. ‘Weet je wat mijn vader zei toen hij dit alles voor het eerst zag?' Ze is even stil. ‘This is it. This is the place.' Ze glimlacht en ik ook. This is the place. En we leefden nog lang en gelukkig.

Ervaringen van vrienden

Eliza

7-11-2013

Genoeg te doen! - Bij Tenuta Le Silve of Armenzano kun je genieten van een prachtige groene omgeving. In de bossen en op de velden vind je allerlei soorten dieren. Waaronder herten, beren, paarden en andere wilde dieren. Je kunt deze dieren bezoeken in de stallen. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om te sporten in de omgeving. Er zijn veel wandel- en mountainbike routes.
Marianne en Bert Vriend van Eliza

27-6-2012

Rust, ontspanning en genieten! - We zijn net terug van een heerlijk relaxte vakantie op deze geweldige plek! De reis erheen verliep voorspoedig; alleen bij Assisi was het even zoeken! De weg vanaf daar is avontuurlijk, maar als je eenmaal voor het hek van het landgoed staat, ben je al verkocht. Een schitterend terrein met veel groen, ruimte en uitzicht. Ontvangst prima, appartement is sober, maar netjes en schoon. Als je wil onthaasten en echt relaxen zonder teveel afleiding is dit de plek; je kan er wandelen, op je eigen terras zitten, bij het zwembad liggen (er zijn er drie op het hele terrein!). Het enige "nadeel" is dat je altijd al zo'n 20 minuten kwijt bent aan het naar Assisi rijden. Om boodschappen te doen moet je nog stukje verder, naar Santa Maria di Angeli. Maar verder een prima uitvalsbasis om de omgeving en andere plaatsjes te verkennen. We hebben echt een supervakantie gehad op een superplek. Zeker een aanrader als je rust en ruimte wil! Als je (veel) vertier zoekt, is dit niet de plaats om te zijn. Voor ons in ieder geval reden om nog een keer terug te gaan.... Nog een tip: als je bij de heenreis bij Assisi komt, moet je het plaatsje helemaal doorrijden. Je rijdt op een gegeven moment onder een poort door en een paar meter verderop zie je dan het bord Armenzano en de weg naar boven. Vanaf daar is het nog zo'n 10 km via een bochtige weg.
Inge van den Hoff Vriend van Eliza

8-10-2011

Bezoek Spello en ga overheerlijk eten bij Porta Venere - Spello is een klein middeleeuws dorpje met allerlei kleine slingerpaadjes. Niet ver van deze geweldige locatie en erg leuk om te bezoeken. Wil je daar lunchen of dineren bezoek dan Porta Venere (Via Torri di Properzio, 37) een superlocatie met een geweldig uitzicht en een overheerlijke keuken. Ik kan je vooral de Filetto al Sagrantino aanraden!
Freek Noten Vriend van Eliza

6-6-2011

Prachtige locatie - De schrijvers van de eerste reiservaringen hebben helemaal gelijk: een prachtige locatie in een adembenemend landschap. Ver van de bewoonde wereld, dat wel. De dichtstbijzijnde supermarkt was op precies 19 kilometer van ons huisje. Op zich geen probleem, maar goed om te weten dat je meer dan een half uur onderweg bent voor de broodnodige proviand. Jammer dat in de beschrijving 2,5 km staat. ‘ Onze' supermarkt vonden we in Santa Maria degli Angeli, een dorpje buiten Assisi. De huisjes waren netjes maar sober. Al met al zeker een aanrader!
Marleen Toeter Vriend van Eliza

5-10-2010

Serene rust op het adembenemende landgoed - Het vinden van het landgoed was nog een hele rit. Over slingerwegen, grindwegen en maar naar boven klimmen. Maar daar was het dan, een heel eind van de bewoonde wereld vandaan. De middeleeuwse huisjes doen inderdaad sprookjesachtig aan, 's ochtends opstaan met slechts het geluid van de krekels, een uitzicht die je adem stokt, werkelijk waar een plaatje. Wandelroute 'E' op het landgoed is prachtig, maar wel intensief en avontuurlijk. Het uitzicht vanaf een zonnebed aan het zwembad is adembenemend en er is altijd wel plek. Het landgoed ziet er ook goed en luxe uit en het is goed beveiligd met hekken. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en leggen je trots uit wat voor activiteiten je kunt doen in hun mooie Italie. Helaas is het rijden naar de bewoonde wereld vaak wel tussen een kwartier en een half uur. Ook spreken de mensen in de 'bewoonde wereld' vaak geen engels. De jonge garde wil het nog wel eens proberen, maar daar blijft het bij. Als je niet van insecten houd dan zou ik hier ook niet zo gauw heen gaan. Maar dit waren dan ook eigenlijk de enige nadelen. Na een heerlijke vakantie kwam ik ontspannen terug en werd ik helaas wakker geschud door de drukte hier in Nederland. Het was alweer voorbij, maar wat heb ik genoten. Een echte aanrader voor de mensen die opzoek zijn naar rust, natuur en authentiek Italie. Bedankt, voor dit mooie en indrukwekkende plekje.
Eliza

30-9-2010

Bedevaartsoort - Assisi is een prachtig middeleeuws stadje en ligt op slechts 6 kilometer van het Castello di Petrata. Dit 13-eeuwse stadje staat bekend als bedevaartsoort maar ook zeker als pittoreske plek met haar heuvelachtige straatjes en kleine winkeltjes. Een aanrader om 's avonds aan te schuiven en daarna romantisch door de stad te struinen.
vd Oord Vriend van Eliza

24-6-2010

Mooie plek! - Vanuit centrum Assisi, Gual Taidino aanhouden en dan Armanzo, ja toen lukte het om op de plaats van bestemming te komen. Vanuit Armanzano liep uiteindelijk een zandpad naar een groot ijzeren hek. Door op de bel te drukken ging het hek open en konden we naar het hotel rijden. De locatie is echt heel mooi en rustig gelegen. Aardige mensen bij de receptie. We zaten niet in het hotel maar in een huisje, 2,5 km verwijderd vanaf het hotel op het 200 ha. grote landgoed. Wat een rust en prachtige natuur. Bij ons huisje was een zwembad, maar ook bij het hotel kon je zwemmen. Het is ons daar prima bevallen! Dank je wel Eliza!
Eliza

15-1-2010

Natuur pur sang - Op het grote bosrijke terrein van hotel Le Silve is een manage en wat is er leuker dan een tocht maken te paard? Met in totaal twintig kilometer aan paden maak je prachtige tochten. En de enige tegenliggers die je dan tegenkomt, zijn de dieren!
Eliza

15-1-2010

Mr. Bruno - Het echte plattelandsleven ontdek je samen met signor Bruno! Vraag bij hotel Le Silve of je mag meehelpen en voor je het weet raap je verse eieren in de ochtend, help je mee met de geboorte van een van de dieren of pluk je vers fruit. De sporen van de herten volgen de bossen in kan ook. Vraag het Bruno en het echte landleven kan beginnen!
Eliza

15-1-2010

Het sprookje van de meester - Het sprookje begint bij een prachtig hotel op een heuvel, maar dan gaat het verder. Twee kilometer om precies te zijn. Op de plek tussen de bomen waar de appartementen Tenuta Le Silve of Armenzano uitkijken over de dansende heuvels en waar de zonsondergangen je één doen voelen met alles om je heen. En dan denk je: ‘This is it, this is the place.' Die middag was ik onderweg naar Tenuta Le Silve of Armenzano. Een eeuwenoud boerenlandgoed met een hotel en appartementen middenin het hart van Umbrië. Ik rijd door het idyllische dorpje Assisi waar de monniken stilletjes door de straten lopen. Als ik een paar minuten later op een lange onverharde weg rijd, word ik nieuwsgieriger bij elke bocht. En dan ineens doemt Hotel Le Silve op. Boven op de heuvel en met een magnifiek uitzicht op de groene valleien en Assisi. Eigenaresse Francesca verwelkomt me en meteen zegt ze: ‘Stap maar weer in, we moeten nog iets omhoog.' Samen rijden we tien minuten verder de bossen in naar mijn eindbestemming voor vandaag: Tenuta Le Silve of Armenzano, twee eeuwenoude boerenhuizen die twaalf appartementen herbergen. Onderweg kletst Francesca over hoe haar vader meer dan veertig jaar geleden dit oude landgoed kocht toen het nog verwilderd was en alleen bestond uit ruïnes. ‘Mijn vader kwam hier letterlijk thuis. Huizen kun je bouwen, ruïnes kun je renoveren maar de natuur is zoals het is. Zo mooi! Dit is een meesterwerk van Moeder Natuur.' En ik snap direct wat dat betekent. De buitenwereld is vertrokken, hier zijn de natuur en de stilte je beste vrienden. Francesca laat me de appartementen zien. Ze zijn ruim, landelijk en in Umbrische stijl ingericht. Zonder al te veel tierelantijnen, maar met achter elk venster de mooiste stillevens. Er is een open haard en al het comfort dat ik nodig heb. Eenmaal buiten adem ik diep in. Ondanks de heerlijke stoel op het terras, strijk ik neer in het gras. Francesca gaat naast me zitten. En daar zitten we nu nog. ‘Weet je wat mijn vader zei toen hij dit alles voor het eerst zag?' Ze is even stil. ‘This is it. This is the place.' Ze glimlacht en ik ook. This is the place. En we leefden nog lang en gelukkig.

Ook in Tenuta Le Silve of Armenzano geweest?

Voeg ervaring toe

Ik heb nog een paar plekjes vrij!

Boeken

Aanbiedingen Tenuta Le Silve of Armenzano

1 apr | 6 dagen | 2 pers.
 • Accommodatie inbegrepen
genieten vanaf €175 Boeken
1 apr | 8 dagen | 2 pers.
 • Accommodatie inbegrepen
genieten vanaf €205 Boeken
1 apr | 12 dagen | 2 pers.
 • Accommodatie inbegrepen
genieten vanaf €335 Boeken
1 apr | 15 dagen | 2 pers.
 • Accommodatie inbegrepen
genieten vanaf €410 Boeken
Bekijk alle aanbiedingen

Je bent niet ingelogd

Om Eliza was here goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent. Wijzig cookie instellingen