Sardinië

Italië

Vakantie Sardinië

Moeiteloos lijkt onze boot zich door het water te bewegen. Vandaag ben ik op vakantie op Sardinië, één van de Italiaanse eilanden, en laat mijn goede vriendin Sofia me de andere kant van het eiland zien, vanaf het water. Links van ons doemt een eiland op. “Op dat eiland kun je een verlaten gevangenis vinden, waar de meest beruchte criminelen uit Italië hun straf hebben uitgezeten,” vertelt Sofia mij. Als we verder varen, komen we langs ongelofelijk mooie blauwe wateren en we spotten zelfs nog een dolfijn die een tijdje vrolijk met onze boot mee zwemt. Ik denk na over het leven van de opgesloten criminelen op dat eiland. Hoe vreselijk moet dat zijn, leven midden in al dit natuurschoon en er niet eens van kunnen genieten? Ik adem de frisse buitenlucht diep in. Gelukkig ben ik zo vrij als een vogeltje.

Meer over Sardinië

Bezienswaardigheden op Sardinië

Sardinië is zo’n eiland dat me steeds weer van de ene in de andere verbazing doet vallen. Een typische strandbestemming? Toen had ik de bergen in het binnenland, de baaitjes bij Arbatax en de ontelbare hoeveelheid vogels in de streek Muravera nog niet gezien. In de gebouwen zijn duidelijke invloeden van de Romeinen, Byzantijnen en Spanjaarden terug te vinden. De verrassing is compleet in de mondaine badplaats Porto Cervo: het Saint Tropez van Italië. Hoe veelzijdig wil je het hebben?

Eten en drinken op Sardinië

Als een echte pastaliefhebber ga ik in elke regio in Italië op zoek naar de lekkerste pasta’s. Op Sardinië is de lokale specialiteit Malloreddus. Met deze pastasoort wordt Malloreddus alla Campidanese gemaakt, waarvan de heerlijke saus bestaat uit worst, tomaat en saffraan. Dit is samen met Pani Frattau mijn favoriete gerecht op Sardinië. Als je op Sardinië bent, kom je ook vaak varken op het spit op het menu tegen, oftewel Porceddu. Dit is de favoriet van de lokale bevolking.

Het weer op Sardinië

Het weer op Sardinië is vrijwel altijd aangenaam. Voor een zonvakantie zijn de maanden mei tot en met september het meeste geschikt, de temperatuur stijgt dan tot boven de 20 en soms zelfs 30 graden. In de winter is het gemiddeld 14 graden. Het kan op Sardinië aardig waaien, omdat er vaak wind staat vanuit zee.

close

De mooiste ontdekkingen op Sardinië

Ver weg van de massa