Portugal

Vakantie Portugal

“Hoe kan ik je het beste duidelijk maken wat Portugal voor je kan betekenen om jouw ultieme zonvakantie te realiseren?” Volgens José, mijn gids tijdens mijn vakantie in Portugal, gaat het om de rust en de ruimte. Zestig is hij, een man van traditie en principes. Zo’n Portugees die je graag op sleeptouw neemt en trots de pracht en praal van zijn unieke land laat zien. Gastvrij ook, net als zijn kennissen waar je altijd minstens één drankje moet drinken. Het eerste Portugese woord dat ik leerde was dan ook ‘obrigada’, oftewel bedankt. Dit woord gebruik ik vaak om de gastvrije Portugezen te bedanken voor alle heerlijke Portugese wijn, port en bica die ze me hier aanbieden uit mijn favoriete streken Alentejo, Algarve, Costa de Lisboa, Madeira en Noord-Portugal.

Meer over Portugal

Bezienswaardigheden op vakantie in Portugal

Als ik aan een kleinschalige vakantie in Portugal denk, denk ik aan middeleeuwse kastelen, betoverende steden en goudgele stranden. De stad Tavira in de Algarve vind ik gewoon heel erg gezellig. Hier is altijd leven! Het liefste zou ik uren langs de rivier lopen, over de bruggen, over de markt, langs de tien kerken tot waar de Rio Gilao uitmondt in zee. Door een fly & drive vakantie heb je de vrijheid om met de huurauto op pad te gaan en op ontdekkingstocht te gaan naar deze unieke plekjes. Of wil je de prachtige stranden met geweldige rotsformaties en blauwe zee van de Algarve ontdekken? Geniet dan van een strandvakantie en verblijf in een quinta, bed & breakfast of vakantiehuis in Portugal!

Een reis door Portugal is niet compleet zonder een bezoek aan de steden Lissabon in de Costa de Lisboa en Porto in de Costa Verde. Dit zijn de populairste en ik snap wel waarom. Allebei hebben ze hun unieke sfeer en authenticiteit. Met hun kleurige huisjes en ontelbare straatjes is dit een genot voor je ogen! Als ik dan toch in de buurt van Lissabon ben, ga ik langs Ericeira, een traditioneel vissersdorp dat officieel is erkend als wereldsurfreservaat. Ik kan mijn ogen uitkijken naar alle surfers die de golven trotseren.

Culinaire reis door Portugal

Wat van ver komt, is lekker. Het eten in Portugal is hier een perfect voorbeeld van. In iedere regio kun je weer andere lekkere gerechten ontdekken. Langs de kust tijdens mijn rondreis door Portugal geniet ik van de lekkerste vissoorten zoals bacalhau (kabeljauw). Meer richting het binnenland kies ik vaak voor "cozido à portuguesa", een gerecht met verschillende groenten en vlees, waarbij varkensvlees favoriet is. Daarnaast hou ik van een goede port of drink ik in het noorden van Portugal een “groen wijntje”. Die laatste is niet echt groen trouwens, maar dankt zijn naam aan het gebruik van jonge druiven. En neem ik het liefst elke avond het toetje Pastel de Nata! Deze is vooral te vinden in Costa de Lisboa.

Veel liefs uit het authentieke Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat en leent zich uitstekend voor een zonvakantie. Het zuiden van het land is het hele jaar door droog en zonnig met in de zomermaanden wel 10 tot 12 uur zon per dag. Het heerlijke klimaat aan de Algarve zorgt dan ook voor optimaal vakantieplezier. In Madeira kun je bijvoorbeeld genieten van het heerlijke lenteweer waarbij je overspoelt wordt door de pracht van de bloemen die op het hele eiland te vinden zijn. In Portugal kun je ook zeker genieten van de winterzon, maar er is wel kans op wat regen. Het weer in Portugal voelt wat koeler aan dan dat van Spanje door de koelere zeewind vanaf de Atlantische Oceaan. Tijdens de zomermaanden zorgt dit voor een verkoeling met de hoge temperaturen.

close

Al mijn ontdekkingen in Portugal

Altijd in een bijzondere omgeving

De mooiste ontdekkingen in Portugal

Ver weg van de massa