Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
  1. Home
  2. Portugal
Portugal

Vakantie Portugal

Zonvakantie in Portugal: ontdek Portugese regio’s

“Hoe kan ik je het beste duidelijk maken wat Portugal voor je kan betekenen om jouw ultieme zonvakantie te realiseren?” Volgens José, mijn gids tijdens mijn vakantie in Portugal, gaat het om de rust en de ruimte. Hij is zestig en een man van traditie en principes. Vol trots neemt hij me mee op sleeptouw om al de pracht en praal van zijn unieke land te laten zien. Ook is hij ontzettend gastvrij, net als zijn vrienden waar je altijd minstens één drankje moet drinken. Het eerste Portugese woord dat ik dan ook leerde was ‘obrigada’, oftewel bedankt. En dit woord heb ik meteen vaak gebruikt om iedereen te bedanken van al het lekkers dat zij mij hebben voorgeschoteld. Zo proefde ik een heerlijke wijn uit Alentejo en nam ik een hap van Acorda de Mariscos, een visgerecht uit Noord-Portugal. Na al mijn reizen naar Portugal zal ik nooit genoeg krijgen van dit stukje Mediterranée…

Kleinschalige hotels & appartementen in Portugal

Of het nou een gezellige familievakantie is, samen een weekje weg of een romantische huwelijksreis; het kan allemaal tijdens een vakantie naar Portugal. Mijn Portugese adresjes gaan van een authentiek vakantiehuis tot stijlvolle appartementen en een pittoreske bed & breakfast. Mijn quinta’s in Portugal zijn vaak ruim opgezet waardoor het ook de perfecte bestemming wordt voor een vakantie met kinderen. Het liefst kom ik daar in de nazomer, omdat het weer dan nog heerlijk is. Ook vind ik een reis naar Portugal ideaal voor een korte vakantie. Het land straalt één en al rust uit en al snel heb je dan zelf ook de smaak te pakken. Nog op zoek naar inspiratie voor het volgende avontuur? Bekijk dan eens mijn nieuwste ontdekkingen of last minute Portugal vakanties.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Eliza's tips

Bezienswaardigheden in Portugal

Wanneer ik aan een kleinschalige vakantie in Portugal denk, dan denk ik aan de middeleeuwse kastelen, betoverende steden en de goudgele stranden. Met een fly & drive vakantie heb je de vrijheid om met je huurauto op ontdekkingstocht te gaan naar de unieke plekjes van Portugal. Zo kun je makkelijk met een strandvakantie de rustige stranden met geweldige rotsformaties en de blauwe zee van de Algarve ontdekken. Een reis naar Portugal is niet compleet zonder een bezoek aan de stad Lissabon in de Costa de Lisboa, en aan de Azoren, waar je de mooiste uitzichten en bijzondere dieren kunt bewonderen. Tijdens mijn reis geniet ik van de lekkerste traditionele Portugese gerechten. Van een heerlijke “cozido à portuguesa”, een gerecht met verschillende groenten en vlees tot authentieke port en Pastel de Nata. Wat van ver komt, is lekker. Het eten dat je in Portugal vindt, is hier een perfect voorbeeld van. In iedere regio kun je weer andere lekkere gerechten ontdekken. Langs de kust, tijdens mijn rondreis door Portugal, geniet ik van de lekkerste vissoorten zoals bacalhau. Meer richting het binnenland kies ik vaak voor “cozido à portuguesa”, een gerecht met verschillende groenten en vlees tot authentieke port en Pastel de Nata.

Het weer: veel liefs uit Portugal

Portugal heeft een Mediterraan klimaat en leent zich uitstekend voor een zonvakantie. Het zuiden van het land is het hele jaar door droog en zonnig met in de zomermaanden wel 10 tot 12 uur zon per dag. Het heerlijke klimaat van de Algarve zorgt dan ook voor optimaal vakantieplezier. Op Madeira kun je van het voorjaar tot de meivakantie genieten van het heerlijke lenteweer, waarbij je overspoelt wordt door de schoonheid van de bloemen die op het hele eiland te vinden zijn. Portugal is ook een fijne bestemming voor een winterzon vakantie, maar er is wel wat kans op regen. Ook kan het weer in dit land wat koeler aanvoelen dan in het buurland Spanje. Dit komt doordat er een koelere zeewind vanaf de Atlantische Oceaan staat. Tijdens de zomermaanden zorgt dit voor een heerlijke verkoeling tijdens de warme dagen.