1. Home
  2. Portugal
Portugal

Vakantie Portugal

Zonvakantie in Portugal: ontdek Portugese regio’s

“Hoe kan ik je het beste duidelijk maken wat Portugal voor je kan beteken om jouw ultieme zonvakantie te realiseren?” Volgens José, mijn gids tijdens mijn vakantie in Portugal, gaat het om de rust en de ruimte. Hij is zestig en een man van traditie en principes. Vol trots neemt hij me mee op sleeptouw om al de pracht en praal van zijn unieke land te laten zien. Ook is hij ontzettend gastvrij, net als zijn vrienden waar je altijd minsten één drankje moet drinken. Het eerste Portugese woord dat ik dan ook leerde was ‘obrigada’, oftewel bedankt. En dit woord heb ik meteen vaak gebruikt om iedereen te bedenken van al het lekker dat zij mij hebben voorgeschoteld. Zo proefde ik een heerlijke wijn uit Alentejo en nam ik een hap van Acorda de Mariscos, een visgerecht uit Noord-Portugal. Na al mijn reizen naar Portugal zal ik nooit genoeg krijgen van dit stukje Mediterranée…

Kleinschalige hotels & appartementen in Portugal

Of het nou een gezellige familievakantie is, samen een weekje weg of een romantische huwelijksreis; het kan allemaal tijdens een vliegvakantie naar Portugal. Aan leuke verblijven geen gebrek! Mijn Portugese adresjes gaan van een authentiek vakantiehuis tot stijlvolle appartementen en een pittoreske bed & breakfast. Mijn quinta’s in Portugal zijn vaak ruim opgezet waardoor het ook de perfecte bestemming wordt voor een vakantie met kinderen. Wil je echt een rustig plekje? Kijk dan ook naar mijn Portugese hotels. Het liefst kom ik daar in de nazomer, omdat het weer dan nog heerlijk is. Ook vind ik een reis naar Portugal ideaal voor een korte vakantie. Het land straalt een en al rust uit en al snel heb je dan zelf ook de smaak te pakken.

Mijn kleinschalige adresjes in Portugal zijn zeer geliefd en zitten vaak al snel vol. Wil je een zomervakantie naar Portugal boeken? Verzeker jezelf dan snel van een uniek plekje weg van de massa! Neem ook zeker eens een kijkje tussen mijn last minute vakanties naar Portugal of breng als eerste een bezoekje aan mijn nieuwste ontdekkingen.

Fly & Drive in Portugal

Goed om te weten: een vliegvakantie naar Portugal is bij mij altijd inclusief huurauto en verblijf. Ik bied ook autovakanties naar bepaalde regio's in Portugal aan.

Bekijk de kaart

Belangrijke corona informatie

De Portugese overheid verzoekt vakantiegangers om via deze pagina het Passenger Locator Card formulier in te vullen. Hiermee help je de Portugese volksgezondheidsautoriteiten om passagiers op te sporen die mogelijk zijn blootgesteld aan COVID-19. Ook is het in heel Portugal verplicht om een mondkapje te dragen voor iederen vanaf 6 jaar en ouder.

Op Madeira gelden iets andere regels dan op het vasteland van Portugal, kijk
hier voor meer informatie over de coronamaatregelen op Madeira.
Bekijk op
deze pagina alle informatie over corona & jouw vakantie en op deze pagina het actuele reisadvies voor Portugal.

Deze informatie is met zorg samengesteld door Eliza was here op basis van informatie verstrekt van de Portugese autoriteiten. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Eliza was here geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Covid-19 regelgeving op bestemming

Faciliteiten
Mogelijk
Toevoeging
Afstand in publieke ruimtes
2 meter
Mondkapje verplicht als 2 meter afstand houden niet mogelijk is.
Mondkapje verplicht
Ja, binnen- en buitenruimtes
Vanaf 6 jaar.
Openbaar vervoer
Open
mondkapje verplicht, 2/3 capiciteit beschikbaar
Maximaal aantal personen buiten samen
Toegestaan
Maximaal 5 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Toegestaan
Supermarkten en drogisterijen
Open
Mondkapje verplicht
Tankstations
Open
Mondkapje veprlicht
Restaurants
Open
Mondkapje verplicht bij rondlopen, open tot 22.20 uur en max. 5 pers. aan 1 tafel.
Bars
Open
Mondkapje verplicht, tot 01.00 uur open
Winkels
Open
Mondkapje verplicht. Open tot 22.00 uur.
Aquaparken
Open
Mondkapje verplicht
Themaparken
Open
Mondkapje verplicht
Dierentuinen
Open
Mondkapje verplicht
Stranden
Open
Afstand houden van 1,5 meter. Bij niet bij elkaar horende groepen, 3 meter afstand tussen parasols.
Evenementen (binnen en buiten)
Gesloten
Musea
Open
Mondkapje verplicht
Wellness
Gesloten
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Ja
Van 23.00 tot 06.00 uur en in weekenden van 01.00 tot 06.00 uur.
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Ja
Niet toegstaan vanaf 8 uur 's avonds, tenzij het gecombineerd is met maaltijdservice. Binnen niet toegestaan na 23.00 uur.
Discotheken / uitgaansleven
Open
Mondkapje verplicht, tot 01.00 uur open. Geen dansmogelijkheden.
Casino
Open
Mondkapje verplicht
Luchthavens
Open
Mondkapje verplicht
Quarantaine
Nee, tenzij besmet
Verplichte quarantaine bij aankomst
Nee
Afname Covid-19 test voor vertrek
Nee
Afname Covid-19 test bij aankomst
Nee
Gezondheidsverklaring verplicht
Nee
Anderen formulieren verplicht
Ja
Formulier voor aankomst invullen via deze link.
Transfer beperkingen
Ja
2/3 buscapaciteit beschikbaar, mondmasker verplicht en rij 1 niet beschikbaar
Extra regels
Ja
- Commerciële bedrijven mogen pas na 10 uur 's ochtends openen. Uitzonderingen zijn bakkerijen, cafés, kappers en sportscholen. De sluitingstijd van de vestigingen is verplicht tussen 20.00 uur en 23.00 uur, de gemeente bepaalt de exacte tijd. In winkelcentra mogen max 4 personen een groep vormen. - Het is het mogelijk dat op plekken je temperatuur gemeten kan worden.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Eliza's tips

Bezienswaardigheden in Portugal

Wanneer ik aan een kleinschalige vakantie in Portugal denk, dan denk ik aan de middeleeuwse kastelen, betoverende steden en de goudgele stranden. De stad Tavira in de Algarve vind ik altijd zó gezellig, dat ik er altijd een bezoekje aan breng. Op elk moment van de dag vind je hier leven! het liefste zou ik uren langs de rivier willen lopen, over de bruggen, over de markt, langs de kerken tot waar de Rio Gilao uitmondt in zee. Met een fly & drive vakantie heb je de vrijheid om met je huurauto op ontdekkingstocht te gaan naar de unieke plekjes van Portugal. Zo kun je makkelijk met een strandvakantie de rustige stranden met geweldige rotsformaties en de blauwe zee van de Algarve ontdekken.

Een reis naar Portugal is niet compleet zonder een bezoek aan steden Lissabon in de Costa de Lisboa en Porto in de Costa Verde. Dit zijn de populairste steden van het land en ik snap wel waarom. Allebei hebben ze hun unieke sfeer en authenticiteit. Met alle kleurige huisjes en ontelbare straatjes zijn deze steden een genot voor je ogen! Als ik in de buurt van Lissabon ben, ga ik langs Ericeira, een traditioneel vissersdorpje dat officieel erkend is als wereldsurfreservaat. Ik kijk hier altijd mijn ogen uit wanneer ik naar alle surfers kijk die de golven trotseren.

Culinaire reis door Portugal

Wat van ver komt, is lekker. Het eten dat je in Portugal vindt, is hier een perfect voorbeeld van. In iedere regio kun je weer andere lekkere gerechten ontdekken. Langs de kust, tijdens mijn rondreis door Portugal, geniet ik van de lekkerste vissoorten zoals bacalhau. Meer richting het binnenland kies ik vaak voor “cozido à portuguesa”, een gerecht met verschillende groenten en vlees, waarbij varkensvlees favoriet is. Daarnaast houd ik van een goede port en drink ik graag in het noorden van Portugal een “groen wijntje”. Deze is niet echt groen trouwens, maar dankt zijn naam aan het gebruik van jonge druiven. Een vakantietip in Portugal die ik je niet wil onthouden is het dessert. Elke avond neem ik het liefste Pastel de Nata als toetje. Deze vind je vooral in de Costa de Lisboa.

Het weer: veel liefs uit Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat en leent zich uitstekend voor een zonvakantie. Het zuiden van het land is het hele jaar door droog en zonnig met in de zomermaanden wel 10 tot 12 uur zon per dag. Het heerlijke klimaat van de Algarve zorgt dan ook voor optimaal vakantieplezier. Op Madeira kun je van het voorjaar tot de meivakantie genieten van het heerlijke lenteweer waarbij je overspoelt wordt door de schoonheid van de bloemen die op het hele eiland te vinden zijn. Portugal is ook een fijne bestemming voor een winterzon vakantie, maar er is wel wat kans op regen. Ook kan het weer in dit land wat koeler aanvoelen dan in het buurland Spanje. Dit komt doordat er een koelere zeewind vanaf de Atlantische Oceaan staat. Tijdens de zomermaanden zorgt dit voor een heerlijke verkoeling tijdens de warme dagen.

Wat zijn de temperaturen?

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
15ºC
16ºC
17ºC
20ºC
23ºC
26ºC
28ºC
29ºC
26ºC
25ºC
19ºC
16ºC
Min. temp.
9ºC
10ºC
11ºC
13ºC
16ºC
19ºC
20ºC
20ºC
18ºC
18ºC
13ºC
10ºC

Geliefde bestemming bij de volgende reizigers:

Oudere koppels Jonge koppels Familie met jonge kinderen Familie met oudere kinderen