Lanzarote

Spanje

Vakantie Lanzarote

Ik heb altijd al eens voet op de maan willen zetten. Het meest dichtbij deze ervaring kwam ik in Park Timanfaya tijdens een vakantie op Lanzarote. Je wandelt hier door een verlaten lavalandschap. De zwarte zandgrond contrasteert prachtig met de vrolijk gekleurde huizen die je ook op dit Canarische eiland vindt. Veel van de karakteristieke bebouwing is te danken aan kunstenaar César Manrique. Hij bepaalde dat alleen de kleuren groen, blauw en bruin zijn toegestaan voor deuren en kozijnen. Dit zie ik ook terug in mijn kleinschalige adresjes bij een Spaanse finca of casa. En toch vind ik Lanzarote zeer kleurrijk, net zoals de rest van Spanje!

Meer over Lanzarote

Bezienswaardigheden op vakantie op Lanzarote

De verscheidenheid aan landschappen zorgt ervoor dat je tijdens een reis op Lanzarote van de ene verbazing in de andere valt. Van aloë vera velden tot kale stukken land bedekt met lava. Vanaf het uitzichtpunt Mirador del Rio kun je eindeloos ver kijken, maar mijn persoonlijke favoriet is toch Mirador de Guinate. Een stuk rustiger, maar met even mooie uitzichten over het eiland. Als je na een bezoek aan Timafaya net zo onder de indruk bent van alles wat met vulkanen te maken heeft als ik, zijn de lavatunnels van Cueva de los Verdes een aanrader. Hier kun je goed de kracht van de natuur zien. En als je dan toch een rondje indrukwekkend natuurschoon aan het doen bent met jouw fly & drive, kun je net zo goed ook even El Golfo, een groen kratermeer, bezoeken.

Culinaire reis door Lanzarote

Op vakantie op Lanzarote leerde ik “bienmesabe”. Niet alleen omdat dit in het Spaans letterlijk “het smaakt me goed” betekent, maar ook omdat dit de naam is van een heel lekker toetje. Het bestaat onder andere uit amandelen, honing en suiker en wordt vaak geserveerd met ijs. Toen ik dit voor het eerst op had, werd “me sabe bien” een van mijn meest gebruikte zinnen. Want wat kun je hier genieten van allerlei heerlijke gerechten in authentieke restaurants! Als ik aan het eilandhoppen ben op Tenerife, Gran Canaria en La Palma vinden de lokale bewoners het leuk als ik mijn Spaans vocabulaire oefen. Met een aantal woorden kom je hier in Spanje al een heel eind!

Als ik op Lanzarote ben, probeer ik ook altijd even de streek La Geria te bezoeken. Naast dat dit bijzondere landschap me iedere keer weer verbaast, kun je hier ook terecht voor het proeven van wijnen zoals de Malvasía wijn.

Veel liefs uit het authentieke Lanzarote

Lanzarote is een eiland met weinig neerslag waardoor een strandvakantie niet snel in het water zal vallen. Vrijwel elke dag, dus ook in de winter, is het hier warmer dan 20 graden. In de zomer liggen de temperaturen rond de 28 graden. Dit maakt het een geschikte bestemming voor een zonvakantie het hele jaar door. Mijn tip is om in de winter wel een trui mee te nemen, zodat je ’s avonds niet koud krijgt als het afkoelt.

Omdat er vaak sterke passaatwinden staan op het eiland, is de gevoelstemperatuur zelden onaangenaam. Wel kan het in de zomer soms heel heet worden als de wind zo staat dat de warme lucht uit de Sahara meegevoerd wordt naar de Canarische eilanden. Echter is de kans dat dit gebeurt niet heel groot.

close

De mooiste ontdekkingen op Lanzarote

Ver weg van de massa