Fly & drive vakantie Portugal

De vrijheid van een huurauto

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Fly drive
  4. Portugal

Op avontuur in de Portugese landschappen

Ontdek de mooiste plekjes helemaal zelf

Dat Portugal een fantastisch mooi land is, leerde ik alweer jaren geleden tijdens mijn eerste reis naar dit land. Daar huurde ik een auto en reed ik over talloze verlaten weggetjes. Ik ontdekte prachtige stranden, schitterende bosgebieden en zag steeds weer van die mooie, lieflijke huisjes. Dat alles had ik nooit kunnen doen zonder mijn huurauto: een fly & drive in Portugal heeft mij steeds de mooiste vakanties in dit land gegeven!

Het land heeft niet minder dan 1200 kilometer aan kustlijn en prachtige bergpassen. Daartussen liggen charmante stadjes, zoals Guimarães, Viseu of Coimbra. Elke keer als ik aan Portugal terugdenk, krijg ik spontaan een glimlach op mijn gezicht.

Ontdek mijn fly & drive adresjes in Portugal

Via de filters aan de zijkant kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Unieke plekjes ontdekken met een fly & drive in Portugal

Na een dagje strand besloot ik gewoon wat te gaan rondrijden en belandde ik in het plaatsje São Brás de Alportel, dat middenin de natuur ligt. Al snel had ik de blauw-witte huisjes in mijn vizier. Toen ik ze zag, wist ik meteen: dit is een uniek plekje, hier wil ik mijn vakantie wel doorbrengen. En zo geschiedde! Ik ontmoette de eigenaren en voelde me direct welkom op deze plek, middenin de Portugese heuvels.

Na deze kennismaking ontdekte ik nog veel meer bijzondere plekjes in Portugal. En steeds weer kletste ik honderduit met de eigenaren van die plekjes, die me altijd weer de beste tips geven voor de regio’s waar ze gevestigd zijn. Zo zag ik in de Costa Verde al talloze wijnvelden, indrukwekkende natuurgebieden en historische steden en wandelde ik aan de Costa de Lisboa langs de groenste parken en over schitterende stranden. Allemaal prachtige, unieke plekjes die ik zonder mijn huurauto nooit ontdekt had!

Op avontuur in de Portugese landschappen

Met een fly and drive in Portugal kan je gemakkelijk unieke plekjes ontdekken. In de Algarve hou ik ervan om te gaan ontspannen, in een kleinschalige bed and breakfast, weg van alle drukte. Ik deed ook al roadtrips door het hart van het land, van de Costa Verde in Porto naar de prachtige Costa de Lisboa. Het water komt me nog altijd in de mond als ik denk aan alle vinho verde, bacalao en pasteis de nata. Ook Madeira ontdekte ik al met een fly and drive in Portugal. Wanneer je een vliegreis bij mij boekt is de auto inbegrepen. Zo kun je zelf op pad om de omgeving te verkennen. Wat ik bovendien zo leuk vind aan Portugal zijn de unieke plekken waar ik heb verbleven. De mensen die ik hier ontmoette en die ik je met plezier aanraad tonen je met trots hun land!

Boek jij een autovakantie dan kan jij met eigen vervoer naar jouw bestemming reizen. 

Autovakantie met verblijf

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Vliegvakantie inclusief verblijf en huurauto

Op ontdekkingstocht met een fly & drive op Madeira

Niet vaak zag ik zoveel tinten groen als op Madeira. Maar niet alleen groen: ook rood, geel, oranje... Niet helemaal vreemd, want dit Portugese eiland wordt gesierd door bloemen. Mijn beste tip: boek een fly & drive naar Madeira, zodat je de meest unieke plekjes met een huurauto kunt ontdekken!

Dwalend over bergweggetjes keek ik op Madeira mijn ogen uit. Zo nu en dan doemde de Middellandse Zee in de verte voor me op. Schitterend vind ik het: rijden op dit soort prachtige plekken op aarde! Dat fijne uitzicht op zee hield ik nog even vast bij één van de kleinschalige plekjes die ik ontdekte op Madeira: Quinta da Quebrada. Zo’n plekje waar het uitzicht voor zich spreekt. Waar eigenlijk niet de juiste woorden voor bestaan. Zó mooi... Gelukkig ontdekte ik op Madeira nog veel meer van zulke plekjes waar je urenlang kunt wegdromen en waar tijd niet lijkt te bestaan!

Met een huurauto naar onontdekte plekjes op Madeira

Wat ben ik altijd weer blij met mijn huurauto op reis! Zo ook op Madeira. Hij bracht me al eens naar het natuurpark Nova Levada, waar ik het pittoreske plekje Colina da Faja ontdekte. Middenin de Portugese natuur, met wandelmogelijkheden te over. ‘s Avonds kroop ik hier met een goed boek bij de haard. De stilte die hier in de avonduren heerste was onbetaalbaar! Een week later ontdekte ik ook nog eens het vakantie-adresje Quinta do Arco: verscholen gele woningen met zwembad, waar ik me in een idylle waande. Zo zie je maar: de mooiste plekjes vind je écht alleen als je van de gebaande paden vertrekt...

Het beste van de Algarve ontdek je met een fly & drive

Wanneer ik terugdenk aan mijn reizen door de Algarve, zie ik mezelf in gedachte weer rijden over schitterende kustweggetjes. Steeds weer boekte ik een fly & drive naar dit stukje Portugal, zodat ik met mijn huurauto de mooiste verscholen plekjes van de Algarve kon ontdekken!

Dat de Algarve een schitterende regio is, wist ik meteen toen ik er voor het eerst kwam. Gewapend met een huurauto doorkruiste ik de mooiste ongerepte natuur. Ik zag stranden zoals ik ze niet eerder zag: goudgeel, uitgestrekt. Maar even zoveel indruk maakten de kleinschalige plekjes die ik in de Algarve ontdekte. Zoals Quinta do Tio Graca, waar ik door eigenaresse Maria met open armen ontvangen werd op de voormalige boerderij die ze omtoverde tot sfeervol gastenverblijf. Inclusief heerlijk geurende sinaasappelbomen...

Op zoek naar de mooiste plekjes in de Algarve

Vaak vragen mijn vrienden me hoe ze hun vakantie een zo mooi mogelijke invulling kunnen geven. Met liefde geef ik ze dan talloze tips. Van verscholen baaitjes tot sfeervolle restaurantjes die ik ontdekte. Maar in de Algarve heb je eigenlijk niet eens tips nodig om je vakantie te laten slagen. Door gewoon rond te rijden en om je heen kijken is in de Algarve al mooi genoeg! Maar als ik je dan toch een tip mag geven: logeer bij een sfeervol plekje als Quinta das Portelas. Zo’n typisch Portugees plekje. Witte woning, groene luikjes... En dan die geur van bloemen en fruitbomen… Meer tips dan deze heb je eigenlijk niet nodig voor een schitterende vakantie!