Griekenland

Vakantie Griekenland

Tijdens mijn ontdekkingstocht door Griekenland veroverden alle eilanden een plekje in mijn hart. Overal waar ik kwam, werd ik met Griekse gastvrijheid ontvangen. Ik werd verliefd op de authentieke bergdorpjes waar je midden tussen de geiten terecht kan komen en de idyllische strandjes. Proef bij een lokale taverne vooral van de mezze; traditionele Griekse hapjes die de lokale bevolking graag met je deelt.

Meer over Griekenland

Bezienswaardigheden in Griekenland

Ik ontmoet niet vaak mensen die niet van Griekenland houden. In Knossos op Kreta, vermoedelijk de oudste stad van Europa, ontdekte ik archeologische vindplaatsen die me ver terug in de tijd namen. Ook de ruïnes van het Asklepieion, het oudste ziekenhuis uit de tijd van Hippocrates, bezoek ik graag. Vanuit hier heb je prachtig uitzicht over de omgeving en in de verte zie je zelfs de zee. Over de zee gesproken, met de veile eilanden mag Griekenland zich ook trotse eigenaar noemen van een lang stuk kustlijn. Ik ontdek graag een van de 395 Blue Flag stranden. Door dit eco-label weet je zeker dat je een een schoon strand zit, met schoon zwemwater.

Eten en drinken in Griekenland

De rijke geschiedenis van Griekenland proef je ook in de Griekse keuken terug. Tzatziki, feta en Griekse olijven zijn bij ons ook maar al te bekend. Maar in Griekenland valt op culinair gebied nog zoveel meer te ontdekken! Probeer in plaats van Tzaziki bijvoorbeeld eens taramasalata als dip voor je brood. Ook van fasolada kan ik altijd genieten, ook wel het nationale eten van Griekenland genoemd. In de verschillende regio’s van Griekenland kom je weer andere gerechten tegen. Zo genoot ik van een heerlijke Chaniotiki Boureki op Kreta, maar ik ben dit nog nergens anders in Griekenland op het menu tegengekomen. Gelukkig kun je pita’s en filodeeg hapjes wel overal terugvinden. Hiervan krijg ik nooit genoeg!

Weer in Griekenland

In de zomer is het in Griekenland warm en droog. Zo kan het soms wel meer dan 40 graden worden. Op de Griekse eilanden zijn de gevoelstemperaturen in de zomer iets lager door de zeewind en natuurlijk heb je altijd de mogelijkheid om een verkoelende duik te nemen in de zee. In de winter kan er in Griekenland zelfs sneeuw vallen, zelfs op Kreta!

close

Al mijn ontdekkingen in Griekenland

Altijd in een bijzondere omgeving

De mooiste ontdekkingen in Griekenland

Ver weg van de massa