Andalusië

Spanje

Vakantie Andalusië

Als het aan mij lag, ga ik ieder jaar op vakantie in Andalusië. Deze Spaanse streek is beroemd vanwege prachtige steden als Sevilla en Granada. Smalle, kronkelende straatjes brengen je van de ene naar de andere verrassing: verscholen hofjes met fonteinen en imposante gebouwen met paradijselijke tuinen. Buiten de steden vind je de Costa del Sol en de Costa de la Luz voor een vakantie aan zee, met kilometerslange goudgele zandstranden. Passie voor het leven. Daar draait het in Zuid-Spanje om. Dat proef je terug in de heerlijkste tapas en hoor je in de vurige, temperamentvolle muziek.

Meer over Andalusië

Bezienswaardigheden op vakantie op Andalusië

Een van mijn favoriete bezigheden in Andalusië is het bezoeken van de authentieke dorpjes zoals Ronda en Nerja. Tijdens mijn rondreis struin ik alle straatjes door op zoek naar lokale winkeltjes en restaurants. Ook kijk ik mijn ogen uit naar de rijke cultuur en architectuur dat het te bieden heeft. De prachtige Moorse bouwwerken van het Alhambra in Granada bewonder ik maar al te graag.

Ook de typische Spaanse tuinen, zoals het Royal Alcazar in Sevilla, zijn een bezoekje waard. Tot slot reis ik vanaf mijn finca of cortijo af en toe naar het meest zuidelijke puntje van Spanje, Gibraltar. Hier heb je een eindelook uitzicht en kun je Afrika zien liggen. En het beste van alles? Met een fly & drive vakantie kan ik met de huurauto alles makkelijk bereiken, waardoor ik tijdens mijn zonvakantie geen hoogtepunten hoeft te missen.

Culinaire reis door Andalusië

Door de lange kustlijnen lijkt het met alle stranden soms net alsof je je op de Canarische eilanden bevindt. Ook in Andalusië vind je hier op zee en in de havens vaak bootjes waar ze sardientjes grillen. Als je in de buurt van Malaga komt, moet je eigenlijk wel een zogenaamde espeto de sardinas geproefd hebben. ’s Avonds geven de barbecue bootjes ook nog eens een mooi effect, als het vuur sterk afsteekt tegen de donkere lucht. Ook van andere vissoorten kun je hier in lokale restaurantjes volop genieten, bijvoorbeeld gamba’s al pil pil. Ik zorg wel altijd dat ik nog ruimte heb voor een toetje, want die sla ik hier nooit over. Het water loopt me bijna in de mond als ik denk aan de zoete pestiños en alfajores. Heerlijk!

Veel liefs uit het authentieke Andalusië

Andalusië is het zuidelijke deel van Spanje en bezoek ik graag in de zomer voor een strandvakantie, het kan hier flink warm worden met temperaturen boven de 35 graden. Als je behoefte hebt aan een actieve vakantie, is het voorjaar of het najaar de beste tijd om naar Andalusië te reizen. Dan is het nog niet heel erg heet, maar al warm genoeg om lekker rond te flaneren in een kleinschalige casa (15-25 graden). Tip: ga je op zoek naar de winterzon? In de winter is het fijn om een extra trui bij je te hebben, omdat het kan afkoelen in de avond.

close

De mooiste ontdekkingen in Andalusië

Ver weg van de massa