Cyprus

Cyprus

Vakantie Cyprus

Cyprus wordt weleens het kruispunt van Europa en Azië genoemd. Door de ligging hoort dit eiland bij Azië, maar door de politiek en cultuur wordt het land ook tot Europa gerekend. Het is een speciaal eiland dat me altijd blijft verassen. Helena vertelde me dat volgens de Griekse mythologie Aphrodite op dit eiland geboren is. Waar zij verscheen, veranderde kale grond in bloeiende velden en kwamen fleurige bloemen tevoorschijn. Vast geen toeval dat de Godin van de schoonheid juist hier geboren is!

Meer over Cyprus

Bezienswaardigheden op Cyprus

Als ik op Cyprus ben, geniet ik van de culturele schoonheden zoals de opgravingen, forten en kastelen. Bijvoorbeeld bij de koningsgraven bij Pafos, het Romeinse theater bij Kourion of het archeologische park Kato Pafos. In de lente geniet ik van de opbloeiende natuur als overal op het eiland roze bloemen verschijnen. Bij het beschermde strand Lara beach bewonder ik de zeeschildpadden die hier hun eieren leggen. En op de prachtige strandjes kom ik heerlijk tot rust.

Eten en drinken op Cyprus

De keuken van Cyprus is heel divers door de verschillende invloeden. In de tavernas van Cyprus sloven vaak hele families zich uit om een lekkere lokale maaltijd op tafel te zetten. Ik kies vaak voor een gerecht met kolokasi, zoete aardappel of pourgouri, bulgur. Natuurlijk kun je hier ook genieten van verschillende verse visgerechten, maar ook vlees is goed vertegenwoordigd. Maar natuurlijk mag je hier ook de wijnen niet vergeten! Probeer bijvoorbeeld een commandaria, een zoete dessertwijn. Hiervan wordt ook wel gezegd dat het de oudste wijn met eigen naam ter wereld is.

Het weer op Cyprus

Cyprus heeft een mild klimaat in het voor en naseizoen en hete zomermaanden. Het is in de zomer één van de meest zon zekere eilanden van Europa. De zon schijnt het hele jaar door. De zomers zijn daardoor lang en warm, de winters zacht.

Autorijden op Cyprus

Je kunt met de auto gemakkelijk de verschillende plaatsen van Cyprus bezoeken. Het eiland beschikt namelijk over een goed weggennet. In het Troodosgebergte zijn de wegen smal en bochtig, waardoor extra oplettendheid geboden is. Verder is het belangrijk om er rekening mee te houden dat men links rijdt op Cyprus.

Tip: Als jij bij mij een vliegreis boekt is er altijd een huurauto van de kleinste categorie inclusief. Als je een auto met een sterkere motor wilt reserveren, zodat je makkelijker de steile wegen op komt, is dat ook mogelijk. In de boekingsstappen, tegen een meerprijs, kan je de auto upgraden.

close

De mooiste ontdekkingen op Cyprus

Ver weg van de massa