Denk ik aan Cyprus, dan denk ik al snel aan de mooiste strandjes. Soms rustig, soms gezellig druk. Inclusief sfeervolle barretjes en het helderblauwe water dat rustig voortkabbelt. Na al mijn reizen op Cyprus heb ik inmiddels een paar favoriete strandjes op dit eiland verzameld. Natuurlijk deel ik ze graag met je!

Konnos Bay

Misschien wel mijn favoriete strandje op Cyprus: Konnos Bay! Dit strandje leer ik kennen als ik met mijn goede vriend Ares op vakantie ben in Cyprus. Hij heeft jarenlang op het eiland gewoond en gewerkt en kent dus de echte pareltjes. Tijdens een van onze vakantiedagen neemt hij me een avond mee naar Konnos Bay. “Hier is het heerlijk rustig genieten van de mooiste zonsondergangen, Eliza”, vertelt hij me in de auto. Mijn hartslag gaat omhoog; als ik ergens dol op ben, is het een perfecte zonsondergang! Die avond genieten we samen van een prachtig uitzicht bij de rustige baai van Konnos Bay. De pijnbomen rondom het strand zorgen ervoor dat we van de wind nauwelijks iets voelen. We ploppen een flesje bubbels open. Daar leent deze plek zich perfect voor!

Het adresje Periyiali Konnos Villas Beach Resort dat je bij mij kunt boeken, bevindt zich op slechts 5 minuten rijden vanaf Konnos Bay!

Cyprus Konnos Bay

Golden Beach

Was ik op Konnos Bay al helemaal in mijn nopjes, nagenoeg hetzelfde ervaar ik op Golden Beach. Wat ben ik blij dat ik met Ares op vakantie ben op Cyprus, hij die hier de weg op zijn duimpje kent! Ook Golden Beach is een pareltje op Cyprys. De strand doe zijn naam eer aan: het fijne zand oogt goudkleurig en ligt heerlijk zacht. “Mooi, he?” Ares glimlacht tevreden. “Het is hier prachtig!”, roep ik hem enthousiast terwijl ik richting zee ren om een verkoelende plons te nemen. Genieten!

Cyprus Golden Beach

Lara Beach

“Heb je zin in wat avontuur?”, vraagt Ares me halverwege onze vakantie. “Dan rijden we naar Lara Beach!” Ik lach. Alles wat Ares me vraagt, vind ik goed. Hij is de kenner deze vakantie. Ik vertrouw hem helemaal als het om de mooiste plekken op Cyprus aankomt. En avontuur? Daar ben ik dol op! Zo gezegd, zo gedaan. Een uur later rijden we over een onverhard pad, vijf kilometer lang. Stenen, zand, kuilen… Dit is inderdaad wel even spannend. Maar de rit loont: na vijf kilometer over dit spannende weggetje komen we aan bij Lara Beach, een prachtig strand met tal van bloemen en schitterende uitzichten op de bergen. 

Azzurro Villas bevindt zich op slechts een half uurtje rijden vanaf Lara Beach.

Cyprus Lara Beach

Blue Lagoon

Het mooiste bewaart Ares voor het laatst. Of althans… Hij vindt het zelf één van de mooiste stranden van Cyprus: Blue Lagoon. “Het is ook een van de meest geïsoleerde stranden van het eiland”, vertelt hij in de auto op weg naar deze plek. “En het water is er zó helder dat je overal waar je zwemt bijna tot de bodem kunt kijken. Veel van mijn vrienden vinden dit het mooiste strand van het eiland. Helaas kan het er in het hoogseizoen nog wel eens druk zijn… Maar nu, in mei ga je vast en zeker genieten, Eliza!” Eenmaal daar kan ik niet anders dan verwonderd om me heen kijken. Die zee… Het lijkt wel een foto uit een boek! 

Appartementen Tavros zijn op slechts een half uurtje vanaf de Blue Lagoon en vormen daarmee de perfecte uitvalsbasis.

Cyprus Blue Lagoon

Naast stranden is er natuurlijk nog veel meer te beleven op Cyprus. En ik heb ook genoeg leuke adresjes op Cyprus ontdekt. Aan welk strand van Cyprus zie jij jezelf al liggen?

Tip: bekijk ook eens de rest van mijn zomeraanbod.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Denk ik aan Cyprus, dan denk ik al snel aan de mooiste strandjes. Soms rustig, soms gezellig druk. Inclusief sfeervolle barretjes en het helderblauwe water dat rustig voortkabbelt. Na al mijn reizen op Cyprus heb ik inmiddels een paar favoriete strandjes op dit eiland verzameld. Natuurlijk deel ik ze graag met je!

Konnos Bay

Misschien wel mijn favoriete strandje op Cyprus: Konnos Bay! Dit strandje leer ik kennen als ik met mijn goede vriend Ares op vakantie ben in Cyprus. Hij heeft jarenlang op het eiland gewoond en gewerkt en kent dus de echte pareltjes. Tijdens een van onze vakantiedagen neemt hij me een avond mee naar Konnos Bay. “Hier is het heerlijk rustig genieten van de mooiste zonsondergangen, Eliza”, vertelt hij me in de auto. Mijn hartslag gaat omhoog; als ik ergens dol op ben, is het een perfecte zonsondergang! Die avond genieten we samen van een prachtig uitzicht bij de rustige baai van Konnos Bay. De pijnbomen rondom het strand zorgen ervoor dat we van de wind nauwelijks iets voelen. We ploppen een flesje bubbels open. Daar leent deze plek zich perfect voor!

Het adresje Periyiali Konnos Villas Beach Resort dat je bij mij kunt boeken, bevindt zich op slechts 5 minuten rijden vanaf Konnos Bay!

Cyprus Konnos Bay

Golden Beach

Was ik op Konnos Bay al helemaal in mijn nopjes, nagenoeg hetzelfde ervaar ik op Golden Beach. Wat ben ik blij dat ik met Ares op vakantie ben op Cyprus, hij die hier de weg op zijn duimpje kent! Ook Golden Beach is een pareltje op Cyprys. De strand doe zijn naam eer aan: het fijne zand oogt goudkleurig en ligt heerlijk zacht. “Mooi, he?” Ares glimlacht tevreden. “Het is hier prachtig!”, roep ik hem enthousiast terwijl ik richting zee ren om een verkoelende plons te nemen. Genieten!

Cyprus Golden Beach

Lara Beach

“Heb je zin in wat avontuur?”, vraagt Ares me halverwege onze vakantie. “Dan rijden we naar Lara Beach!” Ik lach. Alles wat Ares me vraagt, vind ik goed. Hij is de kenner deze vakantie. Ik vertrouw hem helemaal als het om de mooiste plekken op Cyprus aankomt. En avontuur? Daar ben ik dol op! Zo gezegd, zo gedaan. Een uur later rijden we over een onverhard pad, vijf kilometer lang. Stenen, zand, kuilen… Dit is inderdaad wel even spannend. Maar de rit loont: na vijf kilometer over dit spannende weggetje komen we aan bij Lara Beach, een prachtig strand met tal van bloemen en schitterende uitzichten op de bergen. 

Azzurro Villas bevindt zich op slechts een half uurtje rijden vanaf Lara Beach.

Cyprus Lara Beach

Blue Lagoon

Het mooiste bewaart Ares voor het laatst. Of althans… Hij vindt het zelf één van de mooiste stranden van Cyprus: Blue Lagoon. “Het is ook een van de meest geïsoleerde stranden van het eiland”, vertelt hij in de auto op weg naar deze plek. “En het water is er zó helder dat je overal waar je zwemt bijna tot de bodem kunt kijken. Veel van mijn vrienden vinden dit het mooiste strand van het eiland. Helaas kan het er in het hoogseizoen nog wel eens druk zijn… Maar nu, in mei ga je vast en zeker genieten, Eliza!” Eenmaal daar kan ik niet anders dan verwonderd om me heen kijken. Die zee… Het lijkt wel een foto uit een boek! 

Appartementen Tavros zijn op slechts een half uurtje vanaf de Blue Lagoon en vormen daarmee de perfecte uitvalsbasis.

Cyprus Blue Lagoon

Naast stranden is er natuurlijk nog veel meer te beleven op Cyprus. En ik heb ook genoeg leuke adresjes op Cyprus ontdekt. Aan welk strand van Cyprus zie jij jezelf al liggen?

Tip: bekijk ook eens de rest van mijn zomeraanbod.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

11 oktober, 2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.