Net als veel van mijn vrienden krijg ik in februari vaak last van de winterblues. Wanneer ik in de winter weer een tijdje in Nederland ben, snak ik al snel naar zonvitamientjes en warme zonnestralen op mijn huid. Gelukkig heb ik daar de afgelopen jaren een medicijn voor gevonden: mooie Europese bestemmingen in februari waar de zon nagenoeg altijd schijnt!

Cyprus

Met regelmaat dwalen mijn gedachten af naar het land dat al vaak mijn hart heeft gestolen: Cyprus! Het land van azuurblauwe baaitjes en in de verte prachtige bergen. Ik weet nog goed hoe ik mezelf in het Troödosgebergte van mijn sportiefste kant liet zien. Via kronkelige weggetjes rijdt mijn goede vriendin Maria me die bewuste ochtend de hoogte in. We passeren diepe valleien en met schitterende vergezichten. Want wat veel mensen niet weten, is dat Cyprus veel meer is dan alleen die lieflijke stranden. Cyprus is een heerlijk land om een beetje actief het nieuwe jaar te beginnen!

Cyprus Ela

Madeira

Groen, groener, groenst! Als ik terugdenk aan mijn reisjes naar Madeira, denk ik aan ruige landschappen, een wilde kuststrook en magische uitzichten… Dit prachtige eilandje ten zuidwesten van Portugal leent zich perfect voor een winterzonvakantie. Hoewel het met zo’n vijftien graden nog niet hoogzomer is, voelt de zon toch al aangenaam zacht in de maand februari. Zelf vind ik het heerlijk om op Madeira op zoek te gaan naar de mooiste uitzichten, tijdens een rondrit in mijn huurauto of tijdens een sportieve wandeling!

Madeira

Tenerife

Het grootste eiland van de Canarische Eilanden, Tenerife, is voor mij de perfecte bestemming voor een culinair reisje naar de zon. Op Tenerife laat ik me steeds weer verrassen door aardige vissers die met trots hun vangst van de dag met me delen. Verser dan verser: dat vind ik pas echt genieten… Nog leuker is dat de temperatuur op Tenerife ook in de winter steevast rond de twintig graden blijft!

Tenerife

Andalusië

Als ik denk aan Andalusië, denk ik aan witte huisjes overal… Aan schilderachtige dorpjes die je nergens anders ziet. Aan prachtige steden als Sevilla, Córdoba en Malaga… En niet te vergeten: aan de schilderachtige natuur van deze Zuid-Spaanse regio. Van prachtige blauwe kusten tot groene bergen en ruige rotsen.

PS: Wist je dat het in de winter nog altijd zo tussen de 15 en 20 graden is in Andalusië? Een mooie gelegenheid om alvast wat zonvitamientjes op te doen!

Andalusië

Lanzarote

Nog even over de Canarische Eilanden, ik vind ze namelijk magisch mooi! Allemaal hebben ze hun eigen karakter, en het aangename klimaat maakt dat ik er ook in de winter graag kom. Op Lanzarote waan ik me altijd even op de maan… De vulkaanlandschappen die je hier ziet, zie ik eigenlijk nergens anders. Heerlijk vind ik het, om te verdwalen op de zwarte stranden van Lanzarote. Om met mijn huurauto door verstilde landschappen te rijden. Om te genieten van de kust die hier in mijn ogen schittert… Lanzarote is een heerlijke bestemming om in februari aan te doen!

Lanzarote

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in februari?

Zoveel plekjes in de Mediterannée, zoveel keuze aan bestemmingen in februari! Als je de warmte wilt opzoeken tijdens de winter in Nederland, bekijk dan zekers eens mijn winterzonadresjes of zonvakanties in februari!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Net als veel van mijn vrienden krijg ik in februari vaak last van de winterblues. Wanneer ik in de winter weer een tijdje in Nederland ben, snak ik al snel naar zonvitamientjes en warme zonnestralen op mijn huid. Gelukkig heb ik daar de afgelopen jaren een medicijn voor gevonden: mooie Europese bestemmingen in februari waar de zon nagenoeg altijd schijnt!

Cyprus

Met regelmaat dwalen mijn gedachten af naar het land dat al vaak mijn hart heeft gestolen: Cyprus! Het land van azuurblauwe baaitjes en in de verte prachtige bergen. Ik weet nog goed hoe ik mezelf in het Troödosgebergte van mijn sportiefste kant liet zien. Via kronkelige weggetjes rijdt mijn goede vriendin Maria me die bewuste ochtend de hoogte in. We passeren diepe valleien en met schitterende vergezichten. Want wat veel mensen niet weten, is dat Cyprus veel meer is dan alleen die lieflijke stranden. Cyprus is een heerlijk land om een beetje actief het nieuwe jaar te beginnen!

Cyprus Ela

Madeira

Groen, groener, groenst! Als ik terugdenk aan mijn reisjes naar Madeira, denk ik aan ruige landschappen, een wilde kuststrook en magische uitzichten… Dit prachtige eilandje ten zuidwesten van Portugal leent zich perfect voor een winterzonvakantie. Hoewel het met zo’n vijftien graden nog niet hoogzomer is, voelt de zon toch al aangenaam zacht in de maand februari. Zelf vind ik het heerlijk om op Madeira op zoek te gaan naar de mooiste uitzichten, tijdens een rondrit in mijn huurauto of tijdens een sportieve wandeling!

Madeira

Tenerife

Het grootste eiland van de Canarische Eilanden, Tenerife, is voor mij de perfecte bestemming voor een culinair reisje naar de zon. Op Tenerife laat ik me steeds weer verrassen door aardige vissers die met trots hun vangst van de dag met me delen. Verser dan verser: dat vind ik pas echt genieten… Nog leuker is dat de temperatuur op Tenerife ook in de winter steevast rond de twintig graden blijft!

Tenerife

Andalusië

Als ik denk aan Andalusië, denk ik aan witte huisjes overal… Aan schilderachtige dorpjes die je nergens anders ziet. Aan prachtige steden als Sevilla, Córdoba en Malaga… En niet te vergeten: aan de schilderachtige natuur van deze Zuid-Spaanse regio. Van prachtige blauwe kusten tot groene bergen en ruige rotsen.

PS: Wist je dat het in de winter nog altijd zo tussen de 15 en 20 graden is in Andalusië? Een mooie gelegenheid om alvast wat zonvitamientjes op te doen!

Andalusië

Lanzarote

Nog even over de Canarische Eilanden, ik vind ze namelijk magisch mooi! Allemaal hebben ze hun eigen karakter, en het aangename klimaat maakt dat ik er ook in de winter graag kom. Op Lanzarote waan ik me altijd even op de maan… De vulkaanlandschappen die je hier ziet, zie ik eigenlijk nergens anders. Heerlijk vind ik het, om te verdwalen op de zwarte stranden van Lanzarote. Om met mijn huurauto door verstilde landschappen te rijden. Om te genieten van de kust die hier in mijn ogen schittert… Lanzarote is een heerlijke bestemming om in februari aan te doen!

Lanzarote

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in februari?

Zoveel plekjes in de Mediterannée, zoveel keuze aan bestemmingen in februari! Als je de warmte wilt opzoeken tijdens de winter in Nederland, bekijk dan zekers eens mijn winterzonadresjes of zonvakanties in februari!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

24 januari, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter