Net als veel van mijn vrienden krijg ik in februari vaak last van de winterblues. Wanneer ik in de winter weer een tijdje in Nederland ben, snak ik al snel naar vitamine D en warme zonnestralen op mijn huid. Gelukkig heb ik een aantal bestemmingen in Europa waar de zon in deze maand nagenoeg altijd schijnt! Ben jij benieuwd naar de bestemmingen waar het warm is in februari? Lees verder en ontek mijn favoriete plekken voor een winterzonvakantie in februari.

Madeira

Groen, groener, groenst! Als ik terugdenk aan mijn reisjes naar Madeira, denk ik aan ruige landschappen, een wilde kuststrook en magische uitzichten… Dit prachtige eilandje ten zuidwesten van Portugal leent zich perfect voor een winterzonvakantie. Het weer in februari op Madeira is perfect om het eiland te ontdekken en activiteiten te doen. Hoewel het met zo’n vijftien graden nog niet hoogzomer is, voelt de zon toch al aangenaam zacht aan. Zelf vind ik het heerlijk om op Madeira op zoek te gaan naar de mooiste uitzichten, tijdens een rondrit in mijn huurauto of tijdens een sportieve wandeling!

Madeira

Tenerife

Het grootste eiland van de Canarische Eilanden, Tenerife, is voor mij de perfecte bestemming voor een culinair reisje naar de zon. Op Tenerife laat ik me steeds weer verrassen door aardige vissers die met trots hun vangst van de dag met me delen. Verser dan vers: dat vind ik pas echt genieten… Nog leuker is dat de temperatuur op Tenerife in februari tussen de 16 en de 20 graden ligt! Dat is toch heerlijk voor een zonvakantie in de winter? Dit is naar mijn idee het perfecte klimaat om de activiteiten te doen waarvoor ik het in de zomer te warm vind. Vorige winter besloot ik de hike Santiago del Teide te doen, die je leidt naar de Pico Verde en het pittoreske bergdorp Masca. Adembenemende uitzichten gegarandeerd!

Tenerife

Andalusië

Als ik denk aan Andalusië, denk ik aan witte huisjes overal… Aan schilderachtige dorpjes die je nergens anders ziet. Aan prachtige steden als Sevilla, Córdoba en Malaga… En niet te vergeten: aan de schilderachtige natuur van deze Zuid-Spaanse regio. Van prachtige blauwe kusten tot groene bergen en ruige rotsen. Het klimaat in Andalusië gedurende de maand februari is heerlijk zacht. De temperatuur ligt in de winter altijd tussen de 15 en 20 graden. Perfect om wat vitamine D op te doen!

Andalusië

Lanzarote

Nog even over de Canarische Eilanden, ik vind ze namelijk magisch mooi! Allemaal hebben ze hun eigen karakter, en het aangename klimaat maakt dat ik er ook in de winter graag kom. Op Lanzarote waan ik me altijd even op de maan… De vulkaanlandschappen die je hier ziet, zie ik eigenlijk nergens anders. Heerlijk vind ik het, om te verdwalen op de zwarte stranden van dit eiland. Om met mijn huurauto door verstilde landschappen te rijden. Om te genieten van de kust die hier in mijn ogen schittert… Lanzarote is een heerlijke bestemming voor een zonvakantie in februari!

Lanzarote

Cyprus

Met regelmaat dwalen mijn gedachten af naar het land dat al vaak mijn hart heeft gestolen: Cyprus! Het land van azuurblauwe baaitjes en de prachtige bergen. Ik weet nog goed hoe ik mezelf in het Troödosgebergte van mijn sportiefste kant liet zien. Via de kronkelige weggetjes reed mijn goede vriendin Maria me die bewuste ochtend de hoogte in. We passeerden diepe valleien met schitterende uitzichten. Overdag genoten we van de sneeuw op de piste en ’s avonds dronken we een wijntje aan de kust. Dat is toch fantastisch?

Cyprus Limassol

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in februari?

Wat is de Mediteraanse kust toch een fijne plek; dichtbij huis en veel zon! Dit waren mijn beste bestemmingen voor een zonvakantie gedurende deze wintermaand. Wil jij de komende winter de zon opzoeken? Bekijk dan zeker eens mijn winterzonadresjes of zonvakanties in februari!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Net als veel van mijn vrienden krijg ik in februari vaak last van de winterblues. Wanneer ik in de winter weer een tijdje in Nederland ben, snak ik al snel naar vitamine D en warme zonnestralen op mijn huid. Gelukkig heb ik een aantal bestemmingen in Europa waar de zon in deze maand nagenoeg altijd schijnt! Ben jij benieuwd naar de bestemmingen waar het warm is in februari? Lees verder en ontek mijn favoriete plekken voor een winterzonvakantie in februari.

Madeira

Groen, groener, groenst! Als ik terugdenk aan mijn reisjes naar Madeira, denk ik aan ruige landschappen, een wilde kuststrook en magische uitzichten… Dit prachtige eilandje ten zuidwesten van Portugal leent zich perfect voor een winterzonvakantie. Het weer in februari op Madeira is perfect om het eiland te ontdekken en activiteiten te doen. Hoewel het met zo’n vijftien graden nog niet hoogzomer is, voelt de zon toch al aangenaam zacht aan. Zelf vind ik het heerlijk om op Madeira op zoek te gaan naar de mooiste uitzichten, tijdens een rondrit in mijn huurauto of tijdens een sportieve wandeling!

Madeira

Tenerife

Het grootste eiland van de Canarische Eilanden, Tenerife, is voor mij de perfecte bestemming voor een culinair reisje naar de zon. Op Tenerife laat ik me steeds weer verrassen door aardige vissers die met trots hun vangst van de dag met me delen. Verser dan vers: dat vind ik pas echt genieten… Nog leuker is dat de temperatuur op Tenerife in februari tussen de 16 en de 20 graden ligt! Dat is toch heerlijk voor een zonvakantie in de winter? Dit is naar mijn idee het perfecte klimaat om de activiteiten te doen waarvoor ik het in de zomer te warm vind. Vorige winter besloot ik de hike Santiago del Teide te doen, die je leidt naar de Pico Verde en het pittoreske bergdorp Masca. Adembenemende uitzichten gegarandeerd!

Tenerife

Andalusië

Als ik denk aan Andalusië, denk ik aan witte huisjes overal… Aan schilderachtige dorpjes die je nergens anders ziet. Aan prachtige steden als Sevilla, Córdoba en Malaga… En niet te vergeten: aan de schilderachtige natuur van deze Zuid-Spaanse regio. Van prachtige blauwe kusten tot groene bergen en ruige rotsen. Het klimaat in Andalusië gedurende de maand februari is heerlijk zacht. De temperatuur ligt in de winter altijd tussen de 15 en 20 graden. Perfect om wat vitamine D op te doen!

Andalusië

Lanzarote

Nog even over de Canarische Eilanden, ik vind ze namelijk magisch mooi! Allemaal hebben ze hun eigen karakter, en het aangename klimaat maakt dat ik er ook in de winter graag kom. Op Lanzarote waan ik me altijd even op de maan… De vulkaanlandschappen die je hier ziet, zie ik eigenlijk nergens anders. Heerlijk vind ik het, om te verdwalen op de zwarte stranden van dit eiland. Om met mijn huurauto door verstilde landschappen te rijden. Om te genieten van de kust die hier in mijn ogen schittert… Lanzarote is een heerlijke bestemming voor een zonvakantie in februari!

Lanzarote

Cyprus

Met regelmaat dwalen mijn gedachten af naar het land dat al vaak mijn hart heeft gestolen: Cyprus! Het land van azuurblauwe baaitjes en de prachtige bergen. Ik weet nog goed hoe ik mezelf in het Troödosgebergte van mijn sportiefste kant liet zien. Via de kronkelige weggetjes reed mijn goede vriendin Maria me die bewuste ochtend de hoogte in. We passeerden diepe valleien met schitterende uitzichten. Overdag genoten we van de sneeuw op de piste en ’s avonds dronken we een wijntje aan de kust. Dat is toch fantastisch?

Cyprus Limassol

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in februari?

Wat is de Mediteraanse kust toch een fijne plek; dichtbij huis en veel zon! Dit waren mijn beste bestemmingen voor een zonvakantie gedurende deze wintermaand. Wil jij de komende winter de zon opzoeken? Bekijk dan zeker eens mijn winterzonadresjes of zonvakanties in februari!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

15 januari, 2023|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. […] gedurende een andere maand op vakantie? Ontdek dan ook mijn favoriete zonbestemmingen in januari, februari en […]

  2. […] ook mijn blogs over mijn lievelingsbestemmingen in november, december, februari en maart als je nog niet helemaal weet wanneer en waar je op vakantie […]


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.