Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Snelweg langs de Franse kust

Autovakantie

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Autovakantie

Een autovakantie in Europa: de vrijheid tegemoet

Soms wil je liever niet met het vliegtuig op vakantie. Met je eigen auto op pad gaan, is vaak minstens zo fijn. Landen als Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal zijn bijvoorbeeld prima voor een autovakantie in Europa. En met de auto gaan, heeft zo z’n voordelen. Je bent vrij zijn om te gaan en staan waar je wilt en kan dus nog even die omweg maken om dat ene dorpje te verkennen. Bovendien heb je je auto altijd bij de hand. Cruisen door de goudgele, glooiende heuvels van Toscane, op jacht naar de lekkerste wijnen in Spanje of dat ene verborgen strandje ontdekken aan de Costa de Lisboa. Laat die autovakantie maar komen! Staat je auto al klaar voor je rondreis door Europa?

Op autovakantie: heerlijk vrij voor ieder reisgezelschap

In je eigen auto de grenzen over rijden, geeft je een ultiem gevoel van vrijheid. Ook als je met je lief, familie of vrienden op reis gaat, is een auto ideaal. Muziekje aan en rijden maar! Wel zo fijn is het om alvast wat adresjes te boeken voor tijdens je roadtrip. Dan hoef je daar niet meer over na te denken. Leuk op vakantie met de kinderen is bijvoorbeeld een agriturismo in Italië waarbij je logeert op een boerderij. Daar scharrelen ze uren over het erf en eten jullie de heerlijkste maaltijden met lokale producten, soms zelf van eigen land. Of wat te denken van een villa aan de kust met uitzicht op zee, een knusse b&b of een hotel in een historische stad als Florence of Siena. Een luxe of juist wat goedkopere autovakantie vind je in tal van Mediterrane landen. Welke adresjes zet jij alvast op je lijst?

Met een autovakantie ligt Europa aan je voeten

Auto volgeladen? Starten maar! Zoef je naar het zuiden van Frankrijk voor een vakantie in de Provence? Neem als fietsliefhebber je fiets mee op de auto, want hier maak je de stoerste tochten. Bikkelen is het op de Mont Ventoux, maar wat krijg je er een voldaan gevoel voor terug. Ook kajakken in Gorges du Verdon, de ‘Grand Canyon van Europa’, is te gek als je van actie houdt. De tocht voert je over het turquoise gekleurde water en langs steile rotswanden. Rijd je verder door naar het zuiden, neem dan zeker je wandelschoenen mee voor een hike door de bergen van Catalonië. Op en top ontspannen kan langs de Spaanse kust die wemelt van de fijne zandstrandjes. Sla rechtsaf naar Portugal voor een heerlijk glaasje port of een pastel de nata. Of trek juist oostwaarts naar het uitgestrekte Italië voor de lekkerste verse pasta’s. Waar gaat jouw autovakantie in Europa naartoe?

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease