Bed & Breakfast in Italië

Perfect voor elk type reiziger

  1. Home
  2. Verblijf
  3. Bed and Breakfast
  4. Italie

Het plezier van een B&B in Italië

De rust is perfect voor elk type reiziger

Wanneer ik een reis naar Italië plan, gaat mijn hart wat sneller slaan. Het indrukwekkende Firenze, uniek Venetië, de rotskusten van Puglia en het blauwe water van Sardinië! Italië is zo divers dat ik er geen genoeg van krijg. Tijdens mijn reizen verblijf ik graag in een bed and breakfast in Italië. Liefst een kleinschalige plek met karakter!

De chambre d’hôte in Italië van deze vakantie lag in het zuiden. Elke ochtend wenste de goedgemutste gastvrouw me luidkeels ‘buongiorno’ wanneer ik de luiken van mijn raam opengooide. Het ontbijt was een feest van verse patisserie, heerlijk fruit uit de tuin en unieke, lokale specialiteiten. De gastvrijheid van Sofia vind je vaak ook bij andere eigenaars van een bed and breakfast in Italië. Daarom keer ik regelmatig graag terug naar deze kleinschalige paradijsjes!

Wist je dat...

Een vakantie bij mij is altijd inclusief vlucht, verblijf en huurauto!

Vakantie inclusief vlucht, verblijf en huurauto

Ontdek mijn Italiaanse B&B weg van de massa

Ervaar het Italiaanse leven in een charme bed & breakfast

In Italië is er wel iets voor elk type reiziger. Toscane barst van de steden vol cultuur en geschiedenis. Wil je ontsnappen aan de drukte in de steden? Neem dan de Vespa voor een zalige rit door de glooiende heuvels. Sicilië is dan weer uniek omdat het op een kruispunt van culturen ligt. Het eiland is een mix van Italiaans, Spaans en Noord-Afrikaans. En dan is er nog Sardinië! Ik duik er graag in de azuurblauwe zee. De prachtige valleien nodigen uit tot urenlange wandelingen. Dat is nog maar het topje van de ijsberg. Er is nog zoveel meer te ontdekken. Ik help je op weg met mijn lijstje van bed and breakfasts in Italië!

Het eilandleven in een B&B op Sardinië

Langzaam zakt de zon weg boven Bosa. In het unieke stadje vol snoepkleurige huisjes op Sardinië maakt iedereen zich op voor de typische passeggiata. Bij deze slenterende wandeling draait het om zien en gezien worden. Ik heb me geïnstalleerd op een klein terrasje en drink alvast een aperitief. Daarna keer ik terug naar mijn bed and breakfast op Sardinië. Hier is het goed leven, dat is duidelijk! Sardinië is een wereld op zich. Deel van Italië, maar net als dat andere prachtige eiland, Sicilië, zeer eigenwijs. Hier wisselen verlaten, parelwitte stranden af met ruige pieken en uitgestrekte wouden. De zee speelt haar spel in de baaien met azuurblauw water. Ik ontspan me graag in een kleinschalige bed and breakfast op Sardinië. Van daaruit ontdek ik steeds weer een andere kant van dit veelzijdige eiland.

Natuur, cultuur en een portie glamour

Wat ik ook zo fijn vind aan een unieke chambre d’hôte op Sardinië zijn de eigenaars. Ze leggen je met plezier in de watten, en ’s ochtends begin je de dag met een heerlijk uitgebreid ontbijt. Ze liggen verstopt voor de massa. Maar een huurauto is steeds inbegrepen als je boekt. Zo sta je direct weer tussen de mensen en ontdek je de ontelbare bezienswaardigheden, de indrukwekkende natuur of de glamour van de elegante Costa Smeralda!

Ontdek alle adresjes op Sardinië

Ontdek alle adresjes in Lazio

Verleidelijk chambre d’hôte in Lazio

Glooiende heuvels met cypressen die trots boven de velden uittorenen. Elegante oude stadjes, met wereldbefaamde kunst op elke straathoek. Om nog maar te zwijgen van het eten! Ik heb me een bed and breakfast in Lazio gehuurd, maar lijk eerder in de hemel! Mijn gids van de dag, Gloria, pikt me op met de Vespa. De hele dag vertelt ze honderduit over het land. De kunstschatten van Michelangelo en de Venus van Botticelli in Firenze. De paardenraces op het schelpvormige plein in Siena. Heerlijke wijn uit Montepulciano. Mijn hoofd gaat ervan tollen. Net op tijd stoppen we voor een bord Tortelli alla mugellana – ravioli in ragú – bij een typisch Italiaans restaurantje. In de gezellige drukte kom ik even bij!

Rust & ravioli

Na een goedgevulde dag trek ik me terug in mijn unieke bed and breakfast. Hier regeert de rust. Ik krijg nog een glaasje limoncello voor het slapengaan. De dag erna sta ik op met een ontbijt als voor een koningin. Kwestie van krachten op te doen voor een nieuwe dag vol ontdekkingen. De volgende keer is het aan jou! En vergeet niet: als je een vliegvakantie naar één van mijn kleinschalige chambre d’hôtes in Italië boekt, is de huurauto meteen inbegrepen!

Thuis bij een bed & breakfast in Puglia

Op vakantie hou ik van afwisseling. Soms ontspan ik graag op het strand. Andere dagen trek ik er op uit. Dan ontdek ik gezellige stadjes, unieke natuurgebieden of lokale wijnboeren. Puglia is daarvoor een zalige bestemming! De Italiaanse regio barst van de levendige steden en unieke stranden. Een kleinschalige bed and breakfast in Puglia is de uitvalsbasis bij uitstek om het gebied te verkennen.

Het hele jaar door heerlijk vertoeven

Het leuke is dat Puglia zuidelijk ligt. Daarom is het er ook in de lente of de herfst goed vertoeven. De zomers worden heet, maar aan de kust brengen briesjes de nodige verkoeling. En anders duik je gewoon in het zwembad van je chambre d’hôte in Puglia. De lokale gastheren en -vrouwen worden in geen tijd vrienden. In hun kleinschalige bed and breakfast in Puglia voelt het als thuis. De geur van verse ciambella – een soort van donut, maar dan op z’n Italiaans – aan het ontbijt maakt mijn dag meteen goed. Ik ontspan in de donzige witte lakens. En met hun tips ontdek ik geheime parels deze regio van Italië. Hoog tijd dat jij ook op ontdekking trekt!

Ontdek alle adresjes in Puglia