Lefkas

Griekenland

Vakantie Lefkas

Lefko is het Griekse woord voor wit. Het eiland Lefkas dankt zijn naam dan ook aan de witgekleurde stranden en rotsen bij Kaap Lefkatas. Ik vind het contrast met het diepblauwe water van de Ionische zee iedere keer weer oogverblindend mooi. Lefkas staat bekend om de beste surfstranden van heel Griekenland. Maar ook natuurliefhebbers komen volop aan hun trekken. Zelf houd ik van het bergachtige westen, waar je steil oprijzende rotsen vindt en gouden stranden. En in het groene binnenland van Lefkas heb ik zelfs watervallen ontdekt.

Meer over Lefkas

Bezienswaardigheden op Lefkas

Lefkas lijkt met haar helderblauwe water en witte stranden wel de Cariben van Griekenland. Maar naast de ongelofelijke stranden, heeft Lefkas ook mooie wandelgebieden. Het mag dan wel het witte eiland genoemd worden, eigenlijk is Lefkas gewoon hartstikke groen. In het noorden vind je op het platteland kleine dorpjes met stenen huisjes waar vrouwen nog steeds traditionele kleding dragen. In het oude gedeelte van Lefkada stad krijg je een goede indruk van de geschiedenis van dit mooie eiland. En de dag sluit je af met een duik in de zee bij Ai Yannis!

Eten en drinken op Lefkas

Lefkas heeft de ideale omstandigheden voor de productie van de meest verse producten van goede kwaliteit zoals olijfolie, honing, druiven en wijn. Probeer zeker eens de Bertzami, deze wijn wordt ook wel beschouwd als de beste wijn van Griekenland. Als traditioneel gerecht moet je zeker savoro proberen, dit is vis met knoflook, uien en rozemarijn. Ook van de zoete snacks krijg ik nooit genoeg, vooral de nougat (madolato). De keuze in lekkere gerechten is hier eindeloos.

Het weer op Lefkas

De zomers op Lefkas zijn warm en zonnig met temperaturen rond de 30 graden. Ook in de winter wordt het hier eigenlijk nooit echt koud. Echter is het wel te koud in de winter voor een echte zonvakantie, het is dan namelijk rond de 14 graden.

close

De mooiste ontdekkingen op Lefkas

Ver weg van de massa