Mallorca

Spanje

Vakantie Mallorca

Wat ben ik mezelf dankbaar dat ik op het laatste moment besloot om stevige wandelschoenen mee te nemen en niet alleen slippers. Nog een paar kilometer te gaan, en dan ben ik bij een uitkijkpunt van cap de Formentor beland. Vanuit hier is me een ongelofelijk uitzicht over de omgeving beloofd. Als ik uiteindelijk boven aankom, blijkt dit geen loze belofte. Het water onder me glinstert in het zonlicht en in de verte kan ik zelfs Menorca zien liggen! Terwijl ik even uitpuf van de wandeling, bedenk ik me hoe veelzijdig Mallorca is. Hier kun je iedere dag weer iets nieuws ontdekken. Wat hou ik toch van Spanje!

Meer over Mallorca

Bezienswaardigheden op Mallorca

Op Mallorca geniet ik van kleine zandstrandjes aan een azuurblauwe zee, duizenden olijven- en amandelbomen en verlaten dorpjes waar de tijd al eeuwenlang lijkt stil te staan. In de hoofdstad Palma de Mallorca kan ik urenlang slenteren langs de vele historische gebouwen die de stad rijk is. En als ik zin heb ik een échte wandeling, dan reis ik naar het Tramuntana-gebergte. De steile wanden torenen hoog boven het ongerepte landschap uit. De uitzichten onderweg zijn de klim waard!

Eten en drinken Mallorca

De uitgebreide keuken van Mallorca weet me altijd weer te verrassen. Ensaimadas worden vaak 's ochtends gegeten. Dit lekkere zoete gebakje is mijn favoriete manier om de dag te beginnen. Ook tijdens de lunch worden er genoeg lekkernijen geserveerd, zoals pa'amb oli (brood met olijfolie en soms ham of kaas) of sobrasada (rauwe worst). Qua hoofdgerechten heb je hier veel variatie, van vegetarische gerechten, tot visgerechten en vlees. Als je tumbet op de kaart ziet staan moet je dit zeker eens proberen. Of arroz brut, als je van wild vlees houdt.

Het weer op Mallorca

Mallorca kent warme zomers met veel zon en zachte winters waarin het bijna nooit vriest. De berggebieden op Mallorca hebben een koeler en natter klimaat. In de winter kan er op de hoogste plekken van het eiland ook wel eens sneeuw vallen. In de winter ligt de temperatuur rond de 15 graden en in de zomer kan dit oplopen tot boven de 30 graden.

close

De mooiste ontdekkingen op Mallorca

Ver weg van de massa