Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Vakantie verblijf cortijo

Vakantie in een cortijo

Overnachten in een Spaanse boerderij

  1. Home
  2. Verblijf
  3. Cortijo

Het authentieke Spaanse leven

Unieke adresjes in de Mediterranée

Rijdend door het schitterende Andalusië, langs witte dorpjes en olijfgaarden. Eens in de zoveel tijd stuit ik per toeval op een bijzonder plekje, zoals de cortijo waar ik gisteren heb overnacht. Het witte gebouw van de cortijo viel mij meteen op in de groene bergachtige omgeving. Ik was meteen nieuwsgierig en liep door de witte poort, een fonkelend zwembad sprong voor mijn ogen, daarachter een prachtig zicht op de bergen. Als je een rustzoeker bent zoals ik, is verblijven in een cortijo altijd een goed idee!

Wanneer je jezelf echt wil onderdompelen in de Zuid-Spaanse cultuur verblijf je tijdens je vakantie in een Spaanse cortijos. Een cortijo staat eigenlijk voor een traditionele landelijke woning. Maar in Andalusië is het eigenlijk meer bekend als een boerderij. In Italië kennen we de agriturismo en in Portugal de landelijke quinta’s. Eigenlijk allemaal heel erg vergelijkbaar, maar de ervaring blijft uniek!

Wist je dat...

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease

Ontdek cortijos weg van de massa

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Uniek overnachten in een cortijo

De boerderijen die ik in Zuid-Spanje heb ontdekt fungeren inmiddels niet meer voor voedselproductie. Alhoewel er genoeg eigenaren zijn die ook nog een kleine olijfboomgaard, kudde schapen of een landgoed met druivenplanten onderhouden. De hoofdfunctie is nu een vakantieverblijf geworden. Een vakantie in een cortijo staat garant voor het ervaren van de lokale cultuur. Het bezoeken van de omliggende dorpjes, marktjes, evenementen met flamencogezang en noem maar op. Je moet wel van rust houden want de cortijo’s die ik heb gevonden liggen op locaties waar je echt even helemaal weg bent van alle drukte.

Oase van rust en luxueuze eenvoud

Niet alleen hebben cortijos een landelijke uitstraling, ze worden gerund door de meest betrokken eigenaren die altijd hun best doen om het naar je zin te maken. Zoek een oase van rust op tijdens een vakantie in een kleinschalige en sfeervolle cortijo.

Je verblijft op unieke plekken op het platteland, vol comfort en gezelligheid. Ik vind zelf de luxueuze eenvoud van een cortijo geweldig. Het draait hier allemaal om het goede leven. Rond de kleinschalige cortijo’s liggen uitgestrekte olijfgaarden waarvan de olijven binnenkort heerlijke olie worden. Het fruit kan je zo van de boom plukken en meteen opeten. In de keuken hangt de jamón – Spaanse ham – te drogen. En het beste van allemaal? Jij hoeft helemaal niets te doen!

Zoekend naar unieke cortijos

Niet alleen in het sfeervolle Andalusië stuitte ik op verschillende cortijos, ook in Gran Canaria werd ik aangenaam verrast door een witte cortijo. Ga een bijzondere vakantie tegemoet in Spanje waar je de gehele omgeving kan verkennen. Het ene moment geniet je van de zon op het terras en het andere moment ben je op de lokale markt om vers gesneden serranoham, olijven en manchego-kaas te proeven. Als je op zoekt bent naar een oase van rust, is verblijven in een cortijo echt wat voor jou… Als je bij mij een Spaanse cortijo als vakantieverblijf boekt, zijn de vliegtuigtickets en een volledig verzekerde huurauto ook inbegrepen. Zodoende heb je direct alles geboekt en is het goed geregeld. En je kunt lekker op je eigen tempo op ontdekking.