Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
oud huis op platteland met veel bomen en gras

Vakantie in een agriturismo

  1. Home
  2. Verblijf
  3. Agriturismo

Ontdek een agriturismo in Italië

Met een glas lokale wijn in mijn hand kijk ik om mij heen, terwijl ik de zon achter de groene, glooiende heuvels zie zakken. In Italië logeer ik het liefst op een agriturismo; een authentieke boerderij waar je helemaal opgaat in het landelijke leven. Een agriturismo zit altijd op een rustige plek in de natuur. Je vindt ze in allerlei verschillende vormen; van gerestaureerde landhuizen tot kleinschalige bed & breakfasts. Leuk weetje: een agriturismo in Italië wordt als iets anders gezien dan logeren op een camping. Je moet een speciale vergunning hebben om dit te runnen. In vrijwel elke regio in Italië vind je agriturismo’s, zoals in Puglia, Umbrië, Toscane of op de eilanden Sardinië en Sicilië. Welke Italiaanse regio ga jij ontdekken vanuit je agriturismo?

Vakantie Italië
  • Authentieke ervaringen in de natuur
  • Ervaar een reis vol rust & ruimte
  • Geniet van warme gastvrijheid

Ontdek mijn agriturismo in Italië weg van de massa

Zoek jij bijvoorbeeld een agriturismo met zwembad in Italië? Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Een agriturismo in Italië vind je voor ieder reisgezelschap

Een agriturismo bij de Italiaanse meren, in de bergen of op een eiland als Sardinië: het is allemaal even heerlijk. Olijven plukken, genieten van huisgemaakte gerechten in de boomgaard, een wandeling maken over de groene heuvels, lokale wijn leren kennen tijdens een wijnproeverij… Een agriturismo geeft een vakantie nét dat beetje extra. Leuk is dat je allerlei soorten agriturismo’s hebt. Een omgebouwde villa waar je met een groep vrienden of je familie in logeert, een romantische kamer op de boerderij voor jou en je lief of een landhuisje voor jullie gezin: je hebt het voor het uitkiezen. Dat is nog eens iets anders dan een tentje op de camping. Vanuit je agriturismo verken je eenvoudig de omgeving. Handig: als je een vliegvakantie bij mij boekt, is een huurauto inclusief.

Beleef het Italiaanse leven en verken alle mooie plekken

Wauw, wat is Italië toch een prachtig land. Vanuit je agriturismo ga je zo op pad. Naar het zandstrand Spiaggia 300 Gradini in Lazio met in de verte de glooiende heuvels richting Toscane. Mooi is ook het pittoreske kustplaatsje Sperlonga tussen Rome en Napels, waar je fijn wandelt langs de witgekalkte huisjes met blauwe luiken of over het idyllische strand. Sla in dit dorp een bezoek aan de grot van Keizer Tiberius niet over. Ook interessant: de bezienswaardigheden van het eiland Elba ontdekken, waar Napoleon gevangen zat. Heerlijk eten doe je in heel Italië: bij je eigen agriturismo of bijvoorbeeld bij een restaurant op Sicilië. Pizza’s, pasta, vis en dat alles kraakvers en super smeuïg, mmm…. Sta jij ook al te trappelen om naar een agriturismo in Italië te gaan?

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease