Karpathos

Griekenland

Vakantie Karpathos

In mijn auto rijd ik over een kronkelend bergweggetje. Ik kijk mijn ogen uit. Wat is het Griekse eiland Karpathos prachtig! Hier proef en zie je het oude Griekenland terug in het dagelijkse leven. Middeleeuwse dorpjes waar vrouwen nog in klederdracht lopen en gezellige taverna’s die verstopt liggen tussen de groene berghellingen, waar lokale specialiteiten worden geserveerd. In hoofdstad Karpathos-stad geniet ik van lokale visgerechten die vers voor me worden bereid. Karpathos heeft mijn hart veroverd!

Meer over Karpathos

Bezienswaardigheden op Karpathos

Op Karpathos hoef ik me, ondanks de rust en stilte die er heerst, nooit te vervelen. De heuvels, afgelegen baaien en witte bergdorpjes wisselen elkaar af. Ik geniet van het pittoreske stadje Olympos. De smalle straatjes, lokale architectuur en mooie uitzichtpunten maken het plaatje compleet. Ik eindig de dag het liefst bij één van de mooie baaitjes die ik vaak helemaal voor mezelf lijk te hebben. Mijn favoriet? Het zandstrand Achata Beach waar de imposante rotsen uit het zand steken en het water helderblauw is.

Eten en drinken op Karpathos

Lekker eten, daar weten de eilandbewoners van Karpathos alles van. In de lokale taverna’s geniet ik van traditionele Griekse specialiteiten. Tijdens een middagje aan het strand kan het zomaar zijn dat de geur van vers gebakken vis je neus binnendringt, want bij de kust zijn er genoeg taverna’s te vinden met uitzicht over de zee. De souvlaki, gyros en de tzatziki smaken hier ongeëvenaard. Maar mijn echte favorieten zijn de heerlijke visspecialiteiten, zoals spaghetti met krab of versgebakken vis van de barbecue.

Het weer op Karpathos

Op Karpathos zijn de zomers warm en droog, de winters zijn mild. In vergelijking met de buureilanden valt er op Karpathos gemiddeld op jaarbasis minder neerslag. In de zomer heeft Karpathos veel zonnige dagen zonder enige neerslag. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden in de zomer en 13 zonuren per dag is Karpathos de ideale bestemming voor zonliefhebbers.

close

De mooiste ontdekkingen in Karpathos

Ver weg van de massa