Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Een koppel rijdend in een auto over de bergwegen van Portugal

Autovakantie in Portugal

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Autovakantie
  4. Portugal

Met je eigen auto naar Portugal

Soms vind ik het heerlijk om met mijn eigen auto op vakantie te gaan. Lekker cruisen naar mijn vakantiebestemming met een volle kofferbak en meezingen met alle hits op mijn playlist. Een autovakantie naar Portugal is bijvoorbeeld zo’n favoriet. Je hoeft geen rekening te houden met anderen, bepaalt zelf je route en reistijd en bent helemaal vrij om te gaan en staan waar je wilt. In het gevarieerde Portugal is dat extra fijn. Het heeft de stranden van Costa de Lisboa en de Algarve, maar ook de groene, heuvelachtige binnenlanden in Noord-Portugal en Alentejo en de cultuur in Porto en Lissabon. Met de auto bij de hand hoef je alleen maar te kiezen. Waar rijd jij als eerste naartoe?

 

Alle vrijheid tijdens je autovakantie naar Portugal

Als je met een groep vrienden naar Portugal gaat om een rondreis te maken, dan is een autovakantie ideaal. Wel zo makkelijk als je bijvoorbeeld wilt surfen of als je onderweg nog een vriend oppikt. Ook voor families kan het handig zijn om met je eigen auto op pad te gaan. Je laadt de auto vol met spullen en stopt onderweg zo vaak je maar wilt. Maak je een roadtrip met je lief, dan is zo’n eigen auto ook ideaal, want je bepaalt dan helemaal waar je heen gaat en wanneer. Zelfs last minute ben je zo vertrokken en voor je het weet zit je tussen de wijnvelden, aan de Atlantische Oceaan of bij je vakantiehuis in de binnenlanden van Portugal. Staat jouw auto al klaar?

Auto klaar, ontdekken maar

Wow, wat zijn er in Portugal veel unieke plekjes. Te gek vind ik het bijvoorbeeld om met de auto naar het dorp Monchique te rijden en vanaf daar een prachtige wandeling te maken naar Faró. Het is even klimmen, maar het uitzicht en de rust maken alles goed. Rijd daarna zeker even door naar het strand van Algarve voor een verkwikkende duik in zee of schuif aan bij een lokaal restaurant voor een boterzachte vis. Tijdens een autoreis is het ook fijn rondkijken in de wijnstreken van Portugal. Houd je ook van de vrijheid om per dag te kijken waar je naartoe gaat, terwijl je overnacht bij de meest gezellige adresjes?

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease