Cyprus

Vakantie Cyprus

“Cabin crew, please prepare for landing”. Terwijl het vliegtuig langzaam steeds meer begint te dalen, kijk ik nieuwsgierig uit mijn raampje. Onder me zie ik helderblauw water en lang uitgerekte stranden opdoemen. Wauw! Als ik de aankomsthal binnenkom, staat mijn goede vriendin Helena me al op te wachten. “Wat fijn dat je er bent Eliza! Ik ga je alle mooie plekjes van het eiland laten zien!”. Ze neemt me mee naar de archeologische plaats Choirokoitia, de rots van Aphrodite en het Troödosgebergte. Na een dag vol nieuwe indrukken kan ik mijn geluk niet op. Ik kan niet wachten om te ontdekken wat voor geheimen Cyprus nog meer voor me heeft.

Meer over Cyprus

Bezienswaardigheden op Cyprus

Cyprus is eigenlijk een groot museum met opgravingen en ruïnes op bijna elke straathoek. Ik zag het met eigen ogen toen mijn vriendin Helena me meenam naar alle mooie plekken op het eiland. Ik genoot van de Cypriotische natuur (droog, maar wel groen en fleurig), de cultuur en typische dingen van eiland. In het Troödosgebergte maakte ik mooie wandelingen door de natuur en bezocht ik historische dorpjes. De veelzijdigheid van Cyprus zorgt ervoor dat je hier iedere keer wel weer iets nieuws kunt ontdekken. Let op: op Cyprus rijdt men links!

Eten en drinken op Cyprus

In Cyprus kun je genieten van gerechten met allerlei verschillende invloeden. Zo kun proef je Griekse, Turkse, Italiaanse en Engelse invloeden terug in de maaltijden. Als je niet goed kan kiezen en eigenlijk allerlei soorten eten lekker vindt, zit je hier dus zeker goed! Voor de twijfelaars onder ons is het bestellen van een meze een goede optie. Deze mix van kleine typische Cypriotische gerechten is de perfecte manier om alle specialiteiten van het huis in één maaltijd te proeven. Of probeer eens de halloumi (heerlijk frisse geitenkaas), verse tomaten, sinaasappels en grote olijven, en dit alles op smaak gebracht met een flesje Cypriotische wijn.

Het weer op Cyprus

Op Cyprus is het eigenlijk bijna altijd aangenaam weer. Vooral vanaf mei tot half oktober is dit een van de warmste eilanden van Europa, met een grote zonzekerheid. In november tot en met april valt de meeste regen op Cyprus. In de zomer kan de temperatuur in het binnenland oplopen tot 40 graden. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om verkoeling op te zoeken, met een prachtige zee binnen handbereik.

close

Al mijn ontdekkingen op Cyprus

Altijd in een bijzondere omgeving

De mooiste ontdekkingen op Cyprus

Ver weg van de massa