Tenerife

Spanje

Vakantie Tenerife

Terwijl ik met een bonkend hart het stuur steeds steviger vast begin te houden, herinner ik mezelf er aan dat het uitzicht straks alles waard zal zijn. Nog maar een paar haarspeldbochten te gaan. Als ik uiteindelijk aan de andere kant van de berg aan kom, kijk ik mijn ogen uit. Tenerife is een constante speurtocht naar verborgen schatten, overal zijn prachtige landschappen te ontdekken. Het enige wat je hoeft te doen is in een auto te springen en op zoek te gaan. En… dapper genoeg om de meest adembenemende wegen te durven nemen. Dan ontdek je echt de mooiste plekjes!

Meer over Tenerife

Bezienswaardigheden op Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Hier vind je het hoogste punt van Spanje, namelijk de bijna vierduizend meter hoge vulkaan El Teide. Honderden bloemen en de door lava donker gekleurde stranden maken het eiland zeer contrastrijk. Ik houd van de stranden van Tenerife, maar maak er ook eindeloze wandeltochten door de prachtige natuur. Het ligt er maar net aan hoe ik de avond ervoor doorbreng. De eilandbewoners houden wel van een feestje. Dat maakt dat het soms zeer vroeg kan worden…

Eten en drinken op Tenerife

Vanzelfsprekend kun je op Tenerife genieten van de lekkerste visgerechten. Ik ga zelf het liefste voor de vangst van de dag en laat deze op de bakplaat klaarmaken. Qua vlees wordt er in de lokale specialiteiten veelal gebruik gemaakt van geitenvlees en konijn. Echter kom je langs de kust ook wel varkensvlees, rundvlees en kip op het menu tegen. Papas arrugasas zijn aardappeltjes die in de schil worden gekookt. Deze worden niet alleen op Tenerife, maar alle Canarische eilanden vaak geserveerd bij vlees of vis. Vaak krijg je hier mojosaus bij om de aardappeltjes in te dippen. Mijn persoonlijke favoriet is rode mojo, deze is heet en gekruid. Je hebt echter ook mojo verde, deze is groen en minder pittig. Als je in het zuiden van Tenerife bent, probeer dan zeker een Abona wijntje.

Het weer op Tenerife

Het noorden van Tenerife is vaak wat bewolkt, waardoor er meer neerslag valt dan in het zuiden. Het noorden is daardoor wel erg groen! Het zuiden van Tenerife is zonnig. In de zomer is de temperatuur rond de 25 graden. ´s Winters is de gemiddelde temperatuur 19 graden, om nog heerlijk buiten te kunnen zitten is het dan wel fijn als je een extra trui hebt ingepakt.

Autorijden op Tenerife

De bergen op Tenerife zorgen soms voor uitdagende autoritten. Uitgezonderd de snelwegen of de autopistas zijn de wegen af en toe steil en smal en is extra oplettendheid geboden. De wegen zijn beveiligd met vangrails.

Tip: Als jij bij mij een vliegreis boekt is er altijd een huurauto van de kleinste categorie inclusief. Als je een auto met een sterkere motor wilt reserveren, zodat je makkelijker de steile wegen op komt, is dat ook mogelijk. In de boekingsstappen, tegen een meerprijs, kan je de auto upgraden.

close

De mooiste ontdekkingen op Tenerife

Ver weg van de massa