De hele week had ik El Teide al zien liggen. Het is de grootste berg van Spanje en de derde grootste vulkaan van de wereld. En hoewel Tenerife met haar zwarte stranden en honderden bloemen zoveel moois te bieden heeft, mag een bezoekje aan El Teide niet ontbreken.

Na mijn desayno met koffie en churros met suiker, stap ik mijn huurauto in. Over slingerende weggetjes rijd ik door bloemenvelden en zie ik ongerepte lavavelden. Na een mooie rit stop ik bij Roques de Garcia. Ik krijg kippenvel van het uitzicht op de grillige rotsen in het vulkanische landschap.

Ik besluit mijn auto te laten staan en wandelend verder te gaan. Ik snuif de frisse lucht op. Mijn goede vriend José had me voordat ik naar Tenerife vertrok, al gezegd dat ik een vergunning moest aanvragen waarmee je de top mag beklimmen. Je kan ook met een kabelbaantje naar boven, vertelde hij. “Daar wacht een adembenemend uitzicht,” beloofde hij mij.

Het is een pittige klim, maar bij elke stap die ik zet wordt het uitzicht mooier. Het is hier zoveel groener dan ik had verwacht! Ik zie veel zandweggetjes rond de berg kronkelen en al gauw sta ik boven. José had gelijk. Het uitzicht op de krater en het maanlandschap is adembenemend. Je kan Tenerife niet verlaten zonder El Teide te bezoeken!

Wil jij ook wandelen op El Teide? Zorg dan dat je van te voren een vergunning aanvraagt. Deze heb je nodig als je de hele berg gaat beklimmen, maar ook voor de laatste 200 meter als je helemaal naar de top wil. Een kaartje voor de kabelbaan kan je ter plaatse kopen.

De hele week had ik El Teide al zien liggen. Het is de grootste berg van Spanje en de derde grootste vulkaan van de wereld. En hoewel Tenerife met haar zwarte stranden en honderden bloemen zoveel moois te bieden heeft, mag een bezoekje aan El Teide niet ontbreken.

Na mijn desayno met koffie en churros met suiker, stap ik mijn huurauto in. Over slingerende weggetjes rijd ik door bloemenvelden en zie ik ongerepte lavavelden. Na een mooie rit stop ik bij Roques de Garcia. Ik krijg kippenvel van het uitzicht op de grillige rotsen in het vulkanische landschap.

Ik besluit mijn auto te laten staan en wandelend verder te gaan. Ik snuif de frisse lucht op. Mijn goede vriend José had me voordat ik naar Tenerife vertrok, al gezegd dat ik een vergunning moest aanvragen waarmee je de top mag beklimmen. Je kan ook met een kabelbaantje naar boven, vertelde hij. “Daar wacht een adembenemend uitzicht,” beloofde hij mij.

Het is een pittige klim, maar bij elke stap die ik zet wordt het uitzicht mooier. Het is hier zoveel groener dan ik had verwacht! Ik zie veel zandweggetjes rond de berg kronkelen en al gauw sta ik boven. José had gelijk. Het uitzicht op de krater en het maanlandschap is adembenemend. Je kan Tenerife niet verlaten zonder El Teide te bezoeken!

Wil jij ook wandelen op El Teide? Zorg dan dat je van te voren een vergunning aanvraagt. Deze heb je nodig als je de hele berg gaat beklimmen, maar ook voor de laatste 200 meter als je helemaal naar de top wil. Een kaartje voor de kabelbaan kan je ter plaatse kopen.

15 januari, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.