Ik weet het nog goed: de keer dat ik voor het eerst op Tenerife kwam. Ik wist wel dat het het grootste eiland is van de Canarische eilanden, maar verder wist ik niet goed wat te verwachten. Die eerste week op Tenerife werd ik verrast door ruige landschappen en afgelegen, prachtige strandjes. Sindsdien heb ik Tenerife in mijn hart gesloten. Elk jaar keer ik wel een keertje terug en probeer ik met tips van locals weer nieuwe plekken te ontdekken om aan mijn lijstje bezienswaardigheden te kunnen toevoegen.

Het kleurrijke kustdorpje Garachico

Eén van mijn favoriete dorpjes op Tenerife is Garachico. Dit dorpje ligt diep in een vallei en wordt omgeven door bossen en een ruige, vulkanische kustlijn. Slenterend door Garachico kom ik die middag nauwelijks mensen tegen. Een gevoel van rust overvalt me, terwijl ik mijn ogen uitkijk naar de charmante witte huisjes, mooie pleintjes en een indrukwekkend fort.

Tenerife Garachico

De indrukwekkende natuur van Anaga

Het mooie aan Tenerife is toch wel de prachtige natuur waarover het beschikt. Zo verwonder ik me steeds weer over het Anaga-gebergte in het noordelijkste puntje van het eiland. In dit natuurgebied loop ik een paar stevige wandelingen samen met drie locals. We lopen langs steile kliffen en ik geniet van het pure leven dat mensen hier in de bergen nog leiden. Hier wordt nog echt geleefd van eigen fruitteelt. En dan dat uitzicht op zee… Genieten! Ook benieuwd naar deze natuur? Start je rit door het Anaga-gebergte in Punta del Hidalgo.

Tenerife Anaga

Bergdorpje Masca

“Hou je van een beetje avontuur, Eliza?”, vraagt local Manuel me op een ochtend. “Kom, dan lopen we de wandeling door de kloof van Masca!” Hij belooft me dat het een schitterende wandeltocht is, één van de mooiste op Tenerife. Maar ook een pittige. De tocht duurt zo’n drie uur en voert ons langs honderden meters hoge rotsen. Drie uur later moet ik toegeven: dit was enigszins zwaar, maar tegelijkertijd zó mooi!

Tenerife Masca

Dolfijnen spotten langs de kust van Tenerife

Toen ik hoorde over de vele dolfijnen die langs de kust van Tenerife zwemmen, wilde ik maar één ding: ze zien! Helemaal toen Manuel me vertelde dat er ook een kans is om orka’s en potvissen te spotten. Manuel boekte een boottocht voor ons vanuit Los Gigantes, vanwaar de boot richting buureiland La Gomera vaart. En met succes: de orka’s blijven uit voor ons, maar de hordes dolfijnen die we onderweg zien zijn werkelijk magisch te noemen…

Dolfijnen

De kliffen van Los Gigantes

Nu we toch in Los Gigantes zijn… Dit charmante dorpje staat bekend om zijn indrukwekkende kliffen, die ook zeker een bezoekje waard zijn. Samen met Manuel rijd ik over de kliffen, terwijl adembenemende afronden naast ons mijn aandacht trekken. Hier zou ik altijd wel willen rijden…

Tenerife Los Gigantes

Cliffs known as “Los Gigantes (Acantilados de los Gigantes) ” in Tenerife, Canary islands, Spain

Uniek overnachten op Tenerife

Ik heb al vele mooie adresjes mogen ontdekken op Tenerife!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Ik weet het nog goed: de keer dat ik voor het eerst op Tenerife kwam. Ik wist wel dat het het grootste eiland is van de Canarische eilanden, maar verder wist ik niet goed wat te verwachten. Die eerste week op Tenerife werd ik verrast door ruige landschappen en afgelegen, prachtige strandjes. Sindsdien heb ik Tenerife in mijn hart gesloten. Elk jaar keer ik wel een keertje terug en probeer ik met tips van locals weer nieuwe plekken te ontdekken om aan mijn lijstje bezienswaardigheden te kunnen toevoegen.

Het kleurrijke kustdorpje Garachico

Eén van mijn favoriete dorpjes op Tenerife is Garachico. Dit dorpje ligt diep in een vallei en wordt omgeven door bossen en een ruige, vulkanische kustlijn. Slenterend door Garachico kom ik die middag nauwelijks mensen tegen. Een gevoel van rust overvalt me, terwijl ik mijn ogen uitkijk naar de charmante witte huisjes, mooie pleintjes en een indrukwekkend fort.

Tenerife Garachico

De indrukwekkende natuur van Anaga

Het mooie aan Tenerife is toch wel de prachtige natuur waarover het beschikt. Zo verwonder ik me steeds weer over het Anaga-gebergte in het noordelijkste puntje van het eiland. In dit natuurgebied loop ik een paar stevige wandelingen samen met drie locals. We lopen langs steile kliffen en ik geniet van het pure leven dat mensen hier in de bergen nog leiden. Hier wordt nog echt geleefd van eigen fruitteelt. En dan dat uitzicht op zee… Genieten! Ook benieuwd naar deze natuur? Start je rit door het Anaga-gebergte in Punta del Hidalgo.

Tenerife Anaga

Bergdorpje Masca

“Hou je van een beetje avontuur, Eliza?”, vraagt local Manuel me op een ochtend. “Kom, dan lopen we de wandeling door de kloof van Masca!” Hij belooft me dat het een schitterende wandeltocht is, één van de mooiste op Tenerife. Maar ook een pittige. De tocht duurt zo’n drie uur en voert ons langs honderden meters hoge rotsen. Drie uur later moet ik toegeven: dit was enigszins zwaar, maar tegelijkertijd zó mooi!

Tenerife Masca

Dolfijnen spotten langs de kust van Tenerife

Toen ik hoorde over de vele dolfijnen die langs de kust van Tenerife zwemmen, wilde ik maar één ding: ze zien! Helemaal toen Manuel me vertelde dat er ook een kans is om orka’s en potvissen te spotten. Manuel boekte een boottocht voor ons vanuit Los Gigantes, vanwaar de boot richting buureiland La Gomera vaart. En met succes: de orka’s blijven uit voor ons, maar de hordes dolfijnen die we onderweg zien zijn werkelijk magisch te noemen…

Dolfijnen

De kliffen van Los Gigantes

Nu we toch in Los Gigantes zijn… Dit charmante dorpje staat bekend om zijn indrukwekkende kliffen, die ook zeker een bezoekje waard zijn. Samen met Manuel rijd ik over de kliffen, terwijl adembenemende afronden naast ons mijn aandacht trekken. Hier zou ik altijd wel willen rijden…

Tenerife Los Gigantes

Cliffs known as “Los Gigantes (Acantilados de los Gigantes) ” in Tenerife, Canary islands, Spain

Uniek overnachten op Tenerife

Ik heb al vele mooie adresjes mogen ontdekken op Tenerife!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

15 november, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.