Ben jij ook het koude en grauwe weer beu? Loop je liever in een t-shirt door de pittoreske Spaanse dorpjes, of ga je graag op een actieve zonvakantie nu de temperaturen lekker zacht zijn in Zuid-Europa? Voor een winterzonvakantie in november hoef je niet ver van huis. Ik heb namelijk in Europa een aantal fijne bestemmingen in november. Want wat is het nu fijner dan in de winter te genieten van de Mediterrane warmte en zon? Lees verder en ontdek waar jij in november de zon kunt vinden.

Alicante

In Spanje voelt het in november nog altijd aan als zomer. Het zonnetje schijnt er namelijk nog steeds, je ziet er vaak een mooie blauwe lucht en de temperatuur is heel fijn. Zo is het in november rond de 16-20 graden wat het heerlijk maakt om wandelingen te maken en terrasjes te pakken. Daarnaast is Alicante omgeven door prachtige heuvels die er ook nog eens voor zorgen dat er het hele jaar door weinig regen valt. Ga eens met de huurauto naar het natuurpark La Font Roja waar je kunt struinen door de natuur en genieten van de rust.

Alicante Costa Blanca

Tenerife

Ik kan niet wachten om de Canarische Eilanden weer te bezoeken. Weet je waarom? Omdat de Canarische Eilanden gemiddeld warmer zijn dan op vasteland vanwege de ligging vlakbij Afrika. Toen ik dit hoorde, wist ik meteen dat ik naar Tenerife wilde. Als het iets koeler is, vind ik het fijn om meer op avontuur te gaan. Het weer op dit eiland is heerlijk in november; rond de 20 graden Celcius en veel zon. Zo besloot ik afgelopen winter de Mount El Teide te beklimmen. De Mount El Teide is niet alleen de hoogste vulkaan van de Canarische Eilanden, maar het is ook de hoogste berg in Spanje.

Tenerife Candelaria

Cyprus

Cyprus heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme droge zomers. Dit is één van mijn zonzekere en warme bestemmingen in november. Het kan in deze maand nog steeds rond de 20 graden Celcius zijn. Als ik op Cyprus ben, voel ik me een echte ontdekkingsreiziger. Op dit eiland bekijk ik graag de culturele schoonheden zoals de opgravingen, forten en kastelen. 

Naast de culturele authenticiteit van Cyprus, is ook de keuken heel divers en heeft het veel Griekse, Turkse, Italiaanse en Midden-Oosterse invloeden. De meeste Cypriotische gerechten bestaan uit lamsvlees, geitenvlees, stoofschotels, maar natuurlijk ook allerlei visgerechten. Weet je niet wat je wil bestellen? Dan moet je een meze bestellen. Je krijgt dan maar liefst 10 tot 20 verschillende Cypriotische gerechten. Een goede oplossing om al dat lekkers te proeven. Houd je graag van eten? Maak van deze winterzonvakantie een culinaire vakantie. Perfect voor de maand november!

Cyprus Paphos

Madeira

Madeira is dé perfecte bestemming als je op zoek bent naar rust en natuur deze winter. In november geniet je hier nog steeds van heerlijk weer. De temperatuur ligt rond de 20 graden Celcius en de zon schijnt nog vaak. Als ik weet dat ik naar Madeira ga, dan neem ik altijd mijn wandelschoenen mee. Het is namelijk een echt wandeleiland. Er zijn fijne wandelroutes van diverse afstanden. Veel van deze wandelroutes gaan langs levada’s, dit zijn speciale interrogatiekanalen die het eiland van water voorzien. Sommige levada’s bestaan sinds de 16-eeuw. Madeira heeft ook nog eens een unieke flora en fauna, welke je tijdens deze prachtige wandelingen zeker versteld doet staan. De natuur is erg tropisch en je vindt er veel bloemen. Madeira wordt ook niet voor niets het bloemeneiland genoemd.

Madeira Funchal

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in november?

Dit waren voor mijn beste bestemmingen voor een zonvakantie in november. Heb je zin gekregen om in november de zon op te zoeken in Europa? Neem dan snel een kijkje tussen mijn winterzon adresjes. Heb je nog een zonnige vakantiebestemming in deze maand die niet mag missen in dit rijtje? Ik hoor het graag van je!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Ben jij ook het koude en grauwe weer beu? Loop je liever in een t-shirt door de pittoreske Spaanse dorpjes, of ga je graag op een actieve zonvakantie nu de temperaturen lekker zacht zijn in Zuid-Europa? Voor een winterzonvakantie in november hoef je niet ver van huis. Ik heb namelijk in Europa een aantal fijne bestemmingen in november. Want wat is het nu fijner dan in de winter te genieten van de Mediterrane warmte en zon? Lees verder en ontdek waar jij in november de zon kunt vinden.

Alicante

In Spanje voelt het in november nog altijd aan als zomer. Het zonnetje schijnt er namelijk nog steeds, je ziet er vaak een mooie blauwe lucht en de temperatuur is heel fijn. Zo is het in november rond de 16-20 graden wat het heerlijk maakt om wandelingen te maken en terrasjes te pakken. Daarnaast is Alicante omgeven door prachtige heuvels die er ook nog eens voor zorgen dat er het hele jaar door weinig regen valt. Ga eens met de huurauto naar het natuurpark La Font Roja waar je kunt struinen door de natuur en genieten van de rust.

Alicante Costa Blanca

Tenerife

Ik kan niet wachten om de Canarische Eilanden weer te bezoeken. Weet je waarom? Omdat de Canarische Eilanden gemiddeld warmer zijn dan op vasteland vanwege de ligging vlakbij Afrika. Toen ik dit hoorde, wist ik meteen dat ik naar Tenerife wilde. Als het iets koeler is, vind ik het fijn om meer op avontuur te gaan. Het weer op dit eiland is heerlijk in november; rond de 20 graden Celcius en veel zon. Zo besloot ik afgelopen winter de Mount El Teide te beklimmen. De Mount El Teide is niet alleen de hoogste vulkaan van de Canarische Eilanden, maar het is ook de hoogste berg in Spanje.

Tenerife Candelaria

Cyprus

Cyprus heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme droge zomers. Dit is één van mijn zonzekere en warme bestemmingen in november. Het kan in deze maand nog steeds rond de 20 graden Celcius zijn. Als ik op Cyprus ben, voel ik me een echte ontdekkingsreiziger. Op dit eiland bekijk ik graag de culturele schoonheden zoals de opgravingen, forten en kastelen. 

Naast de culturele authenticiteit van Cyprus, is ook de keuken heel divers en heeft het veel Griekse, Turkse, Italiaanse en Midden-Oosterse invloeden. De meeste Cypriotische gerechten bestaan uit lamsvlees, geitenvlees, stoofschotels, maar natuurlijk ook allerlei visgerechten. Weet je niet wat je wil bestellen? Dan moet je een meze bestellen. Je krijgt dan maar liefst 10 tot 20 verschillende Cypriotische gerechten. Een goede oplossing om al dat lekkers te proeven. Houd je graag van eten? Maak van deze winterzonvakantie een culinaire vakantie. Perfect voor de maand november!

Cyprus Paphos

Madeira

Madeira is dé perfecte bestemming als je op zoek bent naar rust en natuur deze winter. In november geniet je hier nog steeds van heerlijk weer. De temperatuur ligt rond de 20 graden Celcius en de zon schijnt nog vaak. Als ik weet dat ik naar Madeira ga, dan neem ik altijd mijn wandelschoenen mee. Het is namelijk een echt wandeleiland. Er zijn fijne wandelroutes van diverse afstanden. Veel van deze wandelroutes gaan langs levada’s, dit zijn speciale interrogatiekanalen die het eiland van water voorzien. Sommige levada’s bestaan sinds de 16-eeuw. Madeira heeft ook nog eens een unieke flora en fauna, welke je tijdens deze prachtige wandelingen zeker versteld doet staan. De natuur is erg tropisch en je vindt er veel bloemen. Madeira wordt ook niet voor niets het bloemeneiland genoemd.

Madeira Funchal

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in november?

Dit waren voor mijn beste bestemmingen voor een zonvakantie in november. Heb je zin gekregen om in november de zon op te zoeken in Europa? Neem dan snel een kijkje tussen mijn winterzon adresjes. Heb je nog een zonnige vakantiebestemming in deze maand die niet mag missen in dit rijtje? Ik hoor het graag van je!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

05 oktober, 2022|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. […] ook mijn blogs over mijn lievelingsbestemmingen in november, december, februari en maart als je nog niet helemaal weet wanneer en waar je op vakantie […]


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.