Ben jij ook het koude en grauwe weer beu? En lig je liever aan het strand in de zon? Voor een zonnige vakantie in november hoef je niet ver van huis. Ik heb namelijk in Europa een aantal fijne bestemmingen in november. Want wat is het nu fijner dan in de winter te genieten van de Mediterrane warmte en zon? Bekijk ook snel mijn favoriete winterzon adresjes waar het eigenlijk nooit koud is.

Alicante

In Spanje voelt het in november nog altijd aan als zomer. Het zonnetje schijnt er namelijk nog steeds, je ziet er vaak een mooie blauwe lucht en de temperatuur is heel fijn. Zo is het in november rond de 16-20 graden wat het heerlijk maakt om wandelingen te maken. Daarnaast is Alicante omgeven door prachtige heuvels die er ook nog eens voor zorgen dat er het hele jaar door weinig regen valt. Ga eens met de huurauto naar het natuurpark La Font Roja waar je kunt struinen door de natuur en genieten van de rust.

Alicante Costa Blanca

Tenerife

Ik kan niet wachten om de Canarische Eilanden weer te bezoeken. Weet je waarom? Omdat de Canarische Eilanden gemiddeld warmer zijn dan op vasteland vanwege de ligging vlakbij Afrika. Toen ik dit hoorde, wist ik meteen dat ik naar Tenerife wilde. Als het iets koeler is, vind ik het fijn om meer op avontuur te gaan. Zo heb ik kreeg ik aangeraden om de Mount El Teide te beklimmen. De Mount El Teide is niet alleen de hoogste vulkaan van de Canarische Eilanden, maar het is ook de hoogste berg in Spanje. Wist je dat Tenerife staat voor ‘witte berg’? Dit is een verwijzing naar de vulkaan de Teide.

Tenerife Candelaria

Cyprus

Cyprus heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme droge zomers. Dit is één van mijn zonzekere en warme bestemmingen in november. Het kan in deze maand nog steeds rond de 26 graden zijn. Als ik op Cyprus ben, voel ik me een echte ontdekkingsreiziger. Aangezien ik hier continu culturele schoonheden tegen kom, zoals opgravingen, forten en kastelen.

Naast de culturele authenticiteit van Cyprus, is ook de keuken heel divers. Ik kan me vinger er niet op leggen hoe de keuken heet, want de keuken heeft invloeden uit Griekenland, Turkije, Italië, Engeland en het Midden-Oosten. De meeste Cypriotische gerechten bestaan uit lamsvlees, geitenvlees, stoofschotels, maar natuurlijk ook allerlei visgerechten. Weet je niet wat je wil bestellen? Dan moet je een meze bestellen. Je krijgt dan maar liefst 10 tot 20 verschillende Cypriotische gerechten. Goede oplossing om al dat lekkers te proeven.

Cyprus Paphos

Madeira

Portugal en Spanje zijn beiden Iberische schiereilanden, maar Portugal heeft toch een ander klimaat. In Portugal is het net wat frisser vanwege het koelere zeewater van de Atlantische Oceaan. Maar het is er in november nog steeds rond de 20 graden. Ik kan niet wachten om weer de middeleeuwse kastelen, betoverende steden en goudgele stranden te zien.

Madeira is perfect als je op zoek bent naar rust en natuur. Als ik weet dat ik naar Madeira ga, dan neem ik altijd mijn wandelschoenen mee. Het is namelijk een echt wandeleiland. Er zijn fijne wandelroutes van diverse afstanden. De wandelroutes worden ook wel de ‘levadas’ genoemd. De eilanden hebben door hun ligging een unieke flora en fauna. Het eiland is namelijk beroemd vanwege de vele bloemen die er bloeien. Ik word er altijd heel vrolijk van!

Madeira Funchal

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in november?

Heb je zin gekregen om in november de zon op te zoeken in Europa? Neem dan snel een kijkje tussen mijn winterzon adresjes. Heb je nog een zonnige vakantiebestemming in deze maand die niet mag missen in dit rijtje? Ik hoor het graag van je!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Ben jij ook het koude en grauwe weer beu? En lig je liever aan het strand in de zon? Voor een zonnige vakantie in november hoef je niet ver van huis. Ik heb namelijk in Europa een aantal fijne bestemmingen in november. Want wat is het nu fijner dan in de winter te genieten van de Mediterrane warmte en zon? Bekijk ook snel mijn favoriete winterzon adresjes waar het eigenlijk nooit koud is.

Alicante

In Spanje voelt het in november nog altijd aan als zomer. Het zonnetje schijnt er namelijk nog steeds, je ziet er vaak een mooie blauwe lucht en de temperatuur is heel fijn. Zo is het in november rond de 16-20 graden wat het heerlijk maakt om wandelingen te maken. Daarnaast is Alicante omgeven door prachtige heuvels die er ook nog eens voor zorgen dat er het hele jaar door weinig regen valt. Ga eens met de huurauto naar het natuurpark La Font Roja waar je kunt struinen door de natuur en genieten van de rust.

Alicante Costa Blanca

Tenerife

Ik kan niet wachten om de Canarische Eilanden weer te bezoeken. Weet je waarom? Omdat de Canarische Eilanden gemiddeld warmer zijn dan op vasteland vanwege de ligging vlakbij Afrika. Toen ik dit hoorde, wist ik meteen dat ik naar Tenerife wilde. Als het iets koeler is, vind ik het fijn om meer op avontuur te gaan. Zo heb ik kreeg ik aangeraden om de Mount El Teide te beklimmen. De Mount El Teide is niet alleen de hoogste vulkaan van de Canarische Eilanden, maar het is ook de hoogste berg in Spanje. Wist je dat Tenerife staat voor ‘witte berg’? Dit is een verwijzing naar de vulkaan de Teide.

Tenerife Candelaria

Cyprus

Cyprus heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme droge zomers. Dit is één van mijn zonzekere en warme bestemmingen in november. Het kan in deze maand nog steeds rond de 26 graden zijn. Als ik op Cyprus ben, voel ik me een echte ontdekkingsreiziger. Aangezien ik hier continu culturele schoonheden tegen kom, zoals opgravingen, forten en kastelen.

Naast de culturele authenticiteit van Cyprus, is ook de keuken heel divers. Ik kan me vinger er niet op leggen hoe de keuken heet, want de keuken heeft invloeden uit Griekenland, Turkije, Italië, Engeland en het Midden-Oosten. De meeste Cypriotische gerechten bestaan uit lamsvlees, geitenvlees, stoofschotels, maar natuurlijk ook allerlei visgerechten. Weet je niet wat je wil bestellen? Dan moet je een meze bestellen. Je krijgt dan maar liefst 10 tot 20 verschillende Cypriotische gerechten. Goede oplossing om al dat lekkers te proeven.

Cyprus Paphos

Madeira

Portugal en Spanje zijn beiden Iberische schiereilanden, maar Portugal heeft toch een ander klimaat. In Portugal is het net wat frisser vanwege het koelere zeewater van de Atlantische Oceaan. Maar het is er in november nog steeds rond de 20 graden. Ik kan niet wachten om weer de middeleeuwse kastelen, betoverende steden en goudgele stranden te zien.

Madeira is perfect als je op zoek bent naar rust en natuur. Als ik weet dat ik naar Madeira ga, dan neem ik altijd mijn wandelschoenen mee. Het is namelijk een echt wandeleiland. Er zijn fijne wandelroutes van diverse afstanden. De wandelroutes worden ook wel de ‘levadas’ genoemd. De eilanden hebben door hun ligging een unieke flora en fauna. Het eiland is namelijk beroemd vanwege de vele bloemen die er bloeien. Ik word er altijd heel vrolijk van!

Madeira Funchal

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in november?

Heb je zin gekregen om in november de zon op te zoeken in Europa? Neem dan snel een kijkje tussen mijn winterzon adresjes. Heb je nog een zonnige vakantiebestemming in deze maand die niet mag missen in dit rijtje? Ik hoor het graag van je!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

18 oktober, 2019|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter