Al twee dagen kijk ik vanuit mijn adresje op Tenerife zaligmakend naar de Pico del Teide. De besneeuwde top van El Teide, grootste vulkaan van Tenerife blijft me fascineren. Hoog tijd om het eens van wat dichterbij te bekijken.

Met zijn 3718 meter boven zeeniveau ligt de vulkaan er indrukwekkend bij. Eigenaresse Marisol van Appartementen El Tejado vertelde me gisteravond bij het diner hoe ze de top van de vulkaan ooit beklom met haar fiets. Een verhaal dat indruk op me maakte. Om dit te doen is veel doorzettingsvermogen vereist, want het is alles behalve gemakkelijk. Toch wist Marisol me te triggeren. Vandaag ga ik zelf naar boven!

Het is pas 7.30 uur, maar ik sta al naast de fiets die ik van Marisol geleend heb. Vanmiddag is het waarschijnlijk te warm voor deze uitdaging, en dan lig ik liever bij het zwembad. Ik stap op mijn zadel en begin te trappen. Dat gaat vooralsnog prima, maar ik weet wat er voor me ligt…

Fietsen boven een wolkendek

Aangekomen aan de voet van de El Teide, vult mijn buik zich met kriebels. Een lichte spanning, constateer ik. “Je kunt dit, Eliza” fluister ik mezelf toe. Ik zet mijn voeten nog even wat steviger op de trappers en rijd vol goede moed de hoogte in. Dat lijkt goed te gaan, maar al snel voel ik mijn ademhaling tekeer gaan. Marisol had gelijk, dit is zwaar! Toch neemt het uitzicht dat ik nu heb, op een wolkendek onder me, veel pijntjes weg. Het tovert zelfs een glimlach op mijn gezicht. Het kale woestijnlandschap heeft hier in de hoogte plaats gemaakt voor meer beboste stukken.

Na ruim 3 uur op de fiets is het memorabele moment daar: de top. Heel even vraag ik me af of het niet gevaarlijk is, hier bovenop die top. Maar dan denk ik weer aan de woorden van Marisol: de laatste uitbarsting in het park werd geregistreerd in 1909. Dat zal dus allemaal wel meevallen. Ik zucht. Stiekem ben ik best een beetje trots op mezelf. Deze tocht is heftig, maar tegelijkertijd ook oogverblindend mooi. En ik heb het maar mooi gedaan!

Bekijk ook eens al mijn adresjes op Tenerife.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Al twee dagen kijk ik vanuit mijn adresje op Tenerife zaligmakend naar de Pico del Teide. De besneeuwde top van El Teide, grootste vulkaan van Tenerife blijft me fascineren. Hoog tijd om het eens van wat dichterbij te bekijken.

Met zijn 3718 meter boven zeeniveau ligt de vulkaan er indrukwekkend bij. Eigenaresse Marisol van Appartementen El Tejado vertelde me gisteravond bij het diner hoe ze de top van de vulkaan ooit beklom met haar fiets. Een verhaal dat indruk op me maakte. Om dit te doen is veel doorzettingsvermogen vereist, want het is alles behalve gemakkelijk. Toch wist Marisol me te triggeren. Vandaag ga ik zelf naar boven!

Het is pas 7.30 uur, maar ik sta al naast de fiets die ik van Marisol geleend heb. Vanmiddag is het waarschijnlijk te warm voor deze uitdaging, en dan lig ik liever bij het zwembad. Ik stap op mijn zadel en begin te trappen. Dat gaat vooralsnog prima, maar ik weet wat er voor me ligt…

Fietsen boven een wolkendek

Aangekomen aan de voet van de El Teide, vult mijn buik zich met kriebels. Een lichte spanning, constateer ik. “Je kunt dit, Eliza” fluister ik mezelf toe. Ik zet mijn voeten nog even wat steviger op de trappers en rijd vol goede moed de hoogte in. Dat lijkt goed te gaan, maar al snel voel ik mijn ademhaling tekeer gaan. Marisol had gelijk, dit is zwaar! Toch neemt het uitzicht dat ik nu heb, op een wolkendek onder me, veel pijntjes weg. Het tovert zelfs een glimlach op mijn gezicht. Het kale woestijnlandschap heeft hier in de hoogte plaats gemaakt voor meer beboste stukken.

Na ruim 3 uur op de fiets is het memorabele moment daar: de top. Heel even vraag ik me af of het niet gevaarlijk is, hier bovenop die top. Maar dan denk ik weer aan de woorden van Marisol: de laatste uitbarsting in het park werd geregistreerd in 1909. Dat zal dus allemaal wel meevallen. Ik zucht. Stiekem ben ik best een beetje trots op mezelf. Deze tocht is heftig, maar tegelijkertijd ook oogverblindend mooi. En ik heb het maar mooi gedaan!

Bekijk ook eens al mijn adresjes op Tenerife.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

31 augustus, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.