Italië

Vakantie Italië

Ik loop dromerig te slenteren door de straten van een klein dorpje in Zuid-Italië tot ik plotseling opschrik van een scooter die rakelings langs me heen rijdt. “Mi scusi!” Het meisje op de scooter steekt haar hand verontschuldigend op. Ik gebaar terug dat het niet uitmaakt. Hoe kan ik me ergens druk over maken terwijl ik rondloop in deze prachtige omgeving? Het land van de heerlijke wijnen, indrukwekkende kunstwerken en prachtige steden is een van mijn grootste liefdes. Dat zal niet snel veranderen!

Meer over Italië

Bezienswaardigheden in Italië

Italië is voor velen het land van de lekkere pasta’s en pizza’s, maar het heeft nog zoveel meer te bieden. Wat dacht je van de kleine, kleurrijke dorpjes? Met de prachtige verlichte bruggen en gebouwen zorgen zij elke avond weer dat de wereld één grote ansichtkaart lijkt. De imposante Romeinse amfitheaters, prachtige meren en bergen met onvergetelijke uitzichten maken iedere keer weer even veel indruk.

Italië: eten en drinken zoals echte Italianen

Soms probeer ik thuis wel eens de Pasta e fagioli na te maken die ik heb geproefd op een terrasje op Piazza della Signoria in Florence. Echter kom ik steeds weer tot de conclusie dat nergens ter wereld de pizza’s en pasta’s kunnen tippen aan die in Italië. Mijn reizen naar Italië leerden me dat pasta eigenlijk helemaal geen hoofdgerecht is, maar een voorgerecht. En dat een echte avondmaaltijd in Italië uit meerdere gangen bestaat. Je begint met antipasti om de eerste trek te stillen: koude voorgerechtjes zoals plakjes ham, olijven of artisjokken. Daarna komt I primi, een warm voorgerecht. Hier verschijnt pasta dus vaak op tafel. Dit wordt gevolgd door I secondi, het hoofdgerecht. Hierna volgen nog dulci (een zoet nagerecht) en Caffè: koffie! Voor een culinaire ervaring in Italië kun je het beste verblijven bij een agriturismo. De typische Italiaanse agriturismi zijn namelijk vaak producent van wijn, olijfolie of kaas. Van het eindeloze tafelen, gezellig praten en proeven van de lekkerste gerechten kan ik zo intens genieten!

Het weer in Italië

Het noorden van Italië kent milde winters en zomers met neerslag gedurende het hele jaar. In het midden en zuiden van Italië valt minder regen. Hier zijn de zomers warm en droog. In het voorjaar zie je hier de natuur opbloeien. Vanaf midden mei stijgt de temperatuur in Italië naar 25 graden, en is het een geschikte zonbestemming. Dit is de ideale tijd om lekker te genieten bij het zwembad of een frisse duik te nemen in de zee.

close

Al mijn ontdekkingen in Italië

Altijd in een bijzondere omgeving

De mooiste ontdekkingen in Italië

Ver weg van de massa