Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
  1. Home
  2. Portugal
  3. Noord-Portugal
Noord-Portugal

Vakantie Noord-Portugal

Groene kuststreek, cultuur en port: welkom in Noord-Portugal

In Noord-Portugal kom ik altijd helemaal tot rust. De uitnodigende zon, een zacht briesje, al het groen om je heen en het authentieke Portugal in de dorpen… Het pure leven geeft je energie! De Costa Verde doet zijn naam eer aan: het kustgebied is groen en heuvelachtig. Bovendien staat het vol wijngaarden. Dit is de regio waar Porto zijn naam aan dankt en dat merk je aan alles. Tijdens het maken van een rondreis door Noord-Portugal ontdek je het land in al zijn kleuren. Cultuur, natuur, zalig eten en natuurlijk de heerlijke flesjes port: in dit deel van Portugal raak je nooit uitgekeken.

Van een familievakantie tot een huwelijksreis in veelzijdig Noord-Portugal

Noord-Portugal is een enorm veelzijdige regio, dus je kunt er rustig meerdere keren naartoe reizen en toch elke keer een andere vakantie beleven. Ga bijvoorbeeld op wandelvakantie door de Costa Verde of cruise een week door de Douro-vallei. Als wijnliefhebber blijf je rustig een tijd op dezelfde plek in de Vinho Verde. Een stedentrip naar Porto is ook altijd een belevenis. Ga je in de herfstvakantie met de kinderen naar Noord-Portugal, maak je een romantische reis met je geliefde of zoek je het avontuur of de gezelligheid met vrienden op? De regio is zo divers dat iedereen er een heerlijke tijd beleeft.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Eliza's tips

Fietsen, wandelen, kajakken en port drinken in het noorden van Portugal

Noord-Portugal heeft echt alles. In het historische centrum van Porto proef je de authentieke sfeer van het land en slenter je urenlang langs de gekleurde huizen aan de rivier de Douro. Absolute aanraders voor natuurliefhebbers zijn er de natuurparken waar je schitterend kan wandelen. Ook leuk om te doen: huur een mountainbike en fiets de zestig kilometer lange route langs de Minho-rivier. Er overheen kajakken kan trouwens ook! Na zo’n actieve dag is het extra genieten van al het heerlijks dat je in Noord-Portugal eet en drinkt. De verse visgerechten zijn om van te watertanden. Wat te denken van , een Portugese klassieker gemaakt met zeevruchten? Net als op Madeira  en in de Costa de Lisboa geniet je op tal van plekken van deze lokale culinaire hoogstandjes. Een glas port mag in deze wijnstreek  natuurlijk niet ontbreken. !

Het zachte klimaat van Noord-Portugal

Noord-Portugal heeft een mild en vochtig klimaat. De zomers zijn droog en met zo’n 20 tot 25 graden aangenaam warm. Perfect voor een ontspannen verblijf aan zee  of een actieve rondreis door de binnenlanden. In januari, de koudste maand, is het vaak rond de 15 graden. In die periode kan er wel vrij veel regen vallen. Het noorden van Portugal is natuurlijk niet voor niets zo groen. In het voorjaar is het genieten van de prachtige bloemenvelden, zeker als je daarlangs wandelt. Het kan ‘s avonds in de winter en nazomer wel flink afkoelen, dat is alleen maar goed voor je nachtrust. Wanneer ontdek jij het mooie Noord-Portugal? 

Tip van Eliza
Tip van Eliza

Tip van Eliza

Op zoek naar meer inspiratie?

Mijn tips en avonturen over Portugal kun je op mijn blog lezen.