Sicilië

Italië

Vakantie Sicilië

“Weet jij al wat je wilt?” hoor ik Gianni naast me zeggen. Ik kijk op van de menukaart. Er is zo ontzettend veel keus, en eigenlijk vind ik alles lekker. Ik zie een glimlach op Gianni zijn gezicht verschijnen als hij mijn gezichtsuitdrukking ziet. “Kun je weer eens niet kiezen?”. Ik kijk hem lachend aan. Ik besluit op aanraden van Gianni voor pasta alla Norma te gaan. Als ik even later mijn eerste hap neem, blijkt dit een hele goede beslissing. Het is niet voor niets dat veel inwoners van Italië zo lovend zijn over de Siciliaanse keuken. De Siciliaanse keuken is minstens even smaakvol als Sicilië zelf.

Meer over Sicilië

Bezienswaardigheden op Sicilië

Palermo, Syracuse en natuurlijk de vulkaan Etna. Klinkende namen die flink tot de verbeelding spreken. Het eiland Sicilië, in het zuiden van Italië, herbergt Romeinse amfitheaters, ruige natuurgebieden, een vallei van tempels en fascinerende steden. In het zuidwesten van het eiland ligt een indrukwekkende barokstad, Noto. Hier kun je de bouwwerken in barokke stijl bewonderen. Sicilie is een ideaal eiland om lekker rond te rijden. Zo kom je vanzelf allerlei moois tegen!

Eten en drinken op Sicilië

Na een dag vol cultuur snuiven of natuur verkennen, is ook de Siciliaanse keuken een ontdekking op zich. Er wordt veel vis geserveerd, maar er staan ook diverse traditionele pasta’s op de kaart. Zelf ben ik dol op de Pasta alla Norma. Ik kan niet wachten die weer eens te proeven. Om het af te maken bestel ik dan vaak Granita als toetje. Dit schaafijs heb je in allerlei verschillende smaken, de een nog lekkerder dan de ander.

Het weer op Sicilië

De zomers op Sicilië zijn warm. Soms staat de wind zo, dat er lucht vanuit de Sahara naar Sicilië wordt geblazen. Het kan dan soms 40 graden of meer worden. In de zomer sneeuwt het alleen af en toe op de Etna, maar verder zijn de winters hier zacht. De gemiddelde temperaturen liggen in de winter rond de 14 graden en in de zomer rond de 30 graden.

close

De mooiste ontdekkingen op Sicilië

Ver weg van de massa