Hoewel het eerste wat er in mij opkomt bij het Italiaanse eiland Sicilië alles heeft te maken met een vulkaan, volgen niet veel later misschien wel de prachtige stranden van dit eiland. Sinds ik de schoonheid van dit eiland ontdekte, ben ik verliefd op Sicilië! Het heeft voor mij alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie: prachtige natuur, heerlijk eten, lieve locals… En: oogverblindende stranden! Natuurlijk deel ik graag mijn favorieten met je.

Torre Salsa

Mijn vrienden weten het inmiddels allemaal: ik ben een groot natuurliefhebber. Toen mijn Italiaanse vriendin Isabella hoorde over mijn fascinatie voor natuur, vertelde ze me over de kuststrook van Torre Salsa. “Dat is een natuurreservaat, Eliza”, legt ze me uit. “Het is er ongerept en prachtig! Je kunt er tal van vogels spotten, wandelingen maken, of gewoon genieten van de rust op één van de strandjes. Ik beloof je: je zult er van genieten!” Haar enthousiasme werkte aanstekelijk: de volgende dag stapte ik de auto in om het met eigen ogen te zien. Isabella had gelijk: het natuurreservaat van Torre Salsa is prachtig!

Sicilie strand Torre Salsa

Cala Rossa

Toen Isabella me vroeg of ik zin had in een dagje eilandhoppen, dacht ik in eerste instantie: we zijn toch al op een eiland? Het grootste van Italië! Toch meende ze wat ze me vroeg. “Voor de kust van Sicilië liggen een paar kleine eilandjes, waaronder Favignana. Daar kunnen we een dagje aan zee rondbrengen. Kom, we gaan!” Haar enthousiaste woorden maakten me nieuwsgierig. In de haven van Trapani bestellen we onze bootticket en een klein half uur later meren we aan in Favignana. Isabella neemt me die middag mee naar Cala Rossa: niet een doorsnee strand, maar een plek aan zee met ruige rotsen. Daar leggen we onze spullen neer, om de rest van de dag te genieten van de ruige zee hier. Prachtig! 

Scala dei Turchi

Een wat drukkere en inmiddels aardig beroemde plek aan zee, vind ik op Sicilië bij Scala dei Turchi. Hoewel ik niet de grootste fan ben van drukke plekken, is dit zo’n plek die iedereen gezien moet hebben. Eigenlijk is het niet zozeer een strand, maar de ruige rotsformatie waarop ik hier neerplof, zijn even zo goed schitterend. Sterker nog: ik geloof niet dat ik ooit eerder een strand zag dat er zo uitzag!

Sicilie strand Turchi

Licata

Na een paar uur zonnebaden in stilte, besluiten Isabella en ik nog wat rond te toeren op het eiland. “Ik weet nóg zo’n mooi strand”, vertelt ze vanachter haar stuur. Het is een stukje rijden vanaf Lido Fiori, maar de gehele tocht gaat langs zee en is prachtig. Bij het strand van Licata, in de buurt van Agrigento, stopt ze. “Dit is het strand waar de locals graag komen, Eliza.” Ik kijk om me heen. In de verte zie ik ruige kliffen. Voor me ligt een prachtig zandstrand. Om me heen hoor ik inderdaad veel Italiaanse woorden vallen. Genieten tussen de locals: precies waar ik zin in had!

Sicilie strand Licata

Lido Fiori

Isabella glimlacht als ik haar met een voldaan gevoel op de boot terug naar Trapani vertel dat ik morgen graag eens een plek in stilte opzoek. “Daar ken ik er genoeg van op Sicilië”, verzekert ze me. Nieuwsgierig stap ik de volgende ochtend na het ontbijt bij Isabella in de auto. Ze rijdt ons naar het zuiden van Sicilie en stopt bij een strand dat volgens haar een kustlijn van zo’n tien kilometer heeft. Lido Fiori. “Een prachtig schoon strand, schitterende heuvels én alle rust!” Trots kijkt ze me aan. Ik begin te lachen. “Jij bent mijn favoriete reisleidster op Sicilië!” Ik geef haar een stevige knuffel nog voordat we het strand betreden. Zonder Isabella had ik deze plek wellicht nooit ontdekt…

Ontdek de stranden van Sicilië

Benieuwd naar deze mooie stranden? Ik heb genoeg leuke adresjes op Sicilië van waar jij er eenvoudig naar kan reizen!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Hoewel het eerste wat er in mij opkomt bij het Italiaanse eiland Sicilië alles heeft te maken met een vulkaan, volgen niet veel later misschien wel de prachtige stranden van dit eiland. Sinds ik de schoonheid van dit eiland ontdekte, ben ik verliefd op Sicilië! Het heeft voor mij alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie: prachtige natuur, heerlijk eten, lieve locals… En: oogverblindende stranden! Natuurlijk deel ik graag mijn favorieten met je.

Torre Salsa

Mijn vrienden weten het inmiddels allemaal: ik ben een groot natuurliefhebber. Toen mijn Italiaanse vriendin Isabella hoorde over mijn fascinatie voor natuur, vertelde ze me over de kuststrook van Torre Salsa. “Dat is een natuurreservaat, Eliza”, legt ze me uit. “Het is er ongerept en prachtig! Je kunt er tal van vogels spotten, wandelingen maken, of gewoon genieten van de rust op één van de strandjes. Ik beloof je: je zult er van genieten!” Haar enthousiasme werkte aanstekelijk: de volgende dag stapte ik de auto in om het met eigen ogen te zien. Isabella had gelijk: het natuurreservaat van Torre Salsa is prachtig!

Sicilie strand Torre Salsa

Cala Rossa

Toen Isabella me vroeg of ik zin had in een dagje eilandhoppen, dacht ik in eerste instantie: we zijn toch al op een eiland? Het grootste van Italië! Toch meende ze wat ze me vroeg. “Voor de kust van Sicilië liggen een paar kleine eilandjes, waaronder Favignana. Daar kunnen we een dagje aan zee rondbrengen. Kom, we gaan!” Haar enthousiaste woorden maakten me nieuwsgierig. In de haven van Trapani bestellen we onze bootticket en een klein half uur later meren we aan in Favignana. Isabella neemt me die middag mee naar Cala Rossa: niet een doorsnee strand, maar een plek aan zee met ruige rotsen. Daar leggen we onze spullen neer, om de rest van de dag te genieten van de ruige zee hier. Prachtig! 

Scala dei Turchi

Een wat drukkere en inmiddels aardig beroemde plek aan zee, vind ik op Sicilië bij Scala dei Turchi. Hoewel ik niet de grootste fan ben van drukke plekken, is dit zo’n plek die iedereen gezien moet hebben. Eigenlijk is het niet zozeer een strand, maar de ruige rotsformatie waarop ik hier neerplof, zijn even zo goed schitterend. Sterker nog: ik geloof niet dat ik ooit eerder een strand zag dat er zo uitzag!

Sicilie strand Turchi

Licata

Na een paar uur zonnebaden in stilte, besluiten Isabella en ik nog wat rond te toeren op het eiland. “Ik weet nóg zo’n mooi strand”, vertelt ze vanachter haar stuur. Het is een stukje rijden vanaf Lido Fiori, maar de gehele tocht gaat langs zee en is prachtig. Bij het strand van Licata, in de buurt van Agrigento, stopt ze. “Dit is het strand waar de locals graag komen, Eliza.” Ik kijk om me heen. In de verte zie ik ruige kliffen. Voor me ligt een prachtig zandstrand. Om me heen hoor ik inderdaad veel Italiaanse woorden vallen. Genieten tussen de locals: precies waar ik zin in had!

Sicilie strand Licata

Lido Fiori

Isabella glimlacht als ik haar met een voldaan gevoel op de boot terug naar Trapani vertel dat ik morgen graag eens een plek in stilte opzoek. “Daar ken ik er genoeg van op Sicilië”, verzekert ze me. Nieuwsgierig stap ik de volgende ochtend na het ontbijt bij Isabella in de auto. Ze rijdt ons naar het zuiden van Sicilie en stopt bij een strand dat volgens haar een kustlijn van zo’n tien kilometer heeft. Lido Fiori. “Een prachtig schoon strand, schitterende heuvels én alle rust!” Trots kijkt ze me aan. Ik begin te lachen. “Jij bent mijn favoriete reisleidster op Sicilië!” Ik geef haar een stevige knuffel nog voordat we het strand betreden. Zonder Isabella had ik deze plek wellicht nooit ontdekt…

Ontdek de stranden van Sicilië

Benieuwd naar deze mooie stranden? Ik heb genoeg leuke adresjes op Sicilië van waar jij er eenvoudig naar kan reizen!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

17 augustus, 2020|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Slimme ober app 22 augustus, 2020 at 7:34 am - Reply

    Geweldige informatie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.