Sicilië: het Italiaanse eiland waarop ik direct verliefd werd! Dat hier de Etna ligt, wist ik natuurlijk. Maar dat er nog zoveel meer unieke en mooie plekken te vinden zijn… Op Sicilië kijk ik altijd weer mijn ogen uit. De natuur is er overweldigend, maar de vele dorpjes en prachtige steden sla ik ook niet graag over. Hoog tijd om mijn tips voor bezienswaardigheden op Sicilië met je te delen.

Scala dei Turchi: de machtige krijtrotsen van Sicilië

Eén van die dingen waarover ik vooraf niets wist: de spierwitte krijtrotsen in het westen van Sicilië. In de Italiaanse volksmond ook wel Scala dei Turchi genoemd. Al als ik aan kom rijden en de rotsen zie liggen, maakt mijn buik vreugdesprongetjes. Maar eenmaal dichterbij blijken de rotsen nóg imposanter. Die middag klim ik naar boven en een paar uur later geniet ik daar van één van de mooiste zonsondergangen die ik ooit zag…

Sicilie strand Turchi

Mijn favoriete dorpje op Sicilie: Cefalù

Het is niet gemakkelijk om uit al die mooie dorpjes een favoriet te kiezen… Maar áls ik dan moet kiezen, staat het oude vissersplaatsje Cefalù wel erg hoog op mijn lijst van favoriete dorpen op Sicilië! Cefalù ligt aan de noordkust van Sicilie en kenmerkt zich door tal van rode daken. Het mooiste uitzicht op Cefalù heb ik na de beklimming van La Roccha, de berg van 269 meter hoogte middenin Cefalù. Ik verwonder me over de vele rode daken, de azuurblauwe zee en de bergen op de achtergrond… Je begrijpt wel waarom ik dit één van de mooiste plekken van Sicilië vind!

Sicilie Palermo

De Eolische Eilanden voor de kust van Sicilië

Ineens dacht ik: als ik dan toch voor een eilandvakantie ga… Dan kan ik net zo goed eens de Eolische Eilanden meepikken! De eilandengroep bestaat uit Vulcano, Lipari, Salina, Panarea, Stromboli, Filicudi en Alicudi. Volgens de eigenaar van mijn plekje vlakbij vlakbij Cefalù, zijn de eilanden een paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Daarmee heeft hij mij meteen overtuigd. Dat ben ik! Inmiddels heb ik een paar eilanden bezocht.

Op het eiland Salina verwonder ik me steeds weer over de hoeveelheid groen, over de prachtige gekleurde dorpjes en de rust die er heerst. Maar ook het eiland Vulcano heeft me veroverd. De naam van het eiland verklapt het al: hier vind je drie vulkaankraters. Op Vulcano loop ik tal van prachtige wandelingen, met steeds weer uitzicht op de azuurblauwe kust…

Sicilie strand Licata

De zoutvlaktes van Trapani

Roze meren, roze dieren… Bij de zoutvlaktes van Trapani dompel ik me onder in een roze wereld. In het najaar bezoek ik de zoutmeren en krijg ik er een cadeautje bij: talloze flamingo’s! Die avond vertelt een goede Italiaanse vriend me dat de dieren hier voornamelijk in het najaar hun weg vinden. Diezelfde middag breng ik nog een bezoek aan het zoutmuseum en maak ik een boottochtje door de zoutvlaktes. Alweer een grote verrassing voor mij van alle bezienswaardigheden op Sicilië!

Trapani Sicilie

Siciliaanse wijn proeven

Mijn vrienden weten het inmiddels allemaal: ik ben een enorme wijnliefhebber. Het proces van wijn maken vind ik uitermate interessant. Als het even kan, breng ik dan ook een bezoekje aan een lokale wijnproducent. Ook op Sicilië. In het stadje Marsala struin ik enkele lokale wijnbarretjes af en laat me onder dompelen in de beroemde Masala-wijnen van Sicilië. De vele verhalen die ik daarbij te horen krijg, maken de wijnen die ik proef nog nét even wat lekkerder! Met een paar lekkere delicatessen  erbij is de ervaring compleet. Tip: neem ook eens een kijkje bij mijn culinaire vakanties op Sicilië.

Tenuta Madonnia

De Etna beklimmen

Natuurlijk mag deze niet ontbreken tijdens een vakantie op Sicilië: een bezoek aan de Etna. De vulkaan is meer dan 3000 meter hoog en zit barstensvol verhalen. Via een goede vriend regel ik een rondleiding op de vulkaan, waar ik intens geniet van het indrukwekkende landschap. Laat je bij het toeristenbureau infomeren over de excursies die naar de Etna worden aangeboden. Wat mij betreft een onvergetelijke ervaring!

Etna Sicilie

Uniek overnachten op Sicilië

Dat waren ze! Mijn tips voor unieke bezienswaardigheden op Sicilië. Sinds ik de schoonheid van Sicilië ontdekte, kwam ik er ook achter hoeveel prachtige unieke logeeradresjes er op dit Italiaanse eiland verscholen zijn. Ontdek jij binnenkort dit unieke eiland? Neem ook eens een kijkje bij mijn andere Italië vakanties.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Sicilië: het Italiaanse eiland waarop ik direct verliefd werd! Dat hier de Etna ligt, wist ik natuurlijk. Maar dat er nog zoveel meer unieke en mooie plekken te vinden zijn… Op Sicilië kijk ik altijd weer mijn ogen uit. De natuur is er overweldigend, maar de vele dorpjes en prachtige steden sla ik ook niet graag over. Hoog tijd om mijn tips voor bezienswaardigheden op Sicilië met je te delen.

Scala dei Turchi: de machtige krijtrotsen van Sicilië

Eén van die dingen waarover ik vooraf niets wist: de spierwitte krijtrotsen in het westen van Sicilië. In de Italiaanse volksmond ook wel Scala dei Turchi genoemd. Al als ik aan kom rijden en de rotsen zie liggen, maakt mijn buik vreugdesprongetjes. Maar eenmaal dichterbij blijken de rotsen nóg imposanter. Die middag klim ik naar boven en een paar uur later geniet ik daar van één van de mooiste zonsondergangen die ik ooit zag…

Sicilie strand Turchi

Mijn favoriete dorpje op Sicilie: Cefalù

Het is niet gemakkelijk om uit al die mooie dorpjes een favoriet te kiezen… Maar áls ik dan moet kiezen, staat het oude vissersplaatsje Cefalù wel erg hoog op mijn lijst van favoriete dorpen op Sicilië! Cefalù ligt aan de noordkust van Sicilie en kenmerkt zich door tal van rode daken. Het mooiste uitzicht op Cefalù heb ik na de beklimming van La Roccha, de berg van 269 meter hoogte middenin Cefalù. Ik verwonder me over de vele rode daken, de azuurblauwe zee en de bergen op de achtergrond… Je begrijpt wel waarom ik dit één van de mooiste plekken van Sicilië vind!

Sicilie Palermo

De Eolische Eilanden voor de kust van Sicilië

Ineens dacht ik: als ik dan toch voor een eilandvakantie ga… Dan kan ik net zo goed eens de Eolische Eilanden meepikken! De eilandengroep bestaat uit Vulcano, Lipari, Salina, Panarea, Stromboli, Filicudi en Alicudi. Volgens de eigenaar van mijn plekje vlakbij vlakbij Cefalù, zijn de eilanden een paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Daarmee heeft hij mij meteen overtuigd. Dat ben ik! Inmiddels heb ik een paar eilanden bezocht.

Op het eiland Salina verwonder ik me steeds weer over de hoeveelheid groen, over de prachtige gekleurde dorpjes en de rust die er heerst. Maar ook het eiland Vulcano heeft me veroverd. De naam van het eiland verklapt het al: hier vind je drie vulkaankraters. Op Vulcano loop ik tal van prachtige wandelingen, met steeds weer uitzicht op de azuurblauwe kust…

Sicilie strand Licata

De zoutvlaktes van Trapani

Roze meren, roze dieren… Bij de zoutvlaktes van Trapani dompel ik me onder in een roze wereld. In het najaar bezoek ik de zoutmeren en krijg ik er een cadeautje bij: talloze flamingo’s! Die avond vertelt een goede Italiaanse vriend me dat de dieren hier voornamelijk in het najaar hun weg vinden. Diezelfde middag breng ik nog een bezoek aan het zoutmuseum en maak ik een boottochtje door de zoutvlaktes. Alweer een grote verrassing voor mij van alle bezienswaardigheden op Sicilië!

Trapani Sicilie

Siciliaanse wijn proeven

Mijn vrienden weten het inmiddels allemaal: ik ben een enorme wijnliefhebber. Het proces van wijn maken vind ik uitermate interessant. Als het even kan, breng ik dan ook een bezoekje aan een lokale wijnproducent. Ook op Sicilië. In het stadje Marsala struin ik enkele lokale wijnbarretjes af en laat me onder dompelen in de beroemde Masala-wijnen van Sicilië. De vele verhalen die ik daarbij te horen krijg, maken de wijnen die ik proef nog nét even wat lekkerder! Met een paar lekkere delicatessen  erbij is de ervaring compleet. Tip: neem ook eens een kijkje bij mijn culinaire vakanties op Sicilië.

Tenuta Madonnia

De Etna beklimmen

Natuurlijk mag deze niet ontbreken tijdens een vakantie op Sicilië: een bezoek aan de Etna. De vulkaan is meer dan 3000 meter hoog en zit barstensvol verhalen. Via een goede vriend regel ik een rondleiding op de vulkaan, waar ik intens geniet van het indrukwekkende landschap. Laat je bij het toeristenbureau infomeren over de excursies die naar de Etna worden aangeboden. Wat mij betreft een onvergetelijke ervaring!

Etna Sicilie

Uniek overnachten op Sicilië

Dat waren ze! Mijn tips voor unieke bezienswaardigheden op Sicilië. Sinds ik de schoonheid van Sicilië ontdekte, kwam ik er ook achter hoeveel prachtige unieke logeeradresjes er op dit Italiaanse eiland verscholen zijn. Ontdek jij binnenkort dit unieke eiland? Neem ook eens een kijkje bij mijn andere Italië vakanties.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

25 oktober, 2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.