Denk ik aan Sicilië, dan denk ik aan de lekkerste pizza’s, verse pasta’s, de beste visgerechten en de allermooiste uitzichten vanaf een tafeltje… Al talloze keren bracht ik mijn vakantie op dit Italiaanse eiland door. En al tal van keren mocht ik aanschuiven bij de mooiste, lieflijkste en beste restaurantjes. Hoog tijd om mijn favorieten met je te delen!

Ristorante Pizzeria Al Saraceno in Taormina

Soms ben ik op vakantie hongerig op zoek naar de beste tips van locals, maar het gebeurt ook dat ik per toeval zelf mijn ontdekkingen doe. Zo loop ik tijdens een wandeling per toeval langs Ristorante Pizzeria Al Saraceno. Het is toevallig lunchtijd dus ik besluit er te stoppen. Dat blijkt maar goed ook: de saffraanrisotto die ik bestel, smaakt verrukkelijk. En dan heb ik het nog niet eens over het waanzinnige uitzicht over de heuvels van Sicilië… Inclusief, jawel, de Etna! Na deze ontdekking weet ik zeker: ik ga hier nog eens naar terugkeren.

Lido La Caravella Club

Eten met oogverblindend uitzicht: als je me ergens voor wakker mag maken, is het dat! Al vele keren at ik tijdens mijn vakanties met prachtige vergezichten. Op de bergen, op de heuvels van Toscane, of op de glinsterende Middellandse Zee. Dat laatste doe ik ook op Sicilië, bij Lido La Caravella Club. Dit sfeervolle tentje ligt letterlijk op het strand, wat ervoor zorgt dat ik mijn ogen nauwelijks nog op mijn bord kan focussen. Het uitzicht is werkelijk fantastisch… Helemaal als de zon in de avond zakt en de lucht verandert in een oranje geheel terwijl een glas prosecco mijn handen vult!

Sicilie restaurant

La Taverna dell’ Etna

Toen ik voor de eerste keer op vakantie ging naar Sicilië, wist ik één ding zeker: de Etna wil ik met mijn eigen ogen zien! Voor de ultieme ervaring moest ik volgens vriendin Isabella een bezoekje brengen aan het restaurant La Taverna dell’ Etna. “Met magisch uitzicht op de vulkaan”, beloofde ze me. Een paar maanden later was het zover. Over het uitzicht was niets gelogen: de Etna ligt er vanaf dit restaurant spectaculair bij! Nadat ik mijn ogen heb uitgekeken, verschijnt iets later een traditionele aubergineschotel op mijn tafeltje. De smaak dringt mijn neus binnen en terwijl ik nip aan mijn rode wijn, weet ik niet wat ik mooier vind: het eten op mijn bord of het uitzicht op de Etna… Allebei prachtig!

Trattoria Chicchirichi

Aan prachtige uitzichten op Sicilie geen gebrek… Als ik per toeval bij Trattoria Chicchirichi aanbeland, weet ik meteen: dit is wéér zo’n plekje waar ik ogen tekort kom. Trattoria Chicchirichi ligt op de heuvels van Castelmola en biedt een prachtig uitzicht op zee. Ik besluit er wat te lunchen. De ober belooft me een bord vol traditionele gerechtjes die kenmerkend zijn voor Sicilie, inclusief een bijpassende wijn van het eiland. Die middag laat ik me verrassen. Het eten smaakt verrukkelijk en de uitzichten vervelen me geen moment… Een absolute aanrader.

Ken jij nog toppers van restaurants op Sicilië?

Deel zeker jouw ervaringen op dit Italiaanse eiland in de comment. Krijg je al zin om vooruit te kijken naar een volgende vakantie? Bekijk dan de bestemming Sicilië op mijn website!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Denk ik aan Sicilië, dan denk ik aan de lekkerste pizza’s, verse pasta’s, de beste visgerechten en de allermooiste uitzichten vanaf een tafeltje… Al talloze keren bracht ik mijn vakantie op dit Italiaanse eiland door. En al tal van keren mocht ik aanschuiven bij de mooiste, lieflijkste en beste restaurantjes. Hoog tijd om mijn favorieten met je te delen!

Ristorante Pizzeria Al Saraceno in Taormina

Soms ben ik op vakantie hongerig op zoek naar de beste tips van locals, maar het gebeurt ook dat ik per toeval zelf mijn ontdekkingen doe. Zo loop ik tijdens een wandeling per toeval langs Ristorante Pizzeria Al Saraceno. Het is toevallig lunchtijd dus ik besluit er te stoppen. Dat blijkt maar goed ook: de saffraanrisotto die ik bestel, smaakt verrukkelijk. En dan heb ik het nog niet eens over het waanzinnige uitzicht over de heuvels van Sicilië… Inclusief, jawel, de Etna! Na deze ontdekking weet ik zeker: ik ga hier nog eens naar terugkeren.

Lido La Caravella Club

Eten met oogverblindend uitzicht: als je me ergens voor wakker mag maken, is het dat! Al vele keren at ik tijdens mijn vakanties met prachtige vergezichten. Op de bergen, op de heuvels van Toscane, of op de glinsterende Middellandse Zee. Dat laatste doe ik ook op Sicilië, bij Lido La Caravella Club. Dit sfeervolle tentje ligt letterlijk op het strand, wat ervoor zorgt dat ik mijn ogen nauwelijks nog op mijn bord kan focussen. Het uitzicht is werkelijk fantastisch… Helemaal als de zon in de avond zakt en de lucht verandert in een oranje geheel terwijl een glas prosecco mijn handen vult!

Sicilie restaurant

La Taverna dell’ Etna

Toen ik voor de eerste keer op vakantie ging naar Sicilië, wist ik één ding zeker: de Etna wil ik met mijn eigen ogen zien! Voor de ultieme ervaring moest ik volgens vriendin Isabella een bezoekje brengen aan het restaurant La Taverna dell’ Etna. “Met magisch uitzicht op de vulkaan”, beloofde ze me. Een paar maanden later was het zover. Over het uitzicht was niets gelogen: de Etna ligt er vanaf dit restaurant spectaculair bij! Nadat ik mijn ogen heb uitgekeken, verschijnt iets later een traditionele aubergineschotel op mijn tafeltje. De smaak dringt mijn neus binnen en terwijl ik nip aan mijn rode wijn, weet ik niet wat ik mooier vind: het eten op mijn bord of het uitzicht op de Etna… Allebei prachtig!

Trattoria Chicchirichi

Aan prachtige uitzichten op Sicilie geen gebrek… Als ik per toeval bij Trattoria Chicchirichi aanbeland, weet ik meteen: dit is wéér zo’n plekje waar ik ogen tekort kom. Trattoria Chicchirichi ligt op de heuvels van Castelmola en biedt een prachtig uitzicht op zee. Ik besluit er wat te lunchen. De ober belooft me een bord vol traditionele gerechtjes die kenmerkend zijn voor Sicilie, inclusief een bijpassende wijn van het eiland. Die middag laat ik me verrassen. Het eten smaakt verrukkelijk en de uitzichten vervelen me geen moment… Een absolute aanrader.

Ken jij nog toppers van restaurants op Sicilië?

Deel zeker jouw ervaringen op dit Italiaanse eiland in de comment. Krijg je al zin om vooruit te kijken naar een volgende vakantie? Bekijk dan de bestemming Sicilië op mijn website!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

20 december, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.