Waarom ik dol ben op reizen in juli? Voor een tropisch klimaat hoef ik in deze maand niet ver van huis. Hoewel het weer in Nederland nog altijd wisselvallig kan zijn, laat de Spaanse, Italiaanse of Griekse zon me gelukkig niet gauw in de steek. En er zijn zoveel bijzondere plekken waar ik er heerlijk kan genieten van het zonovergoten weer. Ik deel ze graag met je…

Puglia

Hoewel het in hartje zomer op veel Europese bestemmingen overspoelt met toeristen, zoek ik de rust liever op in Puglia. Deze nog vrij onontdekte plek in Italië trekt steevast mijn aandacht vanwege haar ruige kliffen, witte zandstranden en helderblauw water. Een heerlijke plek om tot rust te komen. Als ik terugdenk aan mijn vakantie in Puglia dan was het Festa di Santra Domenica een hoogtepunt. Het is haast sprookjesachtig hoe duizenden led-lampjes de stad in alle kleuren van de regenboog laat schitteren. Een magisch gevoel overvalt me!

Trulli Puglia

La Palma

Het is mijn goede vriend Manuel die mij wegwijs maakte op het Canarische eiland La Palma. Ik kijk er me ogen uit als we langs smalle straatjes, mooie pleinen en kleurrijke huizen de hoofdstad Santa Cruz verkennen. Dit charmante stadje heeft al snel mijn hart veroverd. Hoewel het eilandbriesje in ons haar zorgt voor verkoeling, mag een frisse duik in deze zwoele zomermaand niet ontbreken. Om aan deze behoefte te voldoen pakken we de auto richting de vrij rustige badplaats Puero Naos, daar waar het heerlijk vertoeven is.

La Palma

Kefalonia

Hoewel ik in de zomermaanden geniet van de zwoele avonden die soms eindeloos lijken te duren, geniet ik even zo goed van het moment dat ik alleen op mijn strandhanddoekje kan doorbrengen en eindelijk een start kan maken in mijn favoriete boek. Voor zo’n vakantie is het Griekse Kefalonia de perfecte bestemming. Over groene heuvels vind ik mijn weg in de richting van het kleine zandstrand Antisamos. Daar blijk ik het strand met slechts enkele toeristen te delen en geniet ik urenlang met mijn voetjes in het zand van een prachtig uitzicht.

Kefalonia Assos

Madeira

Als ik zin heb in een wat meer actieve vakantie in juli, dan kies ik voor Madeira als bestemming. In de zomermaanden is er namelijk de minste kans op regen en liggen de wandelpaden er goed bij. En geloof me, wandelen op Madeira is fantastisch! Je ziet onderweg zoveel moois: het meest bijgebleven zijn de prachtige watervallen die me een frisse bries in het gezicht bezorgde. We beklimmen er reusachtige kliffen, wat me knikkende knieën bezorgt, maar het is zo de moeite waard. Met als bonus: een waanzinnig uitzicht!

Madeira strand Seixal

Sicilië

Met een tripje naar Sicilië maak je mij in de zomermaanden pas echt blij. Eenmaal aangekomen op het Italiaanse eiland blijf ik me keer op keer verbazen over de nieuwe plekjes die ik er ontdek. Zo maakte ik vorig jaar voor het eerst een ochtendwandeling door het authentieke stadje Cefula. Een einddoel had ik in gedachten: La Rocca. Van het waanzinnige uitzicht dat ik daar krijg, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Naar deze bestemming kun je afreizen voor je rust, maar je kan er even zo goed de drukte opzoeken of jezelf vermaken met een actieve wandeling. Het liefst bekijk ik per dag waar ik het meeste zin in heb!

Sicilie Sant Eliza

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in juli?

Ik hoop je met mij tips te inspireren om vaker een reisje te maken naar deze prachtige plekken. Zit er een vakantiebestemming tussen die jouw aandacht trekt, bekijk dan mijn unieke overnachtingen in juli.

Mag ik je vaker inspireren met mijn reisverhalen en bijzondere tips? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Waarom ik dol ben op reizen in juli? Voor een tropisch klimaat hoef ik in deze maand niet ver van huis. Hoewel het weer in Nederland nog altijd wisselvallig kan zijn, laat de Spaanse, Italiaanse of Griekse zon me gelukkig niet gauw in de steek. En er zijn zoveel bijzondere plekken waar ik er heerlijk kan genieten van het zonovergoten weer. Ik deel ze graag met je…

Puglia

Hoewel het in hartje zomer op veel Europese bestemmingen overspoelt met toeristen, zoek ik de rust liever op in Puglia. Deze nog vrij onontdekte plek in Italië trekt steevast mijn aandacht vanwege haar ruige kliffen, witte zandstranden en helderblauw water. Een heerlijke plek om tot rust te komen. Als ik terugdenk aan mijn vakantie in Puglia dan was het Festa di Santra Domenica een hoogtepunt. Het is haast sprookjesachtig hoe duizenden led-lampjes de stad in alle kleuren van de regenboog laat schitteren. Een magisch gevoel overvalt me!

Trulli Puglia

La Palma

Het is mijn goede vriend Manuel die mij wegwijs maakte op het Canarische eiland La Palma. Ik kijk er me ogen uit als we langs smalle straatjes, mooie pleinen en kleurrijke huizen de hoofdstad Santa Cruz verkennen. Dit charmante stadje heeft al snel mijn hart veroverd. Hoewel het eilandbriesje in ons haar zorgt voor verkoeling, mag een frisse duik in deze zwoele zomermaand niet ontbreken. Om aan deze behoefte te voldoen pakken we de auto richting de vrij rustige badplaats Puero Naos, daar waar het heerlijk vertoeven is.

La Palma

Kefalonia

Hoewel ik in de zomermaanden geniet van de zwoele avonden die soms eindeloos lijken te duren, geniet ik even zo goed van het moment dat ik alleen op mijn strandhanddoekje kan doorbrengen en eindelijk een start kan maken in mijn favoriete boek. Voor zo’n vakantie is het Griekse Kefalonia de perfecte bestemming. Over groene heuvels vind ik mijn weg in de richting van het kleine zandstrand Antisamos. Daar blijk ik het strand met slechts enkele toeristen te delen en geniet ik urenlang met mijn voetjes in het zand van een prachtig uitzicht.

Kefalonia Assos

Madeira

Als ik zin heb in een wat meer actieve vakantie in juli, dan kies ik voor Madeira als bestemming. In de zomermaanden is er namelijk de minste kans op regen en liggen de wandelpaden er goed bij. En geloof me, wandelen op Madeira is fantastisch! Je ziet onderweg zoveel moois: het meest bijgebleven zijn de prachtige watervallen die me een frisse bries in het gezicht bezorgde. We beklimmen er reusachtige kliffen, wat me knikkende knieën bezorgt, maar het is zo de moeite waard. Met als bonus: een waanzinnig uitzicht!

Madeira strand Seixal

Sicilië

Met een tripje naar Sicilië maak je mij in de zomermaanden pas echt blij. Eenmaal aangekomen op het Italiaanse eiland blijf ik me keer op keer verbazen over de nieuwe plekjes die ik er ontdek. Zo maakte ik vorig jaar voor het eerst een ochtendwandeling door het authentieke stadje Cefula. Een einddoel had ik in gedachten: La Rocca. Van het waanzinnige uitzicht dat ik daar krijg, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Naar deze bestemming kun je afreizen voor je rust, maar je kan er even zo goed de drukte opzoeken of jezelf vermaken met een actieve wandeling. Het liefst bekijk ik per dag waar ik het meeste zin in heb!

Sicilie Sant Eliza

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in juli?

Ik hoop je met mij tips te inspireren om vaker een reisje te maken naar deze prachtige plekken. Zit er een vakantiebestemming tussen die jouw aandacht trekt, bekijk dan mijn unieke overnachtingen in juli.

Mag ik je vaker inspireren met mijn reisverhalen en bijzondere tips? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

30 juni, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.