Kefalonia

Griekenland

Vakantie Kefalonia

Kefalonia is een van de minder bekende Ionische Eilanden van Griekenland. Onder ons gezegd en gezwegen: dat is volkomen onterecht. In het indrukwekkende Áenos-gebergte vind je zeldzame bloemen en planten en zelfs wilde paarden. Ik ontdekte op Kefalonia druipsteengrotten met zulke grote, onderaardse zalen dat er concerten gegeven worden. En laat ik maar niets zeggen over de stille baaitjes met idyllische stranden, rustige dorpjes en de gezellige taverna’s op adembenemende locaties. Wie weet blijft Kefalonia dan wel prachtig ongerept..

Meer over Kefalonia

Bezienswaardigheden op Kefalonia

Zoveel namen Kefalonia heeft (Cephallenia, Cephallonia, Kefallinia of Kefallonia), zoveel redenen heb ik om van dit eiland te houden. Van de kleurrijke bergdorpjes met schattige haventjes krijg ik nooit genoeg. Het helderblauwe water zorgt samen met het licht van de zon voor een magisch schouwspel in de grotten van Kefalonia. Bekende grotten zijn de Melissani en de Drogarati grot. In hoofdstad Argostoli kun je de zeeschildpadden zien die elke ochtend naar de haven komen om de visrestjes van de vissersbootjes op te peuzelen. Alleen dit al is reden genoeg om Kefalonia te bezoeken!

Eten en drinken op Kefalonia

In Kefalonia geniet ik van de lekkerste hartige taarten, gemaakt met verse ingrediënten zoals spinazie, vlees, prei, octopus en kabeljauw. Ook de aliada, een gerecht met gekookte octopus, knoflook en aardappelpuree smaakt hier goed. De nagerechten zijn hier echt om je vingers bij af te likken, zoals pasteli of gekarameliseerde snacks. Of probeer mantoles, zoetigheden gemaakt van amandelen en suiker.

Het weer op Kefalonia

Kefalonia heeft warme, droge zomers met temperaturen rond de 30 graden. Voor een actieve vakantie zijn de maanden april, mei en september ideaal. Het is dan minder warm maar wel nog steeds vrij droog. De winter is koeler en ook kan het dan flink regenen.

close

De mooiste ontdekkingen op Kefalonia

Ver weg van de massa