Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Fly & drive vakantie Spanje

Fly & drive vakantie Spanje

Op ontdekkingstocht met de huurauto

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Fly drive
  4. Spanje

Een Spaans avontuur

Bijzondere tochten over pittoreske wegen

Ruige vulkanen, verscholen baaitjes, prachtige bergen… Spanje is zonder twijfel één van mijn meest geliefde vakantiebestemmingen! Al vaak kwam ik in Spanje en steeds weer ontdekte ik er de fijnste dorpjes, de mooiste natuur en de liefste locals. Mijn favoriete manier om het échte Spaanse land te ontdekken, is toch wel met een huurauto. Met een fly & drive in Spanje ben ik al op talloze bijzondere plekjes beland waar ik anders nooit zou komen...

Het land is zo divers: van het groene noorden via het ruigere Catalonië en Andalusië tot de stranden van de Costa Brava of de Costa Blanca. Vergeet ook de bruisende steden Barcelona of Madrid niet! Perfect om te verkennen met een fly and drive vakantie.

Ontdek mijn fly & drive adresjes in Spanje

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Ontdek de mooiste adresjes tijdens een fly & drive in Spanje

Als het op verblijf aankomt, vermijd ik liever de grote hotels en kies voor kleinschalige vakantieadresjes. Ontbijten met zicht op zee? Of in de bergen tussen de olijfbomen genieten van een glaasje lokale wijn? Puur genot! Ook ga ik altijd graag op rondreis. Zo leer ik verschillende leuke plaatsen kennen.

Eén van die bijzondere plekjes die ik met mijn huurauto ontdekte, was op het Spaanse eiland Lanzarote. Een kleinschalig plekje ver weg van de massa, dat middenin het ruige landschap van Lanzarote ligt. Vanaf mijn kleurrijke terrasje voor het adresje, waar de vlaggetjes hangen, kijk ik hier de hele dag door mijn ogen uit. Het voelt haast onwerkelijk dat dit bestaat, een plek die zó stil is en afgelegen ligt van alle drukte. Hier vult mijn hart zich weer met liefde, zoals het dat al op zoveel bijzondere plekjes in Spanje deed!

Op avontuur in Spanje met een huurauto

Nog zo fijn aan de bijzondere vakantieadresjes die ik steeds ontdek, is dat de eigenaren vaak ontzettend lieve mensen zijn. Dankzij hen ontdek ik steeds weer de meeste unieke uitzichten, winkeltjes, restaurantjes en natuur in Spanje. Dankzij hen, want vaak zijn het plekken die ver weg van de massa liggen. Wist je bijvoorbeeld dat ik de top van berg Roque Nublo op Gran Canaria beklom, wat me een machtig mooi uitzicht gaf? Of dat ik op Mallorca talloze stille baaitjes ontdekte? Dankzij de locals die ik ontmoet, maar zeker ook dankzij mijn fijne huurauto!

Spanje is het perfecte land om erop uit te trekken met de auto. Weg van de grote massa leer je hier nog een hele hoop onontdekte plekjes kennen. Met een fly and drive vakantie in Spanje kun je zelf op pad op zoek naar onontdekte natuur en authentieke dorpjes. Ik ontdekte bijvoorbeeld de Playa de Monsúl in Andalusië. Wist je dat in de naburige Tabernaswoestijn ooit beroemde hollywoodfilms werden gedraaid?

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease

Op ontdekking tijdens een fly & drive in Andalusië

Met plezier pak ik regelmatig mijn fotoboeken er nog eens bij. Wanneer ik door mijn fotoalbum van vakanties in de Spaanse regio Andalusië blader, zie ik talloze foto’s van witte dorpjes, ruige bergen en een prachtige kustlijn. Allemaal prachtige verscholen plekjes die ik ontdekte dankzij mijn huurauto. Dat is wat ik zo leuk vind aan een fly & drive in Andalusië: met mijn huurauto ontdek ik steeds weer het állermooiste van deze Spaanse regio, zelfs al ligt het ver van de gebaande paden af!

Hoe mijn huurauto mij naar unieke plekjes in Andalusië bracht…

Een vakantie zonder huurauto kan ik me nauwelijks meer voorstellen. Juist dankzij een auto ontdekte ik de mooiste plekjes in Andalusië. Eén van die plekjes is Casa Alora, op de ruige heuvels van Andalusië, met een weids uitzicht op de omgeving. Eenmaal aangekomen bij Casa Alora kruip ik gauw de lounge set op om te genieten van het uitzicht op de bergen. Dit is wat vakantie voor mij is: genieten van de stilte, van unieke plekjes, ver weg van de massa!

Ik ontdekte al veel bijzondere slaapadresjes in Andalusië. Maar dat niet alleen. Ik ging op ontdekking met de huurauto om de omgeving te verkennen en vond de meest indrukwekkende natuur, mooie stille dorpjes en de fraaiste uitkijkpunten in Spanje. Soms reed ik zonder plan naar een plek waar ik de mooiste zonsondergang kon bekijken. Of ik liet me naar een verscholen strandje rijden. Met een zucht leg ik mijn fotoalbum weg. Ik ga snel weer eens terug naar het mooie Andalusië.

Roadtrippen tijdens een fly & drive op Mallorca

Mijn vrienden vragen me regelmatig hoe ik toch aan al die speciale adresjes kom op vakantie. Dan glimlach ik en antwoord ik steevast: ‘Gewoon, een keertje links afslaan’. Tijdens een fly & drive op Mallorca werkte dit al vele malen voor mij: ik vond er talloze prachtige, verscholen plekjes.

Fijne ontdekkingen tijdens een fly & drive op Mallorca

Ik ben verzot op roadtrippen! Ik weet nog goed hoe ik op Mallorca in de auto zat: mijn raam open, warme zonnestralen op mijn wangen, Spaanse liedjes uit de radio… Ik liet me verrassen door gewoon maar de kant te kiezen die het eerst in me op kwam. Zo belandde ik plots bij een eeuwenoude finca, midden op het platteland van Mallorca. Can Caldes, las ik op een bordje. Het zwembad dat ik zag lonkte, maar mooier nog bleken de eigenaren van dit plekje: Juan en Ciska. Ze begroetten me hartelijk toen ik hun erf opreed. Ik besloot er te stoppen en een paar dagen te blijven. Can Caldes is één van die vele plekjes die ik ontdekte door met mijn auto van de gebaande paden af te gaan. Als je een vliegvakantie naar Mallorca bij mij boekt is de huurauto inbegrepen. Zo kun je op zoek naar de mooiste verborgen strandjes, de beste zonsondergangen en de lieflijkste dorpjes...

Mijn mooie reismomenten tijdens een fly & drive op Tenerife

Oh, ik ben dól op het eilandleven! De frisse wind die er door mijn haren raast, de zee altijd dichtbij, de altijd weer verschillende landschappen… Ook tijdens mijn reizen op Tenerife was ik steeds weer in mijn nopjes. Als je een fly & drive boekt naar Tenerife, kun je de meest unieke plekjes van het Spaanse eiland ontdekken, weg van de massa.

Zo’n plekje dat ik ontdekte door van de gebaande paden af te gaan op Tenerife, is La Casona del Patio. Niet veel eerder ontmoette ik eigenaar Enrique, tijdens een wandeling door de bergen van Tenerife. Op zijn paard kwam hij me tegemoet en we raakten aan de praat. Daarna werd ik uitgenodigd voor een kijkje bij zijn hotel. Daar keek ik mijn ogen uit. Dit is Tenerife zoals veel mensen het nog niet kennen: prachtige witte huisjes in alle rust, middenin de natuur van dit eiland. Puur genieten!

Roadtrippen met een huurauto op Tenerife

Mijn ontmoeting met Enrique had nooit plaatsgevonden als mijn huurauto me niet had gebracht naar de enigszins verlaten plek waar ik mijn wandeling deed, in het hart van de natuur van Tenerife. En zonder deze ontmoeting had ik nooit geweten van het bestaan van La Casona del Patio. De dagen daarna gebeurde het opnieuw: ik ontdekte nog meer pareltjes op Tenerife, wederom op plekjes waar je zonder auto niet gauw komt. La Malvasia bijvoorbeeld, dat ik ook wel het luxe paradijs op het platteland heb genoemd. Zo’n plekje waar ik het landleven van het eiland proefde en helemaal tot rust kwam. En zo kan ik nog wel even doorgaan met de lijst van fantastische plekjes die ik ontdekte op Tenerife. Maar nog leuker is als je deze plekjes zelf ontdekt natuurlijk. Inclusief huurauto, daar zorg ik voor!

Ontdek Ibiza met een fly & drive

Sinds ik met een echte eilandbewoner Ibiza verkende, is mijn beeld over dit Spaanse eiland compleet veranderd. Waar ik vroeger nog wel eens dacht aan grote festiviteiten en drukte, denk ik nu bij Ibiza enkel nog aan verscholen, stille baaitjes, sfeervolle witte huisjes en kleurrijke eettentjes. Ibiza heeft zelfs een plekje in mijn top tien van favoriete bestemmingen bemachtigd. Mijn tip: boek een fly & drive naar Ibiza en trek er met de huurauto op uit, op zoek naar die de verborgen plekjes van het eiland!

Mooie reiservaringen op Ibiza

Ik weet nog goed hoe ik met local Miguel over het eiland reed: hij wist me te vertellen dat er tal van bijzondere plekjes op Ibiza zijn. En één van die plekjes zou hij me laten zien. Niet veel later reden we het erf op van een afgelegen countryhouse: Can Escandell. Witte huisjes zoals ik ze nooit eerder zag! Schitterend, en vooral: authentiek, uniek! Sinds ik deze bijzondere ontdekking deed op Ibiza, wist ik: dit eiland zit nog vol geheimen. En ik wil ze ontdekken.

Wist je dat een huurauto standaard is inbegrepen bij mijn vliegvakanties? Zo ben je in staat de meest afgelegen plekjes te ontdekken. Daar waar de stilte bijna hoorbaar is, waar de eigenaren alle tijd voor je nemen en je het échte Ibiza ontdekt. Sinds mijn ontmoeting met Miguel heb ik tal van fantastische plekjes ontdekt op dit Spaanse eiland. Neem nou het plekje Can Fuster: de prachtige oude boerderij van eigenaar Toni, die in een weelderige tuin van 60.000 vierkante meter met olijven, vijgen- en amandelbomen staat. Over authentieke vakanties gesproken...