Algarve

Portugal

Vakantie Algarve

Terwijl ik met mijn blote voeten in het zand langs de zee slenter, bedenk ik me hoe dit stukje Portugal me elke keer weer verrast. Buiten een ongelofelijk stuk strand, heeft de Algarve ook prachtige natuurgebieden en de meest vriendelijke bevolking die je je maar kunt voorstellen. De eerste keer dat ik de Algarve bezocht, raakte ik precies op deze plek aan de praat met een oud mannetje. Hij vroeg me of ik van vissoep hield en nodigde me gelijk uit om ’s avonds bij hem en zijn vrouw te komen eten. Deze onvergetelijke avond was gevuld met gezelligheid en de beste vissoep die ik ooit heb gegeten. Ik denk dat mijn liefde voor het ontdekken van unieke plekjes hier is begonnen. Ik snap ook best dat zelfs Portugezen vaak voor de Algarve kiezen als vakantiebestemming. Ik zou het zelf ook wel weten!

Meer over Algarve

Bezienswaardigheden in de Algarve

Het ontdekken van de vele strandjes in de Algarve is een dag invulling op zich. Maar als ik ’s ochtends mijn wandelschoenen aantrek en besluit dat het tijd is voor een stevige wandeling, ga ik naar Serra de Monchique. In deze heuvels loop ik in de schaduw van de kurkeiken en eucalyptusbomen en geniet ik van prachtige uitzichten over de Algarve. ’s Avonds ga ik in een van de charmante steden of dorpjes op zoek naar een lekker restaurantje. In de karakteristieke steden Faro of Sagres kun je ook een goede indruk opdoen van de rijke geschiedenis van de Algarve.

Eten en drinken in de Algarve

De beste manier om in de Algarve de lokale keuken te ontdekken is eten met de lokale bevolking. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld ook de heerlijke vissoep. In de Algarve wordt veel gebruik gemaakt van de zon, zee en aarde. Hier kun je genieten van visgerechten zoals bacalao (gezouten vis) maar ook arroz de peixe (een visgerecht met rijst). De heerlijke bolinhos de amendoa’ zijn handgemaakte amandelgebakjes die je vaak op de dessertkaart tegenkomt. Probeer ook een aquardente (brandend water) als je durft. Of ga voor aardbeien brandewijn.

Het weer in de Algarve

Het mediterrane klimaat wordt hier beïnvloed door de oceaan, dit zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur aangenamer en milder is. In de periode van november tot en met maart valt hier de meeste regen. Ook is het verstandig om een trui mee te nemen als het in de avonds frisser is. Het gemiddelde aantal zonuren in de Algarve staat op ongeveer 3000, wat een van de hoogste cijfers van Europa is. In het binnenland is het warmer en droger, omdat hier de zeewind niet aanwezig is.

close

De mooiste ontdekkingen in Algarve

Ver weg van de massa

Video Algarve

Deze video weerspiegelt mijn liefde voor Portugal. Ik maakte hem een tijdje terug tijdens mijn bezoek aan de Algarve. Elke keer geniet ik weer van de witte bergdorpjes met smalle straatjes, de fijne zandstranden en de lokale marktjes met verse producten kunt kopen. Het leukste vind ik de goedlachse Portugezen die je graag op sleeptouw nemen. Dat is de charme van Zuid-Portugal! Kijk je met mij mee?

Video Algarve