Lesbos

Griekenland

Vakantie Lesbos

In ieder historisch dorpje op Lesbos is wel een bijzonder klooster, oud fort of charmant kerkje te vinden. Als ik daar uitgekeken ben, luier ik graag aan de zandstranden van Anaxos of Petra. Voor souvenirs en Griekse specialiteiten bezoek ik de gezellige markt in Molyvos. En natuurlijk eet ik regelmatig in een van de kleurrijke vissershaventjes: verse inktvis, kleine hapjes feta en een ouzo. Hier proef je het échte Griekenland. Dat hebben gelukkig nog maar verrassend weinig toeristen ontdekt.

Meer over Lesbos

Bezienswaardigheden op Lesbos

Tussen de dorpen Esessons, Sigri en Antissa stuitte ik op een versteend woud. Omdat er hier maar 2 van op de wereld zijn, besloot ik meteen een kijkje te gaan nemen. In The Natural History Museum of the Lesvos Petrified Forest in Sigri leerde ik over de oorsprong van dit bijzondere woud. Ook over verschillende vogelsoorten leerde ik hier veel, Lesbos is namelijk een vogelaarsgebied waar veel Europese vogelsoorten overwinteren. In het voorjaar is Lesbos een grote geurige tuin met allerlei kruiden en bloemen. In de vlakte bij Agia Pareskevi kun je soms wilde paarden zien grazen. Dit is altijd weer een schitterend zicht! Als ik zin heb in wat gezelligheid ga ik naar het stadje Plomari en drink ik met de lokale bevolking een lekker glaasje ouzo van de lokale stokerij.

Eten en drinken op Lesbos

Op Lesbos laat ik me graag verrassen door de verse gerechten en kies ik vaak gewoon voor het gerecht van de dag. Zo ontdek ik steeds weer nieuwe dingen. Lokale specialiteiten zijn bijvoorbeeld sardelles pastes, gezouten rauwe sardientjes en dolmades, gevulde duivenbladeren. Maar ook van garnalen saganiki smul ik graag. Tijdens het Festival van de Anijs in Lisvori leerde ik dat in dit dorp als enige plek op Lesbos anijs wordt verbouwd, en dat de zaden van deze plant gebruikt worden om de welbekende ouzo te maken. Laat ik nou net van de anijssmaak houden!

Het weer op Lesbos

Lesbos heeft warme, droge zomers waarin de temperatuur soms boven de 40 graden uitkomt. Gelukkig zorgt de zeewind op hete dagen voor verkoeling en is er altijd een verkoelende zee binnen handbereik. De winters zijn hier koel en nat met gemiddelde temperaturen rond de 10 graden.

close

De mooiste ontdekkingen op Lesbos

Ver weg van de massa