Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR
Vakantie Egeïsche Eilanden

Vakantie Noord-Egeïsche Eilanden

Unieke eilanden van Griekenland

  1. Home
  2. Griekse eilanden
  3. Noord Egeische Eilanden

Op ontdekkingstocht op Lesbos en Samos

Eilandhoppen is nog nooit zo leuk geweest

De Noord-Egeïsche Eilanden zijn erg veelzijdig, ik vind het heerlijk om daarom te eilandhoppen tijdens mijn vakantie in Griekenland. Deze sfeervolle eilanden zijn bekend door de bergachtige landschappen, goudgele stranden en vooral veel historie. Gegarandeerd een unieke vakantie op éen van de Noord-Egeïsche Eilanden.

Tijdens mijn reizen op de Noord-Egeïsche Eilanden heb ik een aantal unieke adresjes aan mijn aanbod mogen toevoegen. Of je nu wilt eilandhoppen of gewoon een weekje weg wilt, er is voor ieder wat wils.

Wist je dat...

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease

Ontdek mijn adresjes op de Noord-Egeïsche Eilanden

Kleinschalige plekjes op de Noord-Egeïsche Eilanden

Klein maar fijn wordt op deze Griekse eilanden weer eens bewezen. 

Op avontuur op Lesbos

Mijn vriendin Elena nam mij voor het eerst mee naar het Griekse eiland Lesbos. Samen reden we met de huurauto langs duizenden olijfgaarden. Toen we verschillende dorpjes bezochten stuitte we op een versteend woud, natuurlijk namen we gelijk een kijkje! In Sigri leerde we over de oorsprong van dit bijzondere woud en verschillende vogelsoorten. Toen we even later weer in de huurauto de omgeving aan het ontdekken waren, maakte we een korte stop in de vlakte van Agia Pareskevi. Hier zagen Elena en ik wilde paarden grazen… Het leek net een foto op een ansichtkaart. Ik wist meteen dat het Griekse eiland Lesbos mijn hart had veroverd.

Genieten op Samos

Over Samos had ik al veel gehoord voordat ik er kwam. Verhalen over de ontelbare wijngaarden, over de lieve locals op het eiland en over de bloeiende bloemenpracht op de heuvels. Gelukkig overtrof een vakantie op Samos zelfs mijn hoogste verwachtingen. Samos is een bijzonder stukje Griekenland en onderdeel van de Noord-Egeïsche Eilanden. Bij ieder bochtje over de kronkelende weggetjes ontdekte ik weer iets nieuws. Zo maakte ik op de Kerkis berg mooie wandelingen langs kloosters en grotten. En in de lokale taverne proefde ik de verrukkelijke Samos wijn…