Ibiza

Spanje

Vakantie Ibiza

Als ik voorheen over Ibiza hoorde, dacht ik vooral aan het extravagante en bruisende nachtleven dat er heerst. Nu ik op vakantie op Ibiza geweest ben, heb ik ook andere herinneringen aan dit eiland van de Balearen. Ik denk aan de lappendeken van boomgaarden en groene heuvels in het noorden, aan de rotsachtige baaien in het zuiden en aan de traditionele, witte boetiekhotels of de schilderachtige kerkjes in het binnenland. Het landschap is woest en ongerept en op de zoutvlakten van Las Salinas kun je zelfs flamingo’s zien! Wat een uniek stukje Spanje.

Meer over Ibiza

Bezienswaardigheden op vakantie op Ibiza

Op fly & drive vakantie op Ibiza kan ik me urenlang vermaken met het ontdekken van afgelegen stranden, onbekende restaurantjes en natuurgebieden. Cala d' en Serra en Cala Llentia zijn bijvoorbeeld ideale strandjes om lekker in alle rust weg te dromen bij het geluid van omslaande golven. Ook voor natuurliefhebbers is er genoeg te ontdekken op Ibiza, bijvoorbeeld het Las Salinas natuurgebied. Hier komen maar liefst 178 plantensoorten en 210 verschillende vogelsoorten voor. Voor mensen die graag wat van de eeuwenoude cultuur opsnuiven is het authentieke Dalt Vila een interessante bezienswaardigheid. Dit historische hart van Ibiza zorgt ervoor dat je je echt even in een andere tijd waant. Als je hier een wandeling gaat maken, krijg je de prachtige uitzichten over Ibiza er gratis bij. Deze wijk is namelijk gelegen op een heuvel en torent boven Ibiza stad uit.

Als ik thuis kom in mijn bed & breakfast word ik getrakteerd op een van de adembenemede zonsondergangen van Ibiza. Het is niet voor niets een van de mooiste ter wereld. Het gevoel dat in mij op komt bij zo’n uitzicht, is iets dat voor velen heel herkenbaar is. Ook tijdens mijn zonvakantie staat Ibiza voor een bepaalde levenswijze. Het is iets bijzonders, iets dat bijna ongrijpbaar en ondefinieerbaar is. Dit magische eiland heeft je al snel in zijn greep!

Culinaire reis door Ibiza

Tijdens de lange zomeravonden op Ibiza kun je genieten van de lekkerste gerechten met een goed glas wijn. Ik denk nog vaak terug aan de authentieke restaurantjes aan zee die ik ontdekte tijdens mijn autoritten langs de kust. In de gerechten op Ibiza proef je verschillende culinaire invloeden terug, zoals Arabisch of Afrikaans. Ook op Ibiza staat vis steeds op het menu, zoals op andere eilanden Menorca of Mallorca. Omdat ik een echte visliefhebber ben, kan ik vaak bij het zien van de menukaart lang twijfelen. Er zijn gewoon zoveel lekkere opties! Het water loopt me bijna in de mond als ik denk aan arròs a la bruta, rijst met inktvis of guisat de peix, een gerecht met verschillende soorten vis en aardappelen.

Veel liefs uit het authentieke Ibiza

Ibiza kent zachte winters en warme zomers, met temperaturen rond de 15 graden in de winter en rond de 30 graden in de zomermaanden. Van half juni tot half september kun je hier perfect terecht voor een strandvakantie. In juli in augustus kun je op reis door Ibiza lekker lang genieten van de lange zomeravonden, want dan koelt het ’s avonds nauwelijks af.

close

De mooiste ontdekkingen op Ibiza

Ver weg van de massa