Chalkidiki

Griekenland

Vakantie Chalkidiki

Na mijn eerste bezoek aan Chalkidiki was ik verliefd en wilde ik er eigenlijk niet meer weg. En hoewel Chalikidiki verbonden is met het vasteland van Griekenland, waan ik me op een tropisch eiland. Het schiereiland heeft drie ‘tenen’, namelijk Kassandra, Sithonia en Athos. Ik krijg geen genoeg van de stranden, de natuur en gezellige vissersdorpjes. En naast dat alles is het lokale eten hier heerlijk! Ik heb al vaak bezoekjes gebracht aan 'food festivals' en van alles geproefd. Chalkidiki heeft mijn hart veroverd!

Meer over Chalkidiki

Bezienswaardigheden op Chalkidiki

Zeg je mooie baaitjes met een helderblauwe zee, dan zeg ik Chalkidiki. Maar ook van de natuur en schattige vissersdorpjes kan ik hier altijd genieten. Ik werd verliefd op het strand van Vourvourou. Hier geniet je midden tussen de Grieken van een lekker dagje aan zee. Ook de geboorteplaats van Aristoteles, het oude Stageira, is een speciaal plekje. Hier loop je langs ruïnes met een prachtig uitzicht over zee. De ideale plek om even weg te dromen en na te denken over de wijsheden van deze filosoof.

Eten en drinken op Chalkidiki

Ik probeer ieder jaar wel een van de foodfestivals op Chalkidiki te bezoeken. Het Katsamaka festival in Polygyros is een van mijn favorieten. Tijdens deze foodfestivals slooft de lokale bevolking zich uit om jou als bezoeker de lekkerste gerechten te laten proeven. Ook tijdens het Sardine festival in juli kunnen mijn smaakpapillen hun geluk niet op. Hier geniet je van gegrilde sardientjes en witte wijn, en het feesten gaat vaak door tot diep in de nacht. Als dat niet ultiem Grieks genieten is!

Het weer op Chalkidiki

De warme, droge, zonnige zomers maken Chalkidiki een ideale zonbestemming. In de winter is het hier tussen de 3 en 19 graden, in de zomermaanden tussen de 23 en 34. Met een zee altijd binnen handbereik kun je hier altijd lekker afkoelen!

close

De mooiste ontdekkingen in Chalkidiki

Ver weg van de massa