Menorca

Spanje

Vakantie Menorca

Denk ik aan Menorca, dan denk ik aan de fantastische stoofschotel met kreeft die ik daar gegeten heb in het vissersdorpje met witgeverfde huizen en een boulevard met palmbomen. Maar natuurlijk zal ik de rest van het eiland ook nooit vergeten. De indrukwekkende bergen, de heuvels vol pijnbomen, de prachtige stranden en enorme rotsformaties staan in mijn geheugen gegrift. Aan de westkust spuiten geisers zeewater de lucht in. Gek dat er nog altijd maar weinig toeristen komen op dit eiland van Spanje. Ssssst, ons geheim!

Meer over Menorca

Bezienswaardigheden op Menorca

Menorca, ook wel Minorca, wordt door de Spanjaarden “isla verde y azul” genoemd. Toen ik Monto Toro beklom, snapte ik waarom. Vanuit dit hoogste punt heb je een prachtig uitzicht over de omgeving, waardoor je waarschijnlijk dezelfde conclusie trekt als ik: Menorca is een speciaal plekje. Menorca heeft de meeste stranden van de Balearen, nog meer dan Ibiza en Mallorca bij elkaar. Daarnaast is er ook veel mooie natuur te vinden. Niet voor niets dat 40% van het eiland bestaat uit beschermde natuurgebieden.

Eten en drinken op Menorca

In een klein vissersplaatsje op Menorca, Fornells, heb ik voor het eerst caldereta de langosta op. Deze soort kreeftensoep is een van de specialiteiten van Menorca. Voor kreeftliefhebbers is deze soep een absolute aanrader. Maar buiten deze soep heb ik op Menorca nog veel meer lekkere gerechten ontdekt. Bijvoorbeeld peix en es forn, een visgerecht uit de oven. Maar ook voor vegetariërs is hier genoeg lekkers te ontdekken, zoals dumpte, een schotel met kalebas en aubergine. Om dit alles af te maken, kun je als nagerecht genieten van een heerlijk stukje Menorcaanse kaas.

Het weer op Menorca

Menorca kent zachte winters en warme zomers. Vooral vanaf april wordt de temperatuur op Menorca aangenaam, rond de 20 graden. Dit blijft zo tot eind september. In de overige maanden neemt de kans op wolken of een regenbui toe.

close

De mooiste ontdekkingen op Menorca

Ver weg van de massa