Menorca

Spanje

Vakantie Menorca

Denk ik aan Menorca, dan denk ik aan de fantastische stoofschotel met kreeft die ik daar gegeten heb in het vissersdorpje met witgeverfde huizen en een boulevard met palmbomen. Natuurlijk zal ik de rest van het eiland ook nooit vergeten na mijn kleinschalige vakantie op Menorca. De indrukwekkende bergen, de heuvels vol pijnbomen, de prachtige stranden en enorme rotsformaties staan in mijn geheugen gegrift. Aan de westkust spuiten geisers zeewater de lucht in. Gek dat er nog altijd maar weinig toeristen komen op dit eiland van de Spaanse Balearen. Ssssst, ons geheim!

Meer over Menorca

Bezienswaardigheden op vakantie op Menorca

Menorca, ook wel Minorca, wordt door de Spanjaarden “isla verde y azul” genoemd. Toen ik Monto Toro beklom, snapte ik waarom. Vanuit dit hoogste punt heb je een prachtig uitzicht over de omgeving, waardoor je waarschijnlijk dezelfde conclusie trekt als ik: Menorca is een speciaal plekje. Het eiland heeft de meeste stranden van de Balearen, nog meer dan Ibiza en Mallorca bij elkaar. Daarnaast is er ook veel mooie natuur te vinden die ik tijdens mijn reis op Menorca niet aan mij voorbij laat gaan. Niet voor niets dat 40% van het eiland bestaat uit beschermde natuurgebieden. Het staat dan ook op de lijst van UNESCO door het bijzondere landschap en de vele soorten dieren die op het eiland leven.

Voor een vakantie met kinderen is Menorca een ideale bestemming, het heeft niet voor niets de bijnaam Buggy Island. Net als ouders vind ik het fijne aan dit eiland dat je hier niet snel feestende toeristen tegen komt. Met de kleine vakantiegangers kun je de vele baaitjes ontdekken en urenlang speelplezier hebben op de strandjes. En door een fly & drive vakantie ben je zo met de huurauto weer terug in het vakantiehuis of agriturismo. Het is trouwens ook maar 2,5 uur vliegen vanaf Nederland!

Culinaire reis door Menorca

In een klein vissersplaatsje op Menorca, Fornells, heb ik voor het eerst caldereta de langosta op. Deze soort kreeftensoep is een van de specialiteiten van Menorca. Voor kreeftliefhebbers is deze soep een absolute aanrader. Buiten deze soep heb ik op vakantie op Menorca nog veel meer lekkere gerechten ontdekt. Bijvoorbeeld peix en es forn, een visgerecht uit de oven. Ook voor vegetariërs is hier genoeg lekkers te ontdekken, zoals dumpte; een schotel met kalebas en aubergine. Om dit alles af te maken, kun je als nagerecht genieten van een heerlijk stukje Menorcaanse kaas. In de hoofdstad Ciutadella kun je prima neerstrijken om vele van deze lokale gerechten te proven. Mijn tip? Bezoek een van de authentieke restaurantjes in de haven, dan kijk je uit op alle leuke vissersbootjes.

Veel liefs uit het authentieke Menorca

Menorca kent zachte winters en warme zomers. Vooral vanaf april wordt de temperatuur op Menorca aangenaam, rond de 20 graden. Dit blijft zo tot eind september. In de overige maanden neemt de kans op wolken of een regenbui toe. Voor een overgoten zonvakantie zijn de zomermaanden zeker aan te raden.

close

De mooiste ontdekkingen op Menorca

Ver weg van de massa